Graaiers, alleen de banken, of toch...

Wimt

Berichten: 2498
Januari 13, 2013, 14:32:20
edit2Rapporteer  
Medisch feit; alle topbankiers hebben asperger (de geniale autist), en dat komt door de selectie die we toelaten. De selectie van ultieme concurrentie. Op financieel nivo levert dat aspergers op.
Wordt dus niet boos op hen: het is vraag en aanbod, en wij vragen erom, net zoals wij vragen om de smog in Peking; is OOK onze schuld.
Door onze ver doorgevoerde concurrentie, zijn vooral wij westerlingen, asperger in meer of mindere mate, en de dommies onder ons; min of meer autist (minder geniaal loser

Ook ik was laatst weer autististisch (de domme variant van asperger, weet je nog  Grin). Ik kocht een Switch kite. Zonder te kijken naar kinderarbeid, of het eco geproduceerd was, enz. Ozon wordt hier in Europa geproduceerd, dus dat had ik beter kunnen doen, of nog beter: 2de hands, of nog beter: niet kopen.

Zo verder babbelend, zou ik kunnen zeggen: ach, we leven toch in een egoistische wereld, zo zijn mensen nou eenmaal.
We leven in dit soort dogma's: da's lekker makkelijk, behoeven we niet meer na te denken. Maar, je bent niet wie je bent, en mensen zijn niet egoistisch, tenzij veroorzaakt door het financiele systeem. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, bij een bepaalde apensoort, dat zij plezier beleefden in het weggeven van voedsel, zonder enig aantoonbaar zelfbelang.zo zit het met ons ook, als je de media laat links liggen.

Na de revolutie, is het dogma: DELEN.
Dan kijken we niet meer naar de goedkoopste of beste kite, maar wordt er gedeeld over het gebruik van een Bewust geproduceerde kite. Een kite met veel betere eigenschappen, dan ooit uit een concurrentie-model zou voortkomen.

Ik verwacht nu een reactie, voortkomend uit de Dogma's van de Bende van Zes
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #1 Januari 13, 2013, 15:10:38
edit2Rapporteer  
dus... jij verlangt naar een communistisch/ socialistisch systeemna deze "revolutie"?
Wimt

Berichten: 2498
Antwoord #2 Januari 13, 2013, 15:34:14
edit2Rapporteer  
Eagle-Jan: wel 1 van de Bende, maar nu een open vraag: zeer netjes Eagle InLove.

Neen, dan praat je nog steeds over financiele systemen, terwijl geld in het DELEN-systeem aanvankelijk niet meer wordt gebruikt. Wees eerlijk: geld is een mislukt experiment, staat nu bol van de controlesystemen, wat ook weer veel tijd en energie vraagt, en nog steeds niet werkt.
Delen betekent: bijdragen aan de maatschappij. 80% Van de huidige beroepen, zijn behoorlijk inhoudsloos. Zoals bijv. de controlezystemen, waar ik het over had: niet nodig in een bewuste maatschappij.

Zijn we eenmaal volledig bewust, dan kan geld wel weer worden geintroduceerd, tot dan: ruilen. En dat neemt nu hand over hand toe. Ben zelf lid van Peerby; een goede site om dingen te ruilen en lenen met je buren. Nog niet veel reactie gehad, maar dat is typisch Maastricht.

Verdiep je in het woordje 'bewust', in die maatschappij heb je geen regels, overheid, belastingen nodig. Ook geen mobieltjes: er is directe communicatie, en een 'aanvoelen' wat goed is: een KeepItSimple-systeem dus.

Meer downtoearth, wat delen inhoud: kijk naar WOII: doordat de wetenschappers deelden, ipv concureerden, werden er toen wonderen verricht, waar we nu nog steeds van genieten (en soms juist niet). Was het een werelddelen geweest, dus niet alleen duits, dan waren er pas echt wonderen verricht. Die tijd breekt nu aan, kom goe dus :-)
drifter

Berichten: 1757
Antwoord #3 Januari 18, 2013, 16:55:44
edit2Rapporteer  
 Kiss
Wimt

Berichten: 2498
Antwoord #4 Januari 18, 2013, 22:18:49
edit2Rapporteer  
Bedankt, ik begrijp het compliment  ThumpsUp
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.