New Kitedesign van Slingshot

Marky

Berichten: 76
Antwoord #25 Juli 16, 2006, 06:29:21
edit2Rapporteer  
inderddad offtopic:
Hoi Mine-Me; Het instinctje kantelen gaat tot nu toe bij mij op de volgende manier:

bv linker lijn aantrekken: de linker kite tip gaat daardoor (wat je niet verwacht) een beetje de lucht in. na een paar sec  gaat die dan over z'n (wat hoekige ) kantelpunt heen, dan trek je aan de rechter lijn, en de kite schuift verder door naar de linkerhoek; eh voila opstijgen maar

bij minder wind: trek ik eerst aan de 5d lijn, gaat die op z'n rug liggen, daarna zoekt die vanzelf een hoek op : eh voila opstijgen maar

T'is nog evn uitproberen, na 2 x varen nu: maar gaat steeds goed!! :Smiley
fffffrits
Gast
Antwoord #26 Juli 16, 2006, 17:51:41
edit2Rapporteer  
klopt maar hij start wel donders makkelijk, en je LE'tje op het water is toch niet echt je uitgangspunt? Ben verder beetje negatief over bows maar deze vaarde wel top.
.Chris.

Berichten: 155
Antwoord #27 Juli 18, 2006, 00:00:28
edit2Rapporteer  
Ben benieuwd dat vleermuisdesign, misschien een hoax voor wat leuke promo,
of misschien wel meer als dat, vindt het alleen vaag dat ze foto's van een 1e proto
zo over het web heen verspreiden.
KITETOTO
Gast
Antwoord #28 Juli 28, 2006, 17:14:16
edit2Rapporteer  
guys, check the site van ruben daar schrijft hijzelf over de kite...
http://www.rubenlenten.com/

greetz TOTO Joepie
Nicolas

Berichten: 914
Antwoord #29 Juli 28, 2006, 18:51:34
edit2Rapporteer  
Inderdaad

"This was the first prototype, so it’s already insane a shape like this is flying...But even sicker that it will perform better than ever!!  With more handable power, way more power...

Stay Tuned as I support this development and innovation to the max!!!" Ruben Lenten
Tommie

Geen avatar

Berichten: 358
Antwoord #30 Juli 28, 2006, 22:20:46
edit2Rapporteer  
heb net wat gelezen in de "Ontwaakt" over dat ze vliegtuigvleugels ook met die vorm willen maken.
ze hebben het idee van de bultrug walvissen, als je een plaatje van die opzoek, zie je op de
leading edge van zijn buikvin grote bulten zitten.


ik zal het stukje even letterlijk overschrijven:
Wat kunen vliegtuigontwerpers leren van de bultrug?
blijkbaar heel wat. een volwassen bultrug weegt ongeveer dertig ton, vet zo veel als een volgeladen vrachtwagen, en heeft een relatief stijf lichaam met enorme borstvinnen die op vleugels lijken. Het dier is 12 meter lang en is onder water opvallen lenig. Om aan voedsel te komen. kan hij bijvoorbeeld in een opwaartse spiraal rondjes zwemmen onder een mogelijk maaltje van krill of vissen, terwijl hij de hele tijd luchtbellen voor zicht uit blaast. de beestjes worden in dit bellennet van nog geen anderhalf meter doorsnee aan de oppervlakte verzameld, waarop de walvis zijn kant-en-klare maaltje naar binnen werkt.
wat onderzoekers voorals intrigeerde was hoe het dier met zijn stijve lichaam in zulke ongelofelijke kleine cirkels kon zwemmen. ze ontdekten dat het geheim zat in de vorm van de borstvinnen. De voorrand van de vinnen is niet glad, zoals bij de vleugel van een vliegtuig, maar onregelmatig gekarteld met een rij uitstekende builen.
terwijl de walvis door het water glijdt, vergroten deze builen de opwaartse druk en verminderen ze de weestand. hoe werkt dat? het tijdschrift Natural History legt uit dat de builen ervoor zorgen dat het water sneller en in een gelijkmatige, roteren stroom over de vind geleid word, zelfs als de walvis een scherpe bocht maakt. als de vind een gladde rand had, zou de walvis niet in zulke kleine cirkels omhoog kunnen zwemmen, omdat het water achter de vin zou kolken en schuimen, wat de opwaartse druk zou belemmeren.
Welke praktische toepassingen kan deze ontdekking hebben? vleugels van vliegtuigen die op dit ontwerp gebaseerd zijn, hebben waarschijnlijk minder vleugerlkleppen en andere mechanische oplossingen nodig om de luchtstroom te geleiden. zulke vleugels zouden veiliger en makkelijker in het onderhoud zijn. John Long expert in de biomechanica, denkt dat het nietlang meer zal duren voordat er op elk straalvliegtuig builen zitten zoals op de borstvinnen van een bultrug.

OF OP EEN KITE!!!!

lang stuk, wel interessant
KiteDemon

Berichten: 6806
Antwoord #31 Juli 29, 2006, 03:07:20
edit2Rapporteer  
Tja....moeder natuur had al de beste designs in huis voordat wij rechtop liepen. En nog steeds copieren wij dus moeder natuur op hydrodynamisch- en aerodynamisch gebied. Wat de mensheid ook denk te ontwerpen, er zal altijd wel ergens in de natuur al een beproeft ontwerp klaar liggen.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.