Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: safety's unsafe? Gepost op: December 01, 2009, 22:18:13
Na het doorlezen van dit toppic en ondanks de waarschuwing van Idefixe gooi ik hem er toch maar in.

Een van de laatste mooie en dus DRUKKE zondagen op oostvoorne wacht ik rustig tot een (nog meer dan ik) beginnende kiter wegvaart, in de veronderstelling dat hij daadwerkelijk weg zou varen en niet zijn kite volledig in de mijne zou sturen.

Terwijl de kites gaan loopen denk ik godzijdank (als je het nog nooit aan de hand hebt gehad vraag je je altijd af hoe je in zon situatie echt reageert ook al weet je verstandelijk wat je moet doen) gelijk release en schreeuw dat ook tegen hem voor het geval hij er niet aan denkt.

Echter, ik krijg mn best redline QR gewoon niet gereleased (safety leash geen probleem maar ja, heb je weinig aan dan he...). Schuivend op mn buik door het ondiepe water steeds dichter naar het strand met zijn welbekende palen en terwijl het halve strand me aanspoort te releasen (waarvoor dank :-)) weet ik me uit mn trapeze te werken en hoef ik samen met de toegesnelde hulp alleen maar een uurtje of twee te ontknopen in plaats van ziekenhuisbezoeken of erger.

Mijn lesje ben ik nog steeds ah reperteren alvoor ik me weer op het water waag. En dat is niet het aanspreken van Best op kwaliteit oid (ook al baal ik ervan, materiaal is vergankelijk) maar beseffen dat als droogtesten al stroef gaat het er nat en in actie niet beter op wordt. Dus gelijk na laten kijken of weg ermee, ik kies voor het laatste en niet voor een mooi prijsje...
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Reddingsbrigade Gepost op: Oktober 19, 2009, 23:55:45
nr van freddepet is idd het algemene nr (dus niet alleen den helder). nr kustwacht ouddorp is 0187-681266.

nrs van mn pa gekregen die kapitein is op de havendienst in de europort en al die meldingen over afgedreven kitesurfers nie zo leuk vindt (maar ja, ik vind tennis niet zo leuk....)
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: September 24, 2009, 23:03:52
Thanks, ga ik doen (Sherida), andere vraag ook deels beantwoord want vroeg me ook af waarom ik niet voor een 'mannenpak' zou kunnen gaan. Ik check het nog ff met de maten en zo maar ga me in ieder geval wat breder orienteren voor ik onnodig met de sokken zit
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: September 24, 2009, 22:51:12
Hola mannen,

Niet echt jullie straatje maar hoop obv overige ervaringen toch op wat input....

Ben naast een heleboel 'mannenposts' in dit topic nog niet echt breed georienteerd op drysuitvlak maar zit hieraan te denken:
http://www.wetsuitoutlet.co.uk/product_info.php?products_id=2209

Any pro's of con's?
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: stopperball echt nodig? Gepost op: September 02, 2009, 23:26:54
wilde eigenlijk nieuw toppic openen maar kan mss deze misbruiken. Heb dus GEEN stopper op mn kahoona bar (is me zo verkocht, weet niet in hoeverre dit waar is) en kan er gewoon niet mee omgaan....

Wanneer de wind een beetje aantrekt kan ik amper bij mn bar en nog net tegensturen maar absoluut niet met de wind mee sturen, onwerkbare situatie dus. Heb geprobeerd de powerlijnen in te korten maar werkt ook niet (wel met harde maar niet met 'normale' wind)
.
Ben het nu zo zat geworden dat ik mn warroo 7 (09) bar gebruik voor mn kahoona maar is hem ook niet helemaal, denk omdat ie korter is.....

Iemand... Tips????

Btw, mss ter overvloede maar met sturen bedoel ik met 1 hand....
6  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juni 22, 2009, 23:04:17
 schater geweldig. Enne verzaken... Zou je goed mee kunnen verdienen crea bea  Smiley
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juni 22, 2009, 22:02:42
Ben benieuwd naar een nieuwe Spoon-creatie obv deze vertaling :-)
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juni 22, 2009, 21:50:56
Leuk gedaan :-)

Gelijk een ideetje voor  de windstille dagen, cursusje adobe & co
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Duiters en Nederlanders. Gepost op: Juni 20, 2009, 21:52:58
Eens, heeft niet (altijd mss) wat met nationaliteit, kitemerk of board te maken. Was vandaag op Oostvoorne, voor niets achteraf qua wind maar wel erg gezellig op het strand :-), zon weg, nat pak, flink buitje en dus ook flink bibberen. Dan is het in het water warmer dus besloten we met zn vijven net 2 meter van het strand ih water te gaan zitten (lijkt mij niet veel storender dan op het strand maar goed).

Worden we op een gegeven moment behoorlijk onvriendelijk maar keihard weggestuurd door iemand (Nederlander) die wsl ah lessen was, (waren met zn vieren met 1 setje volgens mij niet vd vaste scholen daar). Of we even op wilden rotten anders kregen we zn kite op onze kop.

Ons hoofd was ons liever dan warme voeten dus maar weg gegaan maar toch, over voorrangsregels gesproken, deze was mij dus nog niet bekend. Daarnaast, ben de rotste niet en wil iemand graag tegemoed komen, wordt zelf toch ook vaak zat geholpen/bijgestaan (waarvoor dank :-)) maar mag het ff ietsie vriendelijker???

Moet wel zeggen dat hij in zn eentje de 2% invulde, de rest was helemaal 98% hardstikke gezellig!
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: beginner zoekt tips en ervaringen voor kitesurf vakantie Gepost op: Juni 14, 2009, 00:14:58
Hey Guegueka (waar komt die naam vandaan????)

Is idd lastig je te adviseren omdat ik niet weet waar je vandaan komt maar heb zelf in Thailand (wat fantastisch was maar beetje ver weg en nog geen wind op dit moment) Katwijk en Oostvoorne (kitesurfschool Best) gelest en die laatste heb ik echt super ervaren. Denk dat de prijzen normaal zijn maar de sfeer deed het hem echt voor mij. Leuke, gemotiveerde instructeurs die ervoor zorgen dat je zoiezo een leuke tijd hebt. Ze leren je het hele programma (incl broodnodige safety uiteraard) met lol en hebben indien mogelijk nog een grotere glimlach op hun gezicht als jij wanneer je je eerste meters maakt. Daarnaast ook goed advies over en hulp bij materiaal als je eenmaal klaar bent om er zelf voor te gaan en zijn ook altijd bereid om je na je lesperiode nog een handje verder te helpen.

Goed, denk dat ik maar is provisie moet gaan vragen ;-) iig goed dat je eerst gaat lessen en ben benieuwd hoe het je vergaat.
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juni 11, 2009, 23:10:00
Thanks guys, vermoeden bevestigd, geen tijd om te handelen dus neem tijd om weg te wezen.

@Richard, is potverdorie je derde engeltje vanavond die ossegal ;-)

@Rudo (weer helemaal ok en klaar voor de wind hoop ik?)
Heb een kahoona 9.5 (zit geen stop op maar bar gaat wel zo hoog dat ik er met harde wind amper bij kan) en warroo 7m beiden 09, enige ervaring?
Is wsl heel normaal als je kite flagt maar wat doetie dan precies?
En waarom als je nog boven het water bent (en je er aan denkt idd...) bar los en QR pas als je vlak boven water bent en niet gelijk?
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juni 11, 2009, 22:48:02
Ben ik het helemaal mee eens, en ik ben ook zeker niet van plan mezelf of anderen (voorzover ik het kan voorkomen) in zon situatie te laten belanden. Ik kan me echter voorstellen dat degene die hier wel in zijn belandt dezelfde woorden hebben uitgesproken en, hopelijk getracht na te leven, en toch ging het mis en blijven bij mij de vraagtekens (hoewel ik ze grotendeels voor mezelf ook heb beantwoord met gewoon te weinig tijd om te denken/handelen).
13  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juni 11, 2009, 22:31:34
Sjeee Richard, das heftig en gelukkig stond er naast dat engeltje op je schouder ook nog eentje op het strand.

Ben zelf nog nooit met veel meer dan 25 knopen op het water geweest (ben het voorlopig ook niet van plan) maar dit soort situaties roept zeker sinds 8 mei zoveel vragen bij me op. Ik probeer me voor te stellen wat er gebeurd op zon moment, hoe dat kan en hoe je het kan stoppen maar kan me er wsl door gebrek aan ervaring gewoon niets bij voorstellen. De veiligheidssystemen zijn goed in de oortjes geknoopt maar waarom worden die niet altijd gebruikt en wat gebeurd er in zulke wind als je ze gebruikt?

Heeft depoweren door je bar los te gooien op het moment dat de wind je grijpt geen enkele kans meer omdat de wind er al volop in zit? Hoe ver kan je worden meegenomen in een seconde en hoelang heb je dus de tijd om na te denken hoe te handelen? Waarom gebruik je op zon moment je QR niet, is dat omdat je gewoon de tijd niet hebt om na te denken/te handelen, ben je perplex, of doe je dat weloverwogen, en dan waarom? En wat kan er gebeuren als je je chickenloop QR't en wat als je je kite volledig laat gaan?

Hoop dat iemand met (positief afgelopen) ervaring deze vragen kan beantwoorden...
14  Algemeen / Trefpunt / Re: vrouwelijke kitesurfers Gepost op: Juni 10, 2009, 22:12:56
Hey Lucia,

Zie mn reply aan ML:
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=23915.msg461463#msg461463

Same 4 you, enne, nog ff door het vallen en opstaan heen bijten dan zullen we die mannen binnenkort is wat laten zien ;-)
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juni 08, 2009, 23:29:36
Hola Marie-Louise,

leuk dat je ook mee komt spelen! Ben ook pas dit seizoen begonnen en ga wanneer de wind het toelaat uit het werk of ih weekend vanuit Rdam richting oostvoorne (op dit moment voornl nog om een heleboel water te happen maar kan de pret niet drukken ;-))

Kan je technisch gezien dus nog niet veel verder helpen, hoewel ik wel kan mededelen dat dat gehapte water zich echt urenlang ergens in je hoofd kan ophouden om zich op het moment dat je je kite gaat inpakken weer een te laten worden met de natuur, is toch ook wel wat techniek voor nodig maar hoe dat nu weer in elkaar zit is ook nog niet duidelijk (hoewel ik het me wel ernstig afvraag)...  

Maar ben wel van de hoe meer zielen hoe meer vreugd en de gezelligheid kent geen tijd en zo dus laat ff weten wanneer je gaat dan kunnen we mss wat afspreken. Heb die deal ook nog steeds met Marieke staan van wie we wel wat kunnen leren dus wie weet varen we haar einde jaar lekker achterna :-)
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Mei 10, 2009, 12:19:17
Ben morgen dus wsl 1 van die beginners op autostrand. Raden jullie me dat af met deze wind of is het gewoon kwestie van goed opletten en veel lopen (nog niets nieuws voor mij ;-))

@Michiel, eventuele slechte voorbeelden worden voorlopig nog direct van mijn harde schijf gewist :-)
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ben toch echt geen man.... Gepost op: Mei 02, 2009, 23:01:32
Ik nu ook... Denk ff opnieuw opstarten van IE na wijzigen en verwijderen history, thanks guys
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ben toch echt geen man.... Gepost op: Mei 02, 2009, 22:30:38
Haha, ik begrijp hem alweer ;-)

Heb IE en alle history verwijderd maar zie nog steeds man, als jullie vrouw zien is dat mooi zo en zal het wel goed zijn.

Bewijsmateriaal laat nog even op zich wachten guys tot DE foto :-)
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Ben toch echt geen man.... Gepost op: Mei 02, 2009, 22:04:55
En dat staat dus wel in mn profiel, geprobeerd aan te passen, en dat gaat ook prima, wordt alleen niet opgeslagen. Kan ook geen ander plekje vinden om dit aan te kaarten vandaar dus hier en excuus als het op de verkeerde plek is maar thanks als je me mn vrouwelijkheid kan teruggeven ;-)
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf-termen topic Gepost op: Mei 02, 2009, 21:50:36
Thanks voor al jullie moeite! Het helpt me lekker op gang en zorgt dat ik morgen tijdens mn (hopelijk echt laatste) les nog weinig vragen heb en jullie hier niet mee ga opzadelen :-)

Tot in het water (hoop ik dan....)
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: April 26, 2009, 21:56:01
Guys!

Ben echt verschrikkelijk jaloers als ik jullie verhalen zo lees. Heb gister, eindelijk weer up en running na mn ongelukje (lees voorzichtig zijn als je uit het water gelijk in de auto stapt) weer eens een lesje gevolgd en het was super. Het gaat natuurlijk nooit zo snel als je wilt, vandaar die jaloezie :-) maar nog eentje of twee (better safe than sorry) en dan hoop ik me verantwoord bij jullie te kunnen voegen (en natuurlijk dat Mriek me nog steeds een handje wil helpen, is het nog gelukt of ga je dan toch bij deze brokkenpiloot in de auto stappen???).

Tot die tijd wacht ik met smart op de wind in het weekend, lees ik jullie verhalen en wens ik jullie heel veel plezier morgen!
22  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Maart 31, 2009, 22:32:21
Thanks voor jullie welkom, aangeboden hulp, tips en trics! Afgelopen zondag ipv zaterdag idd mn eerste nederlandse les met bekende zwakke wind gehad (ik lijk het wel op me af te roepen dus blijf uit mn buurt...). Eerst nog even op het strand (Katwijk) en toen het water in, brrr wat een verschil met Thailand, maar kan de pret niet drukken. De wind kan dat dus wel en echt varen is er nog steeds niet van gekomen  :'(

Na twee keer pak aan pak uit (als die dan toch weer ietsiepietsie aantrekt kan je niet anders) toch lichtelijk teleurgesteld in mezelf en de wind mn fouten en dromen overdenkend op weg naar huis. Had ik beter thuis kunnen doen want ben met mn kop op het water of met water in mn kop keihard op een andere auto geknald en kon in het ziekenhuis verder dromen en nog een xtra fout overdenken...

Alles nu redelijk ok maar nog zeker twee weken windstilte voor mij en ik wil zo graag! Voorlopig dus maar even meegenieten van jullie verhalen en verder dromen, ergens deze zomer kom ik jullie wel tegen enne, ik sluit alvast een WA'tje af ;-)
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Maart 27, 2009, 00:06:56
Guys, heb net een post op de verkeerde topic geplaatst, werd vriendelijk hiernaartoe verwezen en wil het graag met jullie delen:
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,34726.0.html

Hi,

Kom net terug uit Thailand waar ik met zeer zwakke wind eindelijk de eerste stap in mijn droom heb kunnen zetten, jaja, de beginnerscursus. Heb het virus echter volledig te pakken en na lang zoeken (nou ja, net vijf dagen terug maar het seizoen schijnt voor beginners nog niet echt van start te zijn gegaan, te koud...) een school gevonden die me as zaterdag al aan het Nederlandse weertje wil laten wennen :-)

Ze gaan me ook helpen met materiaal dus ga ik jullie niet mee lastig vallen maar (er is natuurlijk altijd een maar...) zie het niet zo zitten om in mn eentje op pad te gaan en jullie allemaal te gaan irriteren daar op het water. Daarom dus op zoek naar iemand net als ik om samen deze wondere wereld te betreden of iemand ietsje verder dan ik die ik af en toe mag irriteren :-)

Ik kom trouwens uit Rotterdam maar vind het niet erg om te rijden, wel enigszins gebonden aan de reguliere werktijden maar regels zijn er om uitzonderingen te maken toch?
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: *Warning* Beginner op zoek naar... Gepost op: Maart 26, 2009, 23:57:02
Btw, heb het alweer door, zit in het verkeerde topic, maar eh, hoe ik naar het juiste topic verhuis heb ik nog ff niet door....
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / *Warning* Beginner op zoek naar... Gepost op: Maart 26, 2009, 23:51:55
Hi,

Kom net terug uit Thailand waar ik met zeer zwakke wind eindelijk de eerste stap in mijn droom en IKO2 heb kunnen zetten, jaja, de beginnerscursus. Heb het virus echter volledig te pakken en na lang zoeken (nou ja, net vijf dagen terug maar het seizoen schijnt voor beginners nog niet echt van start te zijn gegaan, te koud...) een school gevonden die me as zaterdag al aan het Nederlandse weertje wil laten wennen :-)

Ze gaan me ook helpen met materiaal dus ga ik jullie niet mee lastig vallen maar (er is natuurlijk altijd een maar...) zie het niet zo zitten om in mn eentje op pad te gaan en jullie allemaal te gaan irriteren daar op het water. Daarom dus op zoek naar iemand net als ik om samen deze wondere wereld te betreden of iemand ietsje verder dan ik die ik af en toe mag irriteren :-)

Ik kom trouwens uit Rotterdam maar vind het niet erg om te rijden, wel enigszins gebonden aan de reguliere werktijden maar regels zijn er om uitzonderingen te maken toch?
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.