Hoe lang deden jullie er over om een beetje te kunnen kiten??

Bbtw

Berichten: 232
Logs: 0 | 118 uur
Antwoord #75 Oktober 25, 2013, 19:30:35
edit2Rapporteer  
Gelukkig kunnen  jullie het niet allemaal na twee uurtjes op het water te hebben gestaan. Ik kreeg het er al een beetje warm van en zag mijn spullen al op marktplaats staan Smiley
rocket man

Berichten: 1330
Antwoord #76 Oktober 26, 2013, 00:13:08
edit2Rapporteer  
Gaaf om ouwe threads terug te lezen, ook een hoop kommentaar van kiters die niet meer actief op het forum zijn...
Menno de Vries

Berichten: 186
Antwoord #77 Oktober 26, 2013, 10:38:28
edit2Rapporteer  
Ben in 2004 begonnen met Kiten. heeft wel een seizoen geduurd voordat ik enigszins een beetje op en neer kon varen. Was nog met oude materiaal Naish Aero II wat totaal niet te vergelijken is met het huidige materiaal. Moest niet per ongeluk een keer aan je safety trekken want dan was je gelijk een uur de lijnen uit de knoop aan het halen. Toen in 2006 de eerste BOW kites op de markt kwamen pas echt goed leren varen. Maar wel een ontzettend leuke tijd en nog lang zo druk niet als tegenwoordig.
Vandaag helaas geen mogelijkheid om te gaan.
djrevmoon

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #78 Oktober 27, 2013, 17:45:11
edit2Rapporteer  
Ben jaloers als ik lees hoe snel sommigen het onder de knie hebben.... Na 6 lessen lukte het om kleine stukjes te varen. In verband met drukke eigen zaak en veel sociale verplichtingen kan ik niet vaak het water op. Dus na twee seizoenen was ik nog niet echt ver. Ik ben daarna meer op binnenwater gaan varen (les was op Ijmuiden en heb daar nog veel zitten oefenen) en dat is uiteraard een stuk makkelijker. Ben nu in mn vierde seizoen en kan eindelijk echt lekker upwind komen, paar kleine sprongetjes gemaakt, en voel me nu veel gemakkeljker. Probleem is denk ik ook dat ik heel risicomijdend ben ;-) Veel wind -> niet kiten. Springen durf ik niet te proberen in ondiep water.
Maar toch gaat het echt elke keer beter, en rakjes heen en weer zijn ook zeer vermakelijk zonder capriolen ;-)
Mojos12

Berichten: 56
Antwoord #79 Oktober 27, 2013, 20:32:44
edit2Rapporteer  
Ik zelf kite nu 2 jaar . En van juli ( 2013) ben ik begonnen met kitesurfen .
Ik heb 3 lessen op het water gehad ( zee) en kon aan het einde van die lessen wel al een klein stukje varen
http://www.youtube.com/watch?v=iUT-tFwOc9Q
( heb na deze video nog 1 les gehad van 1 u en 30 min)
Dan ben ik één keer alleen geweest en kon dan al wel een mooi stukje varen .

http://www.youtube.com/watch?v=sY3581BbRZ4

Maar dan is het 2 maanden stil gevallen , en 2 weken geleden terug de zee op geweest .
Was eerst wat weinig wind maar er kwam wat knoopjes meer op , dan ging ik al lekker over de golven heen .

I.v.m. school (13 jaar) etc .. kan ik niet heel veel gaan .
Maar het lukt met al aardig  Grin

Oefening baart kunst   Wink
Faxie

Berichten: 3330
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #80 Oktober 27, 2013, 21:15:15
edit2Rapporteer  
Bij m'n kitelessen op vakantie had ik al aardig wat trickkite ervaring, en voor m'n lessen had ik al veel websites doorgespit over theorie en materiaal. In totaal vanwege iets tegenvallende wind 6 uur les gehad ofzo, en kon net 3 meter varen uiteindelijk. Ik hield m'n board te dwars zodat ik geen snelheid kon maken.

Eenmaal thuis was de eerste keer zelfstandig gaan vooral voorzichtig doen en wennen, kwam nog niet echt aan varen toe, en maakte dezelfde fout nog steeds door teveel aan te kanten.

Bij m'n 2e keer zelfstandig wees iemand me daarop, en toen voer ik gelijk weg. Die dag flink wat meters gemaakt, en de keer daarop ging het hoogtelopen al wel aardig, dankzij de 'verder kijken dan waar je moet zijn' tip. Daarna was gewoon varen niet zo'n probleem meer.

 

tjaarts

Geen avatar

Berichten: 21
Antwoord #81 November 01, 2013, 13:52:22
edit2Rapporteer  
Goed jullie ervaring te lezen. Vind zelf dat ik sneller zou moeten leren. Zelf vijf lessen gehad en nu zon vijf keer zelf een middag geoefend. Waterstarts gaan prima maar echt goed stuk varen zit er nog niet in. Heb wel 15 jaar gepowerkite/~buggied vroeger en ben dit jaar pas begonnen met kitesurfen. Ik zak na paar meter weer terug het water in.
feddomw
Gast
Antwoord #82 November 01, 2013, 14:02:50
edit2Rapporteer  
Goed jullie ervaring te lezen. Vind zelf dat ik sneller zou moeten leren. Zelf vijf lessen gehad en nu zon vijf keer zelf een middag geoefend. Waterstarts gaan prima maar echt goed stuk varen zit er nog niet in. Heb wel 15 jaar gepowerkite/~buggied vroeger en ben dit jaar pas begonnen met kitesurfen. Ik zak na paar meter weer terug het water in.

Bekend probleem als beginner, zelf ook gehad. Je kant teveel aan of stuurt de kite niet genoeg. Board moet snelheid maken. Google hier of in het algemeen, legio tips hiervoor.
manofglass

Berichten: 151
Antwoord #83 November 01, 2013, 15:01:04
edit2Rapporteer  
heb wel gemerkt dat een hoop tijd aan de leeftijd ligt Sad
die kleine van mij had les toen 'ie 10 was en vaarde 2e les al weg (maar nog niet terug)
de 1e zelfstandige sessie van hem ging íe al heen en weer...........iets waar ik 10 sessies voor nodig had.
net zoals met rijles...........aantal lessen dat je nodig hebt is ongeveer je leeftijd en voor kiten is dat dan ongeveer leeftijd gedeeld door 4 of 5.....en dat is dan ca. het aantal sessies dat je nodig hebt om heen en weer te kunnen varen.......en dan hebben we nog snelle en minder snelle jongens/meisjes natuurlijk.
zelf en zoveel mogelijk oefenen is de truc, maar met iemand gaan kiten die het al (beter) kan is het mooiste.........iemand die verder of gevorderd is kan vaak door één seconde te kijken al zien waar het aan schort wanneer het niet lukt.
afspreken dus via 't forum..........er is vast wel iemand die ook gaat en wel ff wil kijken.
PieterK

Berichten: 264
Logs: 0 | 241 uur
Antwoord #84 November 01, 2013, 15:30:43
edit2Rapporteer  
Volgens mij kunnen heel wat mensen jou de hand schudden tjaarts, ik ook.

Het eerste seizoen heb ik alleen incidenteel gekite en kwam niets verder. Pas toen ik op Texel op vakantie ging en veel vaker ging, maakte ik progressie. Volgens mij is dus de sleutel: veel oefenen en dat binnen een korte periode.

Vorig jaar een aantal keren met een beginner opstap geweest. Het bleef rommelen bij hem met waterstart en af en toe varen en vallen. Ik nam een van die keren een vriend mee, die wel kan landboarden. Beginner vroeg - hoe vaak heb je gekite? Landboarder: 1 keer, ik hoop dat ik kan varen. Einde van de middag was de beginner nog geen steek verder, en de landboarder liep netjes hoogte. Beetje zuur voor de ander.
-Martijn-

Geen avatar

Berichten: 139
Antwoord #85 November 01, 2013, 17:41:59
edit2Rapporteer  
Jup, ik ben al meer dan een seizoen bezig en ik kan nog steeds niet vloeiend heen en weer varen. Gaten van 2 maanden resetten echt je vooruitgang. En de komende anderhalf jaar zal het er ook niet inzitten om echt vaker te gaan.
mvbtje

Geen avatar

Berichten: 1175
Antwoord #86 November 01, 2013, 17:57:45
edit2Rapporteer  
Wat je eenmaal kan verleer je niet meer (motorische vaardigheden worden namelijk opgeslagen in de hersendelen die ook verantwoordelijk zijn voor de uitvoer van de bewegingen zelf - anders dan feitenkennis)
Dus dat resetten van het geleerde zal wel loslopen. Ik neem aan dat je bijv het kitegevoel niet plots kwijt bent als je na 2 maanden weer verder gaat met oefenen.

Practice makes perfect. Probeer ook goed te achterhalen waarom iets niet lukt en dat ook te begrijpen. Iemand anders (die gevorderd is) laten kijken is vaak erg waardevol.

Bij mij ging de waterstart in het begin lastig omdat ik mijn board onvoldoende downwind richtte. Ik hield mijn board teveel haaks op de wind waardoor ik of te weinig snelheid maakte of over mn boardje werd getrokken.

@t mojus: erg leuk dat je het begin van je kite carriere op film hebt staan Grin

Faxie

Berichten: 3330
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #87 November 01, 2013, 19:52:57
edit2Rapporteer  
Muscle memory is heel belangrijk idd. Dat ontwikkelt niet snel genoeg als je niet vaak het water op gaat, hoewel je iets nooit hlemaal zult verleren.

Als ik nieuwe dingen wil proberen zorg ik er voor dat ik er een hele sessie aan wijd. Zo leer je nou eenmaal het snelst.

En wees niet bang om gevorderden om tips te vragen Wink
Mojos12

Berichten: 56
Antwoord #88 November 01, 2013, 21:15:27
edit2Rapporteer  
@t mojus: erg leuk dat je het begin van je kite carriere op film hebt staan Grin

Is idd leuk . Zo kan ik ook zien wat ik fout deed Smiley
Gewoon veel oefenen dan lukt het wel Wink
TimK

Geen avatar

Berichten: 94
Logs: 0 | 15 uur
Antwoord #89 November 02, 2013, 02:24:35
edit2Rapporteer  
Heb nu 2 lessen gehad en ben zelf ongeveer 10 keer wezen kiten (over een tijdspan van 2 maanden) en heb vandaag op schellinkhout mn eerste sprongetjes gemaakt en kan nu goed hoogte lopen en keren begint ook al aardig te lukken. Had van te voren wel ervaring met een stuntvliegertje en kan snowboarden.
the coon

Berichten: 162
Antwoord #90 November 02, 2013, 09:58:35
edit2Rapporteer  
Ik ook 2 lessen gehad en zelf 10-15x geoefend zelf of bodydragen/upwind/waterstart,
Maar vanwegen de golven hier kreeg ik de kans niet om meters te maken,
wil graag op vlakke wateren en kans krijgen,
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.