Paaseiland (jan, feb)

bikiniisuit

Geen avatar

Berichten: 223
November 08, 2013, 10:00:39
edit2Rapporteer  
PAASEILAND

Ik schrijf dit snel.

Een Hollander, Roggeveen heeft t eiland in 1722 ontdekt en Paaseiland genoemd.
Het heeft 1 stad : Hanga Roa, in de rest mag je niet wonen.

Waarom naar paaseiland : fascinerend, waanzinnige golven, van de natuur word je sprakeloos, bijna altijd Oostenwind. De lucht en wolken zijn zo zuiver. Als je de moai ziet, word je stil. Je kunt dus kiten voor de moai (mits je niet crasht). Bij Hanga Roa zijn er kleine door rotsen omgeven natuurlijke poelen of baden, omgeven door de moai.

Beste periode :  jan, feb. Lucht temp 24C. Dominante windrichting : Oost

Kitespot : Anakena Beach. Fijn wit zand strand met palmbomen. tijdje ondiep. Je kan niet te ver uitvaren. Sterke stroming. Kleine rotsjes als je dicht bij t strand komt.
Er zijn kleine stalletjes waar je kunt eten, zingen, relaxen onder de palmbomen.
Vervoer : in Hanga Roa kun je cross bikes, motor, scooters, auto huren. Prijzen weet ik niet, ik werd overal mee naar toe genomen. Als je motor rijbewijs hebt is dit een waanzinnig reis.
Kites : 2 kites meenemen. Kleine pomp + kiterepair.

Vliegticket : E 1.100, alleen via LAN. Voor E 450 kun je retour naar Tahiti. Ook met LAN. Je vliegt dus via Santiago en niet LA anders betaal je de hoofdprijs. Geen enkele vlucht is op tijd, altijd vertraging.
Rescue : er is 1 surfwinkel in de hoofdstraat. Surfen is hier de nationale sport, ze zijn er goed in. Voor ong E 35 gaat een surfer de ochtend mee, mocht er wat mis gaan.

Voertaal : spaans
Politiek : ze willen weg bij Chili, het is ook Polynesie en voelt aan als een mengeling.
Mensen :  meerderheid is Chileen. Minderheid zijn de Polynesiers, dit zijn krachtige gespierde lange mannen. Soort van krijgers.
Accomodatie :
Camping Mihinoa : USD 6.5 of groter USD 14 als je een tent wilt huren. Zaklantaarn meenemen want ze hebben alleen elektra in de keuken.  Een kamer huren kost USD 20.  In de hoofdstraat betaal je voor een kamer E 30, gemeenschappelijke douche en keuken.
Bijna alle accomodatie zitten in Hanga Roa. Er is 1 hoofdstraat met winkeltjes. De rest van het eiland is een Unesco natuurreservaat.
Beste is als je voor de eerste 2 dagen een kamer huurt, dan komt men je ook van het vliegveld ophalen en kun je daarna kijken waar je wilt slapen. Op beperkte uren rijden enkele taxi s rond. Geen bussen, alleen particulier vervoer.
Pinnen : telde 3 ATM. 1 is altijd stuk.
Criminaliteit : geen.

Andere sporten : surfen, zwemmen, veel duiken, crossen, fietsen, veel cultuur te zien.
Eten : je kunt er echt waanzinnig uit eten. Zo lekker, niet normaal. Veel home made restaurantjes. Kost ong E 32. Bij de meeste posadas kun je zelf koken.
Boodschappen : alles in de winkels is geimporteerd uit Chili. Verse groenten koop je van boeren op de centrale parkeerplaats, >achter in hun truc alles uitgestald.
Wifi : t is er, maar daar is ook alles mee gezegd.

Events : elk jaar word er een wedstrijd gehouden om 1 van de oude tradities te eren >Jonge mannen moesten over de rand van een vulkaan rennen, in de zee duiken en naar een vogelrots zwemmen. Er vielen doden omdat de concurenten elkaar van de hoge kliffen duwden of door de haaien werden opgegeten. De overlevers moesten op de vogelrots een vogelei zoeken en in hun mond mee terug zwemmen naar het eiland. Degene die het ongebroken ei in zijn mond ! aan de hoge priester bracht kreeg bijzondere rechten voor dat jaar.  Andere events : surfwedstrijden.
Hoelang : 2 weken is te kort.
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #1 November 08, 2013, 10:20:51
edit2Rapporteer  
Nice!!!!
feddomw
Gast
Antwoord #2 November 08, 2013, 10:40:42
edit2Rapporteer  
Hier moet je een veel langer verslag van schrijven en aan Stefan vd Kamp sturen voor in de Access. Dit is toch een zeer bijzondere trip/bestemming.

Ik zou graag meer zien/lezen.

magic ed

Geen avatar

Berichten: 381
Antwoord #3 November 08, 2013, 10:41:51
edit2Rapporteer  
Fantastisch!
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #4 November 08, 2013, 11:06:44
edit2Rapporteer  
Welkom terug bikinisuit!
Dat is lang geleden Wink
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.