Algemene Ledenvergadering notulen/ppt/begroting NKV online!

guiri

Berichten: 126
Oktober 10, 2007, 19:30:09
edit2Rapporteer  
De notulen en powerpoint van de Algemene Leden Vergadering van afgelopen zaterdag 29 september kun je vinden op:

http://www.kitesurfvereniging.nl/bestuur/index.php

Ook staat daar de begroting van 2008.

Bij vragen kun je mij mailen communicatie@kitesurfvereniging.nl

veel leesplezier..  (grinnik_kitesmiley)

grtz
marijke

09 oktober 2007
Notulen ALV 2007
De notulen van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van 2007 zijn ook als Word document te downloaden. http://www.nederlandsekitesurfvereniging.nl/bestuur/Notulen%20ALV%20NKV%202007.doc
De powerpint presentatie staat hier: http://www.kitesurfvereniging.nl/bestuur/Presentatie%20ALV%20NKV%202007.ppt

Notulen ALV NKV 2007
Billabong Beach, Scheveningen
Zaterdag 29 september 2007
Aanwezig: 60 personen Aanmeldingen: 117 Afmeldingen: 5

Opening
De voorzitter (Ivo) opent om 19:30 de vergadering en heet iedereen welkom. Hij is blij met de grote opkomst. Eerst wordt het bestuur voorgesteld voor de mensen die het nog niet kennen.



bron: www.kitesurf-photography.com

Van links naar rechts Salvador Santiago (secretaris), Ivo den Uijl (voorzitter), Marijke Groener (communicatie), Rutger van den Berg (penningmeester), Martijn Veldhuijsen (regiovertegenwoordiging).

Agenda:
Opening – Ivo
Secretariële zaken – Salvador
Veiligheidscommissie – Roeland
Regio Coördinatie – Martijn
Begroting – Rutger
Communicatie – Marijke
Rondvraag

Algemeen:
-Kiten snel groeiende sport, gevolg meer drukte op de spots
-Ontwikkeling materialen positief, niet veel problemen 2e hands materiaal
-Meer wedstrijddisciplines o.a. speedkiten, boardercross
-Goede fora, NKV ziet hier veel gebruiksmogelijkheden in

Ontwikkeling NKV:
-Meer informatieverspreiding
-Structuur regiovertegenwoordiging
-Nieuwe kitesurfverzekering met meer dekkingsmogelijkheden
-Dit jaar open NK speedkiten als try out voor officiële wedstrijd
-Ledenaantal is weer sterk gegroeid
-Bedreiging ontwikkelingen vanuit overheid
-Regiovertegenwoordiging
-Verloop in regiovertegenwoordiging, wordt goed opgevangen, nog wel paar open plekken
-Watersport verbond: Vincent Velema is hier contactpersoon, overleg geweest tussen RV´ers NKV en      Watersportverbond, blijkt dat bij hen ook het kiten steeds meer gaat leven, is positieve ontwikkeling
-Volgend jaar kijken naar mogelijkheden samenwerking windsurfverenigingen


2007

-Bijdragen aan evenementen
-Versterken betrokkenheid leden; bijvoorbeeld 117 man opgegeven bbq, 30 man op komen dagen
-Opleiden talenten
-Cursussen & workshops
Benoemen nieuwe bestuursleden:
-Rutger en Marijke officieel tot bestuur gekozen met ruime meerderheid

Secretariële zaken
Groei leden
De secretaris (Salvador) laat weten dat er per eind augustus 1180 leden zijn, nu al 310 meer dan eind vorig jaar. Ook zijn er veel nieuwe vrouwen bijgekomen; in totaal zijn nu 138 vrouwen lid (12% van het totaal). De meeste leden wonen in ZH en NH.
Er wordt een aantal grafieken gepresenteerd die meer informatie geven over de ledengroei en het profiel van de leden (zei presentatie).

Nieuwe aanmeldingen
Dit jaar op gang gekomen: aanmelden via kitescholen. Waarschijnlijk zal dit in 2008 echt volledig van de grond komen.
Helaas kunnen kiters die buiten Nederland wonen niet worden verzekerd. Buitenlanders die in Nederland wonen, kunnen echter wel worden verzekerd. Dit heeft te maken met de toepasbaarheid van het Nederlandse recht.

Reacties vanuit de zaal

-Vanuit de leden in de zaal wordt de opmerking gemaakt dat het aantal kitende vrouwen inderdaad flink aan het toenemen is: bijvoorbeeld afgelopen vrijdag waren er meer vrouwen dan mannen op het Autostrand.
-Er wordt gevraagd hoeveel kiters er in Nederland zijn. Het zou nuttig moeten zijn in onderhandelingen. Is er gedacht aan marktonderzoek? De voorzitter geeft aan dat er iets gedaan zou kunnen worden met andere betrokken partijen (kitescholen, shops, enz.). Of certificaten bij kitescholen om zodoende inzicht te krijgen in aantallen.
-Vincent Velema van het watersportverbond zou graag een scholenprogramma op willen zetten zoals bij duiken; hierin NKV leden mee werven en tellen van kiters.
-Bij het watersportverbond zijn 12 scholen aangesloten, wel de wat grotere scholen.
Vanuit de zaal wordt gevraagd of het niet mogelijk is om vanuit de wet alle kiters verplicht lid te laten worden van de NKV. Het is niet duidelijk of dit kan. Ook niet of het überhaupt gewenst is. Ivo vermoedt dat veel kiters liever geen verplichting willen. Vanuit de aanwezige leden komt opnieuw het voorstel om juist wel te verplichten om misstanden door wangedrag van verschillende kiters tegen te gaan (Lelystad als voorbeeld genoemd).
-Er wordt gevraagd naar de invloed van de NKV bij shops. Die zouden spot- en veiligheidsvoorschriften kunnen uitdelen om onbezonnen starters voor fouten te behoeden.
-Bij Mirns wordt ook melding gemaakt van overlast van Duitse kiters die zich asociaal zouden gedragen en onnodige risico’s zouden nemen.
-Bij Lelystad zijn ze bezig met ontheffing te krijgen op bepaalde BPR spots. De ontheffing zou alleen gelden voor NKV leden (die een WA verzekering hebben). De voorzitter wil hier zeker over doorpraten.
-Vincent Velema geeft aan dat er een NKV pasje komt en geeft ook aan dat het zelf handhaven door de lokale kiters/leden richting de overheid als positief wordt ontvangen..
-Esther Oud laat weten dat in Ameland een WA verzekering verplicht is, hoewel er geen controle plaatsvindt.
-Veiligheidscommissie

Aanleiding:
De voorzitter van de veiligheidscommissie (Roeland) vertelt dat naar aanleiding van een aantal ongelukken in 2006 er op fora veel geklaagd werd maar weinig actie werd ondernomen. Roeland heeft zicht toen aangemeld bij de veiligheidscommissie die de NKV aan het oprichten was.

Missie en doelstellingen:
De missie van de commissie: het kiten veilig maken en kiten een veilig imago geven.
Doelstellingen 2007-2008: Verbeteren voorlichting veiligheid kitesurfen, opzetten van veiligheidsregulering en de NKV als autoriteit vestigen op gebied van veilig kitesurfen.

Acties:
-Wat betreft het verbeteren van de voorlichting wordt gewerkt aan instructie over veilig kitesurfen (flyers en website), spotinformatie over veiligheid, weerinformatie (op de site, gebundeld en gericht op de veiligheid van het kiten), een veiligheidsforum en een ongevallenregistratie.
-De ongevallenregistratie heeft als doel kiters alert te maken op de mogelijke gevaren en ook vooral inzicht te verschaffen in de meest voorkomende omstandigheden/factoren bij ongelukken. Dit om ervan te leren en het veiligheidsbeleid te bepalen.
-Wat betreft het opzetten van veiligheidsregulering wordt gewerkt aan een overlegstructuur voor NKV, IKO, KNWV, KNRM en kitescholen; standaardiseren van certificering t.a.v. veiligheid en aan de promotie van de certificering van kitescholen.
-Om de NKV als autoriteit te vestigen op het gebied van kitesurfen is de commissie bezig met het vernieuwen van het onderdeel veiligheid op de NKV-website, de distributie van veiligheidsfluitjes, de acceptatie van NKV-veiligheidsinstructies bij kitescholen om zo uniformiteit te bereiken en het uitrollen van het NKV-veiligheidsbeleid bij de regiovertegenwoordigers, die ook betrokken zullen worden voor de spotguide

Reacties vanuit de zaal:
-Olaf Janssen vraagt of deze gegevens niet tegen de kiters gebruikt kunnen worden. Het idee is dat met deze gegevens juist meer genuanceerd kan worden.
-Andere aanwezige leden vragen door: zijn de gegevens niet op te vragen bij verzekeringsmaatschappijen? Kunnen ze niet door verzekeringsmaatschappijen tegen de kiters worden gebuikt? Guido Wüner van funsportpolis (verzekeringsmaatschappij die de WA-verzekering van de NKV leden levert): door het meten is zo’n verzekering juist beter te verdedigen bij verzekeringsmaatschappijen.
-Bij de ongevallenregistratie wordt geadviseerd om ook informatie te verzamelen over stroming, golfhoogte en tij. Voor de weeinformatie wordt verwezen naar een site die al veel links verzamelt: www.northseasurfing.nl
-Er wordt ook gevraagd of informatie in meerdere talen kan worden gepubliceerd, zodat buitenlanders daar ook gebruik van kunnen maken…
-Hanglos geeft aan dat ze een contract hebben gesloten met diverse partijen om de meest actuele weerinformatie per spot te krijgen.


Regio-coördinatie

Stand van zaken:
De coördinator regiovertegenwoordigers (Martijn) legt uit dat 4 regiovertegenwoordigers (RV’s) zijn gestopt, maar dat er ook veel nieuwe zijn bij gekomen.
Gestopt zijn:

-Jan Piekstra (Lauwersoog/Lauwersmeer)
-Paul Annegarn (Strand Horst)
-Arno van ‘t Hoff (Brouwersdam)
-Richard Klunder (Veluwemeer)

8 nieuwe RV’s !!!

-Tom Rotmans (Mirns)
-Andre Knulst (Maasvlakte / Oostvoorne)
-Harm Wattel (Vrouwenpolder / Neeltje Jans)
-Raymond Witvoet (Strand Horst / Veluwemeer)
-Rinse Van Der Woude (Brouwersdam)
-Taco Kluwer (Lauwersoog / Lauwersmeer)
-Gerard Minten (Wijk Aan Zee / IJmuiden)
-Ben Wouda (Blauwe Stad / Delfzijl)

Highlights
-ontheffing verleend voor het Lauwersmeer voor een gedeelte van het jaar
-enthousiast team gestart in Mirns
-“inspraak” voor de Tweede Maasvlakte
-landelijk overleg tussen RV’s van de NKV en het watersportverbond.
-BPR en Natura 2000:
er wordt uitgelegd dat waar het BPR (Binnenvaart Politie Reglement) geldt, kiten niet zonder ontheffing mag.
-Natura 2000 vraagt om omgekeerde bewijslast wat betreft het verstoren van “natuurwaarden”.
-De NKV is bezig met het aanvragen van ontheffingen en het uitbreiden van het netwerk van RV’s.
-Werken aan positieve beeldvorming door middel van promotiefilm en folders

Reacties vanuit de zaal:
-Esther Oud (Ameland) merkt op dat als je kunt aantonen dat op een bepaalde locatie al een tijd gekite wordt (6 jaar), dat dan een andere partij zou moeten aantonen dat kiten schadelijk is om het kiten te verbieden.
-Paul (Horst) geeft echter aan dat dit in zijn regio niet het geval is. Het lijkt dus per gemeente anders te zijn!

Pauze

Na de pauze wordt aan alle aanwezigen veiligheidsfluitjes uitgedeeld, alsmede formulieren om ideeën en suggesties op te schrijven.

Financiën


Stand van zaken
De penningmeester (Rutger) laat balans en resultaat van 2005 en 2006 zien. De precieze cijfers zijn te vinden in de presentatie. De kascommissie heeft de cijfers goedgekeurd.
In 2006 is er niet veel uitgegeven, waardoor er een flink overschot was.
Er wordt gevraagd wat de gewenste reserves zijn, waarop Rutger antwoordt dat het beleid is om 10% van de contributie aan te houden als buffer.

Contributie
Er wordt voorgesteld om voor 2008 de contributie te verhogen met €2,50 naar €30, om de verwachte toename aan activiteiten te bekostigen. Ook wil men gaan werken met een contributiebedrag dat in het eerste jaar rekening houdt met het moment van inschrijving in het jaar.
Een gedeelte van de toename in de kosten komt voor rekening van het kitepas bij watersportverbond erkende kitescholen dat ingevoerd gaat worden. Omdat er meer gedaan zal worden verwacht men stijgende verenigingskosten.

Reacties vanuit de zaal
-Tom Rotmans stelt voor om jeugdleden een lagere contributie te laten betalen. Dit wordt gezien als een goed voorstel dat serieus bekeken zal worden.
-Er wordt gevraagd naar de begroting voor 2008: die is er wel, maar zit niet in de presentatie. De begroting voor het komende jaar zal binnenkort openbaar worden gemaakt, en in komende jaren wel aan de presentatie worden toegevoegd.
-Een aanwezige vraagt of de aanwas van nieuwe leden in de begroting is meegenomen, en dit wordt bevestigd door Rutger. Rutger merkt op dat met de kosten die in ieder geval per lid gemaakt worden (verzekering en watersportverbond) er heel weinig overblijft voor activiteiten van de NKV (rond de €3,50 per lid).

Stemming contributieverhoging
Het voorstel voor een verhoging van de contributie wordt aangenomen met 3 stemmen tegen en alle overigen voor. Op de website zal een duidelijke motivatie worden gegeven waarom de verhoging nodig is voor de leden die niet aanwezig waren op de ALV.

Kascommissie
Er worden 2 nieuwe vrijwilligers uitgekozen voor de kascommissie.

Communicatie
Marijke Groener geeft aan dat er vanaf april een nieuwe commissie communicatie is opgericht. Deze bestaat uit de volgende commissies:

-PR
-Vormgeving
-Sponsoring
-Evenementen

Doelstellingen:
-Betrokkenheid leden verhogen
-Naamsbekendheid vergoten
-Meer leden en vrijwilligers aantrekken
-Samenwerking tussen verschillende partijen vergroten
-Meer gedetailleerde doelstellingen zijn te vinden in het communicatieplan. Dit plan kan door iedereen worden  opgevraagd. Per commissie worden de uitgevoerde en toekomstige actiepunten besproken.

PR
(Lani Pope, Hein Hogerland, Esther Oud, Eric van Es, vacatures)

-Nieuwsbrief (maandelijks per e-mail), podcasts (maandelijks), internetsite, forums (er wordt gewerkt aan een NKV forum op onze internetsite ? hiervoor zijn nog beheerders nodig!)
-Ook vacature voor een persoon die de free publicity op zich wil nemen om positief imago te vergroten en contacten te leggen en onderhouden met verschillende partijen (KNRM, overheid, kitescholen, winkels, etc.)

Vormgeving
(Pieter Zijlstra & Bjorn Passchier)

-Huisstijl verder ontwikkelen
-Promotiemiddelen ontwikkelen voor de zichtbaarheid van de NKV ( beachflags, spandoeken, lycra’s voor regiovertegenwoordigers, kleding, etc)
-Posters

Evenementen
(marijke groener, vacature)

-Vertegenwoordiging NKV bij alle relevante evenementen (zoals KBO, Funsport Experience, Kite Chix)
-Bijeenkomsten organiseren (ALV, vrijwilligersdagen, workshops voor leden zoals reddingskiten, brainstormsessies voor bijvoorbeeld regiovertegenwoordigers)
-Feesten, filmavonden (in samenwerking met de Holland Surfing Association)
-Ledenwerfacties (in juni/juli kreeg elk 5e nieuwe lid een kiteclinic cadeau, Tijdens het KBO werden clinics van Kevin Langeree, Esther Oud en Ralph Karstens en een boedha bag verloot onder nieuwe inschrijvingen)
-Regulering kitesurfevenementen: steeds vaker krijgen we de vraag van organisatoren of wij richtlijnen hebben waar kitesurfevenementen aan moeten voldoen. We willen kijken of we een draaiboek kunnen maken die organisatoren van kitesurfevenementen kunnen gebruiken, zodat niet iedereen telkens het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Sponsoring
(Garmt van Soest)

-Garmt gaat de sponsoring opzetten voor de NKV. Allereerst om voor de leden bijvoorbeeld cursussen te regelen en bijvoorbeeld een talentenprogramma op te zetten. Ook om speciale aanbiedingen te regelen (van kitereizen tot kortingen op materiaal) en door het laten sponsoren van evenementen.
-Daarnaast kunnen we materialen laten sponsoren om de NKV zichtbaarder te maken en materialen voor evenementen (bijvoorbeeld op termijn een reddingsboot die op verschillende kitesurfevenementen ingezet kan worden)

Rondvraag
-Lycra’s: Er wordt gevraagd om de lycra’s voor regiovertegenwoordigers snel te regelen (om de identiteit van vrijwilligers aan te geven). Dit is ook het doel van het bestuur.
-Er wordt gevraagd of er een bloemetje of iets dergelijks gestuurd kan worden vanuit de NKV in geval van serieuze ongevallen. Er zal hier naar gekeken worden.
-Er wordt gevraagd naar het NK Freestyle: specifiek waarom juryleden van vorige evenementen niet benaderd zijn dit jaar. Antwoord van Ex-venture –vroeger KONA- is dat in verband met alle nieuwe tricks een geheel nieuwe jury is gevormd die die tricks ook zelf kan uitvoeren. Ex-venture/KONA is de uitvoerende partij wat betreft het NK.
-Er wordt gevraagd of er nog iets gedaan wordt met het Kite Aware Team (KAT). Er is recentelijk contact geweest om te zien of er nog iets samen gedaan kon worden wat betreft veiligheid, maar dit is tot nu toe niet concreet geworden.
-Er wordt gevraagd of er niet een bijdrage/beloning kan worden gegeven aan regiovertegenwoordigers/vrijwilligers (bijvoorbeeld €50 per jaar). De voorzitter zegt dat zoiets niet in verhouding staat ten opzichte van de inspanningen, en dat het beter is vrijwilligers te belonen met zaken als vrijwilligersdagen met clinics, enz.
-Tot slot wordt de kitereis verloot… en deze wordt gewonnen door Rolf van der Vlugt!

Vincent Velema vraagt aan het bestuur om naar voren te treden en het bestuur wordt beloond voor hun inspanningen met een applaus vanuit de zaal.

De ALV eindigt rond 22:30 uur, waarna de kans geboden wordt om na te borrelen.
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #1 Oktober 10, 2007, 19:51:59
edit2Rapporteer  
Ik weet niet waar mn bericht heen is gegaan, maar goed, nog maar een keer:
Ik vind de begroting wel erg summier, zijn er trouwens al overzcihten van de kwartalen van 07 tot nu toe?
Ik heb de notulen bij je bericht geplakt, sticky gemaakt, en de opmaak verbeterd voor het forum.
Wat vervelend trouwens dat weinig mensen de moeite hebben genomen zich af te melden.
litewave

Berichten: 607
Antwoord #2 Oktober 10, 2007, 23:04:28
edit2Rapporteer  
Of aan te melden (sealedlips_kitesmiley)
Kevin

Berichten: 5381
Antwoord #3 Oktober 12, 2007, 01:28:59
edit2Rapporteer  
Denk niet aan te melden Litewave want 113 aanmeldingen en maar 30 opkomen dagen is een probleem van afspraak na komen of gewoon of gewoon lui om aftemelden Wink
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #4 Oktober 12, 2007, 14:05:32
edit2Rapporteer  
litewve bedoeld dat hij vind dat er veel meer mensen hadden moeten komen.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.