Hoe en wat 2e maasvlakte?

slufterhufters.com

Berichten: 6021
November 28, 2005, 19:30:11
edit2Rapporteer  
Uitgebreide compensatie voor de natuur
 
De aanleg van Maasvlakte 2 mag zo min mogelijk invloed hebben op de natuur. Waar toch (beschermde) natuur verloren gaat, vindt compensatie plaats. Dat gebeurt volgens Nederlandse en Europese bepalingen. De Europese Vogel- en Habitatrichtlijn is hierbij leidend. De Europese Commissie heeft in april 2003 positief geadviseerd over de ingediende plannen.

De compensatie van de gevolgen van de landaanwinning voor de natuur in de Voordelta van de Noordzee, de Voornse duinen en de duinen van Goeree voorziet in:

 

Instelling van een zeereservaat in de Voordelta ten zuiden van de toekomstige Maasvlakte 2;
Aanleg van een nieuw duingebied aan de kust van Delfland;
Aanleg van een zeereep (buitenste duinrij) bij de Brouwersdam en/of op de landaanwinning zelf.
De aanleg van het zeereservaat gebeurt onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De Projectorganisatie Maasvlakte 2 trekt de andere twee projecten.

Kaartje zoekgebied zeereservaat

Omvang van de natuurcompensatie
De vereiste omvang van de natuurcompensatie is in eerste instantie bepaald in de Planologische Kernbeslissing-plus Mainportontwikkeling Rotterdam. Dat is gebeurd aan de hand van twee referentieontwerpen voor Maasvlakte 2. Op basis van deze informatie wordt het zeereservaat maximaal 31.250 hectare groot, is er een reservering voor maximaal 100 hectare duingebied bij Delfland en voor maximaal 23 hectare voor een zeereep bij de Brouwersdam en/of op de landaanwinning.

In het najaar van 2003 heeft het Havenbedrijf Rotterdam een voorlopig ontwerp voor Maasvlakte 2 ingediend. In dit ontwerp is de natuurschade minder dan in de referentieontwerpen. Daardoor kan de compensatie lager uitvallen. Bij het voorlopig ontwerp van het Havenbedrijf Rotterdam hoort een voorlopige duincompensatie van 35 hectare en de aanleg van een zeereep van 7 hectare.

Het definitieve ontwerp voor de landaanwinning kan leiden tot meer of juist minder compensatiemaatregelen. De bepaling van de uiteindelijke omvang van de natuurcompensatie is onderdeel van de Milieueffectrapportage Aanleg Maasvlakte 2. Daarna volgt de vaststelling van een definitief plan.

Planning van de natuurcompensatie
De voor een zeereservaat benodigde maatregelen moeten in voldoende mate van kracht zijn op het moment dat de aanleg van Maasvlakte 2 begint. Volgens de planning is dat september 2006. De creatie van de nieuwe duinen en een zeereep begint gelijktijdig met de aanleg van de buitenring van de landaanwinning.

bron;  http://www.portofrotterdam.com/maasvlakte2/NL/Themas/Natuur_Milieu/Index.asp

Hoe zit dat dan bij de Brouwersdam, als ze daar een zeereep gaan aanleggen voor natuur dan wordt watersport daar ook verboden, want in natuurgebieden mag je niet kiten.

????
Arnoud.
Gast
Antwoord #1 November 28, 2005, 20:17:19
edit2Rapporteer  
In een zeereservaat zal kitesurfen in principe niet meer toegestaan zijn, zwemmen mag wel.

Gemeente Schouwen Duiveland heeft al geprotesteerd bij de plannen, omdat dit de recreatie o.a. op de Brouwersdam zal gaan schenden. Daarom hebben ze voorgesteld om het zeereservaat 1 km uit de kust aan te leggen zodat de kleine watersporten mogelijk blijven. Gemeente Goedereede (Ouddorp) kampt met dezelfde problemen. In december komt het voorlopige rapport uit waarin de gevolgen in kaart gebracht zijn van een zeereservaat. Q1 2006 zal de inspraak starten, mooi moment om te protesteren.

Vanuit de NKV volgen we de ontwikkelingen en zullen indien nodig bezwaar aantekenen.

Arnoud van 't Hoff
NKV Regiovertegenwoordiger Brouwersdam
kitertjuh

Berichten: 1133
Antwoord #2 November 29, 2005, 00:09:07
edit2Rapporteer  
hoop dat het voorstel door gaat met die 1km uit de kust te leggen
Brenkie

Berichten: 716
Antwoord #3 November 29, 2005, 00:10:27
edit2Rapporteer  
Als ze dit voor elkaar krijgen vreet ik mijn kites op, maar dat krijgen ze nooit doorgedrukt!

Was dit trouwens niet al eens gepost?
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #4 November 29, 2005, 04:24:53
edit2Rapporteer  
Dat dachten ze ook met het autostrand dichtgooien..."dat krijgen ze er nooit door"

De bestuurders van dit land zijn een soort burgerpest actie begonnen geloof ik! Naast dat ze alles duurder maken (ziektekosten, belasting, rekeningrijden) pakken ze je ook nog op je hobbie of sport. En dan heb ik het niet alleen over kiten! (angry_kitesmiley) (angry_kitesmiley) (angry_kitesmiley)
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #5 November 29, 2005, 06:24:10
edit2Rapporteer  
wtf zijn ze nu weer voor natuuronzin aan het bedenken????????????????

de hele zee tussen neeltje jans en slufter omdopen tot zeereservaat gaat toch wel wat ver om alleen dat kleine stukje maasvlakte te compenseren. als dit doorgaat zijn we straks alle spots die dit zeereservaat beslaat gewoon kwijt  (angry_kitesmiley) (angry_kitesmiley) (angry_kitesmiley) word echt moe van dit soort dingen (cry_kitesmiley)
xray

Berichten: 3688
Antwoord #6 November 29, 2005, 17:00:16
edit2Rapporteer  
Ze zijn van god los die natuurfreaks. Ik ben een natuurliefhebber maar wel op een reeele manier, zoals die gasten ermee omgaan slaat echt alles! Ik krijg er echt rebelse neigingen van en zou willen dat we die gasten mte hun dikke portemonnee wel eens wat tegengas kunnen bieden.
ARC-Rider

Berichten: 182
Antwoord #7 November 29, 2005, 19:36:50
edit2Rapporteer  
Dit kunnen ze er nooit door krijgen. Het zou betekenen dat een van de grootste toeristische trekpleisters van nederland (Zeeuwse en Zuidhollandse kust) voor een groot gedeelte natuurgebied zou worden... De inkomsten die daardoor misgelopen zouden worden kan nederland helemaal niet missen. De miljarden omzetten die jaarlijks gegenereerd worden inclusief de werkgelegenheid, zijn zo'n beetje de motor achter de locale economie.

Eerst zien dan geloven!!!

 
TtHoM@s

Berichten: 1558
Antwoord #8 December 01, 2005, 03:17:09
edit2Rapporteer  
je wil niet weten wat er allemaal voor troep op de maasvlakte ligt en wat er nog allemaal bij komt aan fabrieken

en dan wij die met onze vliegertjes over het water gaan wij maken niks kapot we doen niks vekeert. toch?
AJ
Gast
Antwoord #9 December 01, 2005, 16:28:46
edit2Rapporteer  
Wij doen ook niets verkeert, er is een strijd tussen de natuurbewegingen en het havenbedrijf aan de gang mbt de aanleg van de tweede maasvlakte. De natuurbewegingen willen zoveel mogelijk gecompenseerd te worden, ten koste van de recreatie.
xray

Berichten: 3688
Antwoord #10 December 01, 2005, 16:41:41
edit2Rapporteer  
Tijd om ons ook te laten horen misschien?
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #11 December 01, 2005, 16:51:25
edit2Rapporteer  
Ik hoorde zo'n idioot van de provincie zeggen dat de mensen die daar wonen gecompenseerd gan worden voor het verdwijnen van het toerisme. Zeeland is zeer populair voor het toerisme.

Ze zijn echt van god los!
Arnoud.
Gast
Antwoord #12 December 01, 2005, 16:52:29
edit2Rapporteer  
Nog even wachten, want half december komen de nieuwe plannen voor het zeereservaat beschikbaar. Ik ben benieuwd in hoeverre er rekening gehouden is met kitesurfen.
Maar uit de wandelgangen heb ik nog weinig positief nieuws...

Arnoud van 't Hoff
NKV
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.