Verslag man of the Dam Part III 2007

Eev

Berichten: 61
November 02, 2007, 04:39:03
edit2Rapporteer  
Winnaar Man of the Dam 2007: Johno Scholten!

Zondag 28 oktober was het eindelijk zover. De dag waarop beslist zou worden wie het grootste talent van 2007 zou worden: “Man of the Dam 2007”. Om 08.00 uur ’s ochtends waren de eerste deelnemers al op de Brouwersdam, om na weken van slechte wind, eindelijk weer eens lekker te kunnen knallen.

Om 10.00 uur waren alle 29 deelnemers ingeschreven, en begon de dag met het optuigen van materiaal, het bespreken van de laatste nieuwtjes en de afwegingen over wie met wat zou varen. Na een kort beraad van de organisatie en jury, werd er besloten om zo snel mogelijk te starten met een “Single Elimination”. De wind was, ondanks enigszins side-offshore, perfect om de wedstrijd te varen.

Tijdens een korte en duidelijke skippersmeeting werd aan de deelnemers het wedstrijdsysteem uitgelegd. In heats van 6 minuten  deden de deelnemers eerst alle trucks die ze sowieso zouden landen en dan pas daarna werden alle nieuwste tricks uit de kast gehaald. Wedstrijd varen is compleet anders als gewoon kiten, in 6 minuten jezelf bewijzen is niet eenvoudig. Tijdsdruk en tegenstanders om je heen, maakt wedstrijd varen behoorlijk zwaar.

Er werden 8 heats gevaren in de voorrondes. Wat opviel, is dat het niveau van de riders per jaar enorm stijgt. Vorig jaar was een “kiteloop” al heel wat, dit jaar is er in iedere heat wel een brute “313” of downloop te zien. Het publiek smulde van al het spektakel op het water.

Na de 1e ronde werden de heats zwaarder en zwaarder. Sommige riders die vorig jaar ver kwamen, vielen af door stomme fouten, net niet gepakte passes, en invertende kites. De kou, wedstrijddruk en steeds meer vlagerige wind maken het geen makkelijke omstandigheden.

Uiteindelijk wisten Christophe Tack, Lex Dekker, Jerry van der Kop en Johno Scholten door te dringen tot de halve finale. In de beste heat van de dag verschilden de heren niet veel van elkaar. Lex was nog niet op zijn oude niveau terug, maar liet wel een vloeiende stijl zien. Jerry, als jongste halve finalist voerde zijn tricks met stijl uit, alleen miste een handlepass met verstrekkende gevolgen. Christophe Tack en Johno Scholten maakten geen fouten en gingen door naar de finale!

In de losersfinale zag je aan de riders dat de omstandigheden veel van ze hadden gevergd. De puf was eruit en Lex Dekker wist met zijn laatste beetje energie het verschil te maken. Lex werd derde en Jerry vierde.

De finale van de “Single Elimination” was er een tussen twee grote talenten: Christophe Tack en Johno Scholten. De spanning was ook onder het publiek te voelen. Iedereen kon zien dat de heren elkaar weinig ontliepen, zo weinig, dat de jury besloot de finale over te laten varen. Met steeds moeilijkere omstandigheden door het opkomende water werd in de tweede finaleheat toch het verschil gemaakt. Johno Scholten vaarde zijn heats slim en stijlvol. Christophe Tack nam risico en moest dit bekopen met minder stijl. De winnaar van de “Single Elimination” was duidelijk: Johno Scholten, “Man of the Dam 2007”!

Na afloop van de “Single Elimination” werd er nog een poging gedaan om een “Expression Session” te houden. De omstandigheden werden echter flink minder, en de springvloed bracht niet de gewenste, ultieme speeltuin op de Brouwersdam. De meeste deelnemers vaarden nog een uur met z’n allen en genoten van de gezelligheid. De “Expressions Session” werd dan ook niet in de uitslagen gebruikt.

Nadat tegen het vallen van de duisternis ook de laatste deelnemers waren aangeschoven voor een kop warme choco, begon de organisatie met de prijsuitreiking. De nummer 3: Lex Dekker, won een nieuwe Mystic wetsuit, de nummer 2: Christophe Tack, won een Mystic Firestarter trapeze en winnaar van 2007, Johno Scholten ging naar huis met een Slingshot Lunacy en een Brunotti prijzenpakket.

Onder de deelnemers werden nog enkele gadgets van F-one, Brunotti en Mystic weggegeven en iedereen viel als een uitgehongerde aan op de gereedstaande hamburgers, worsten en friet!
“Man of the Dam Part III” was een fantastische wedstrijd met veel hoogtepunten. De deelnemers hebben laten zien veel in huis te hebben en met veel training, zullen er zeker meerderen van hen de komende jaren de ranglijsten van de PKRA en KPWT binnen dringen!


Groeten,

Team Natural High

“Man of the Dam 2007” werd mede mogelijk gemaakt door:

Brunotti, Slingshot, Mystic kiteboarding, F-One, Red Bull



Maurits

Berichten: 1008
Antwoord #1 November 02, 2007, 19:35:37
edit2Rapporteer  
Leuk verslagje! Nice nice. En Johno gefeliciteerd
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.