Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Rhodos, Trianda Gepost op: Januari 22, 2007, 23:47:22
ik ben afgelopen Juni in Alex Beach geweest, de wind is sideshore/side onshore van links. Weinig stroming. De wind neemt vanaf 11:00 toe tot een goede 5Bft en wij hebben gedurende de hele week kunnen varen.
Nadeel is dat er op het strand stenen liggen, geen rotsen of scherpe stenen maar afgeronde keien. Dus of met schoentjes varen of een paar slippers meenemen die je na het starten op het strand kunt laten liggen. De kiteschool is niet echt veel soeps, zij geven een beetje les maar waren niet echt spraakzaam of behulpzaam met oplaten en landen. op het strand zijn constant kitrers te vinden die je kunnen helpen met starten en landen.

Het wordt wel snel diep. Er liggen kleine strekdammetjes op zon 50 meter afstand die een meter of 20 het water inlopen. Deze liggen onderwater, je kunt er overheen varen en ik heb er verder geen last van gehad. Als je vanaf Alex Beach ongeveer 200 M naar links loopt heb je een vrij strand, zand en veel rust. Hier kun je goed oefenen.

Al met al een goede spot en windzeker!!!
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Snowkiten Duitsland versus winterbanden Gepost op: Januari 22, 2007, 21:56:18
Ik woon net ten zuiden van Munchen, aal de weg naar Garmisch Partenkirchen. Er is hier veel discussie geweest of winterbanden nu wel of niet verplicht zijn maar in Bayern is de regel sinds afgelopen jaar: Bij winterse omstandigheden zijn winterbanden verplicht. Indien je geen winterbanden hebt krijg je een boete (initieel 20 Euro) en indien je bij een ongeluk betrokken raakt ligt de aansprakelijkhied bij de bestuurder. Maw je draait zonder winterbanden voor de kosten op. Duitse verzekeringen betalen dan gewoon de schade niet uit! Wees dus voorzichtig en koop een setje winterbanden, helpt ook in Nederland, bij temperaturen onder 7 graden Celcius is de remweg korter en heb je duidelijk betere grip.

Overigens is de sneeuw nu eindelijk onderweg: vanaf vanavond sneeuw in de bergen en vanaf Woensdag vriest het ook overdag, Vrijdag overdag -7! Er zijn hier goede velden om te kiten ten zuiden van Starnberg. Ook bij Rosenheim (Chiemsee) zijn goede snowlkite plaatsen. Het beste is het op de Reschesee, grens Oostenrijk en Zwitserland en in Italie in Val Gardena.
 
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: viva la croatia Gepost op: December 15, 2006, 20:18:14
Ik woon in Munchen en wij rijden veel naar het zuiden om te kiten. Ik ben 1 keer op KrK geweest. De stranden zijn niet echt groot, en meestal zijn het kiezelstranden. Meer info op:
http://www.krkinfo.com/

Op weg naar Croatie kom je in Tialie mooie kite stranden tegen. De kust tussen Venetie en Triest heeft hele mooie grote stranden waar je eindeloos in ondiep water kunt varen. Wind meestal Side onshire van links als er een front doorkomt. Gode plaatsen: lignano en Bibione. In het hoogseizoen is het druk op het strand maar buiten het seizoen veel plaats.
Info op: http://www.kitebeaches.com/kitebeaches/viewspot.php?id=732

Beste plaats is natuurlijk Sardinie, Porto Pollo bij Palau is een goede uitvalsbasis om of vlakwater of golven te vinden!

4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: een europese bestemming met oudergelegenheden Gepost op: November 16, 2006, 21:37:19
In Juni is Sardinie ook een optie! In Juni is er nog goede wind en de noord kust (Palau) en de noordwest kust bieden mooie stranden. Je hebt wel een auto nodig om naar de stranden te komen.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: grotere vinnen, beter hoogte lopen?? Gepost op: November 13, 2006, 16:57:18
In principe kun je met grotere vinnen iets meer hoogte lopen: Door het grotere natte oppervlak kun je de zijwaartse kracht van de kite beter tegendruk bieden en omzetten in een voorwaardse beweging. Net als bij een surfplank of zeilboot: grotere vin en midzwaard zorgt voor groter natroppervlak en zorgt voor minder verleiering en beter hoogte lopen.

Ik heb op mijn slilgshot Misfit (119cm) ook grotere vinnen geprobeert, ipv de std 4cm vinnen heb ik 5cm finnen van TFC geprobeerd. Echter ik vond het gerdrag van het board negatief beinvliedt door de grotere vinnen:
a. het board hapt meer op golfjes (catchen)
b. Het boord was monder loose en liep als op rails, switchen ed was minder makkelijk.

Ik heb dus weer kleinere vinnen gemonteerd en loop mijn hoogte door het inzetten van de boardkant (sterker kanten) hetgeen ook goed functioneert.

Ik zou dus niet meteen een set grotere vinnen kopen: probeer het eens uit met vinnen van een bevriende kiter!

Groet
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Gedragscode Schellinkhout Gepost op: September 22, 2006, 17:58:15
Wist niet dat er zo veel incontinente kiters waren!!
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: toch weer gelijk gekregen,Slufter en aflandig is niet voor beginners! Gepost op: September 22, 2006, 17:54:29
Iedereen die met aflandige wind gaat kiten heeft geen respect voor de elementen. Ook bij een ervaren kiter kan iets gebeuren waardoor je je kite nite meer kan starten. Je brengt niet alleen jezelf in de problemen maar ook diegene die moeten uitrukken om je te helpen. Verder brengen deze sukkels onze sport steeds verder in discrediet.

Volgens mij is aflandige wind in principe no go voor kiters.
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kiten in of nabij Milaan? Gepost op: September 18, 2006, 17:52:21
Como Meer, daar zijn een paar startplaatsen, Check eens op: www.kitebeaches.com
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: bladder naish X4 Gepost op: September 14, 2006, 18:51:07
Naish Rules,
Dan moet je Kiterepair.nl proberen, zij maken bladders op maar voor je!

Succes
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: bladder naish X4 Gepost op: September 14, 2006, 14:36:36
Probeer Kubus in Naarden eens? Zij zijn importeur en hebben wellicht nog wat liggen
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pimp my Mystic.. Gepost op: September 14, 2006, 00:23:41
sponsort Mystic de Love Parade 2007???
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waarom duikt iedereen op de nieuwe boxer en andere bow's? Gepost op: Augustus 21, 2006, 05:15:25
Ik ben ook nog steeds overtuigd van de C kites tov Bow kites, en vooralsnog blijf ik ook met mijn Naish Kites varen maar vraag mij af of de nieuwe North Rebel een goed compromis is tussen SLE en C kites?
De Rebel schijnt de voordelen van beide typen te hebben.
heeft iemand een meing?
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slingshot Turbo Diesel door de lijnen Gepost op: Augustus 17, 2006, 02:12:54
Bij weinig wind is het soms beter de kite een klein beetje te depoweren:
Bij de vol aangepowerde kite is bij weinig wind de luchtstroom zo langzaam dat de luchtstroom het profiel van de aangepowerde kite (rond/vol profiel) nioet kan volgen. als je dan een beetje depowered met de strap wordt het profiel vlakker en de luchtstroom kan makkelijker langs de kite stromen. Eer treden minder wervelinge op (verlies) en de kite staat dan stabieler in de lucht...
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: hoogte lopen in lichte wind: boardje aankanten of juist niet? Gepost op: Augustus 17, 2006, 02:09:09
Bij underpowered varen vind ik dat je een beetje "zig-zag" moet varen:
a. Kite sinussen en
b. Board kanten bij oploeven, vlak leggen bij afvallen:
Bij het naar beneden sturen van de kite, bouw je druk op, je kunt je board dan kanten en een beetje hoogte winnen. Stuur je de kite weer naar boven dan vermindert de druk, dus beetje afvallen en je boord vlakker varen. Dit kun je verder ondersteunen door de kite bij het insturen aan te poweren en wanneer je de kite naar boven stuurt weer te depoweren.

Zorg dat je snelheid in je board houdt, dan is het sinussen met de kite ook makkelijker.

Zoals HaringHarr. al schrijft: een beetje spelen met je boardje dus!

Veel plezier
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kite spots in italie Gepost op: Augustus 12, 2006, 18:05:43
In toscane kun je goed kiten bij Castillione dela Pescaia, Italiaanse westkust bij Grosetto. Roberto Ricci komt hier vandaan, het is zijn thuisspot.  Lange stranden en 'smiddags steeds een goede thermiek. (Wel grote kites meenemen dus).

Vergeert de Adriatische kust (rond Venetie), veel te veel badgasten en geen wind. Kiten is daar in de zomer ook haaft niet toegestaan.

Verder is Sardinie TOP: Porto Pollo, grote baai, altijd wind, wel je gehele set meenemen, de wind varrieert van 12knopen bij Thermiek tot over 30 knopen bij Mistral!!

Aan de oostkiust is Gargano mooi (Vieste) veel campings en ook veel plaats op het strand.

Het Gardameer moet je vergeten om te kiten: de strandkes bij Campione en Malcesine zijn erg klein en met 2 kites zijn ze vol. Bij Brenzone moet je uit een tunneltje starten. De enige wind is de noordwind die staat e 'sochtends van 06:00 tot ongeveer 10:00 dus als je wilt kiten moet je ook nog eens vroeg opstaan.

Het Idro Meer is beter: Aan de noordpunt heb je een gorrt grasveld waar je rustig kunt opbouwen en het water is de eerste 50 meter ook ondiep. Idro ligt 50Km van Riva ten westen van het Gardameer. Let wel: het meer ligt op 350m hoogte en het water is dus fris! Wind staat er ';smiddags (thermiek). Ik ben er geweest en het was mooi kiten, tussen de bergen geeft een aparte sfeer! Er zijn daar ieder dag jongens aan het kiten.

Como Meer kun je ook kiten er zijn aan de Italiaanse kant een paar plaatsen om te starten.

Ten slotte: Reschen See, grens Italie-Oostenrijk. Koud water, meer ligt op ongeveer 1500m, wel goede thermiek en veel plaats om te starten. Daar zijn iedere dag kiters te vinden.

Laat maar weten waar je heen wilt misschien kan ik je nog info geven.

Groet

Mike
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: huren of meenemen ? Gepost op: Augustus 04, 2006, 16:34:59
Ik was dit jaar met Pasen bij Tommy Friedl. Volgens mij zijn de kites allemaal 2006 materiaal. Hij had ook een paar Cabrina Bows liggen. De boardjes zagen er wat ourder uit (Cabrina). Huren was wel dur. Er was een Kiter die wilde alleen een groter boardje huren en Friedl vroeg hier geloof ik Euro 40 per dag voor.
Als je kunt zou ik je eigen spullen meenemen, dan weet je wat je hebt!
Let wel: Neem je spullen 'savonds mee naar je huisje/appartement. Vanuit de opslag bij Friedl zijn in de week dat ik er was spullen gestolen!
Veel plezier in Hurgaga!!
17  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Trianda Rhodods, is het wat in september? Gepost op: Juli 20, 2006, 18:29:41
pas op: Ik ben met Pinksteren op Rhodos geweest (aLex Beach Hotel)
Volgens mij mag je bij Trianda niet (meer) kiten alleen windsurfen.
Weet niet zeker maar bij ons kwamen jongens vanaf Trianda naar Alex Beach om te kiten.
Ik zou het voor dfe zekerheid informeren (happy Surf moet het weten). Andres is het geen ram, moet je met een huurauto heen en weer rijden, ver is het niet.

18  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kiten op/bij rhodos griekenland Gepost op: Juli 18, 2006, 04:46:58
Alex Beach op Rhodos is een goede stek. Meer info op de site van Happy Surf.
http://www.happy-surf.de/voyage_details.php?id=705

Alex Beach is een goede locatie om te surfen, let wel op er liggen stenen op het strand en in het water. Ik ben er zelf met Pinksteren geweest, goede lokatie.
Alex Beach ligt ongeveer een half uurtje van Rhodos stad, ten westen van het vliegveld (ongeveer 15 minuten) je hebt niet echt last van de vliegtuigen.
Happy heeft er een surf en Kite station met North spullen.

Verder kun je Prasonisi proberen aan de Zuidwest punt. hier is een baai met vlak water en een baai met branding.

Veel plezier

Hang Loose
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: sardinie Gepost op: Juli 15, 2006, 00:40:47
Sardinie is top, beste spot is in het noorden: Porto Pollo.
check de site:
 http://www.silvestri.it
ook kitebeaches.com heeft info.
Sardinie is top: Bij Porto Pollo komt de wind meestal uit het westen en wordt tussen Corsica en Sardinie versterkt waardoor er in het noorden van Sardinie altijd meer wind staat dan elders op Sardinie (of Corsica)

Bij westwind kun je ook naar de westkust gaan: Valledoria en Capo Testa hebben brede stranden (wel met rotsen) waar je lekker kunt golfrijden (let wel na een paar dagen Mistral is het dan daar volledig close out. (30 minuten rijden van Palau)

Bij Oostwind is er een goede spot onder Olbia: La Caletta (45 min rijden)

Wonen is het beste op de camping van Isola De Gabbiani, vandaar kun je lopen aar het kitestrand. Huisjes/appratementen kun je ook huren, dan is Palau de beste plaats, hier kun je 'savonds ook goed eten.

PortoPollo bestaat uit 2 bochten, gescheiden door een landtong (Op de landtong staan een paar strandtentjes, degene aan de westkant heeft de beste Beachburgers!!)
Aan de westbaai is in het midden een strand gereserveerd voor Kiters, Spiaggia della Saline, bij een kleine riviermonding. Hier is de wind optimaal sideshore van links, met kabbelgolven (beetje zoals op het Ijsselmeer).  Het water wordt wel meteen diep, je kunt niet staan.
Afdrijven gaat niet, doordat je altijd verderop in de baai weer aanspoelt.
De stemming is lekker losjes, wel met italiaanse sfeer, dus pas op want die Italianen leggen hun lijnen gewoon over iemand anders uit en er ontstaat nogal eens een chaos.

Wind: Als je 2 weken gaat kun je zeker 10 dagen varen, breng wel al je kites, ik vaar met 18, 14 en 10m en gebruik ze allemaal: Bij Mistral Wind kan de wind tot boven de 30knopen komen en is dan vlagerig.

Zoals gezegd: Sardinie is echt top!!!

Als je meer info nodig hebt mbt huisjes laat dan even weten dan stuur ik je meer info!


Mike
20  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten op gardameer?? Gepost op: Juni 28, 2006, 02:44:23
Zwemvest is verplicht! politie controleert steeds weer.

Ook in juli is er bij mooi weer wind. De wind ontstaat nl door termiek: de temperatuur verschillen tussen de dolomiten in het noorden en de Po vlakte in het zuiden zorgt voor goede termiek. Hoe warmer hoe beter ('sochtends vroeg, bij zonsopgang heb je Noordwind, tot ongeveer 09:00. Dan om in de middag komt Zuidwind (Ora). Deze waait tot zonsondergang.

Zijn er wolken is er meestal geen wind omdat de termiek dan niet opgang komt!

Zoals Teigertje al zei: Blijf weg bij de Windsurfers in het Noorden en ga kiten bij Brenzone of bij Sirmione. De Kiteschool bij Brenzone heeft een boot die je ophaalt als je problemen hebt, soms vragen ze wel een vergoeding.
Pas op met parkeren langs de weg, het is niet alleen druk en gevaarlijk doordat al die Schumachers in hun Panda's doorscheuren maar de Carabinieri bekeurt er ook op los bij foutparkeren!

Veel plezier
21  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten op gardameer?? Gepost op: Juni 27, 2006, 22:06:13
Plaaggest, mag je echt in Torbole kiten na 18:00? Cool want dan staat er vaak nog een lekker windje. Mag je dan overal starten, bijv bij de camping aan de rivier (Bocce dell Sarca)??

Bedankt voor de info.

Mike
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Korte vaarimpressie North Rebel 12m Gepost op: Juni 27, 2006, 19:50:31
Volgens Produktnieuws in de duitse Kiteboarding.de Nr 4 van Juni 2006, op blz 72/73 is de Rebel leverbaar in: 3m, 5m, 7m, 9m, 10m, 12m, 14m en 16m
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Korte vaarimpressie North Rebel 12m Gepost op: Juni 27, 2006, 18:30:50
Heb net de nieuwe duitse Kite-Boarding.de binnengekregen, nr 4 2006 Juni. Op de binnenomslag staat een advertentie van North met de nieuwe Rebel.  Ziet er wel strak uit!!
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten op gardameer?? Gepost op: Juni 27, 2006, 17:52:53
Je mag alleen kiten ten zuiden van een lijn die loopt net even boven Malchesine.
Het is noet perfekt: Strandjes zijn klein, Bij Brenzone is een strand aan de west oever waar je zelfs onder een brug moet starten: Kite op het strand, je staat met je lijnen onder de brug en moet dan snel na het oplaten onder de brug uit. De wind in het zuiden is sideshore ('sochtends van het noorden, 'smiddags uit het zuiden). Echter hij is niet zo sterk als in Torbole in het uiterste noorden. Als je geoffende kiter bent lukt het allemaal wel, voor beginners is het lastig.
meer info onder: http://www.kitekurse-gardasee.de

Mike
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Underground FLX vs. Nobile 666 Gepost op: Juni 27, 2006, 17:02:29
Pbter,

For the record: Hier een mailtje van Adrian Roper van Underground. Ik had hem gemaild om te vragen wat de beste vervanger zou zijn voor een Fridgedoor 138 in de nieuwe FLX range. Zijn antwoordd was:

Hi Mike,
It sounds like you are riding some nice locations. A lotta travel in there.
The dealer in Germany is Frank Rosin, and is very knowledgeable. He spend the whole summer out here with us and is a great guy, very easy going and helpful.
The FLX are just in one version. We started building FLX with ABS rails 3 seasons ago and from the start we built them with shaped abs rails just like the FD. The shaped rails carve so much nicer than the square edge you see on most. As a reference how many surfboards do you see with square edges??? The FLX are much smoother riding than the FD's due to the nicer flex. The new 06 boards have a spine down the centre that works great for carving waves.
Yes the surfboards are better for surf riding and are also great for light winds. The 5'8" is the most popular by far. Good for most wave sizes.
We have great dealers in Switzerland and Italy as well. check our website for details.
Probably best to call Frank as he has ridden them all and has demos of most boards and could advise you directly.
Thanks Adrian Roper

Hi contact details are
      Frank Rosin Distributor
      Kronshagener Weg 128
      24116 Kiel
      Germany



      ---------------------------------------
      Sailboards Underground Ltd
      4 C Settlers Crescent
      Christchurch
      New Zealand
      Ph  +64 3 384 2603
      Fax +64 3 384 2604
      mobile +64 21 548399
      www.undergroundkiteboards.com

      Phone :+49(0)431 12279881
      Mobile: +49-160 91230044
      Fax: +49-431 5709415
      info@undergroundkiteboards.de
      www.undergroundkiteboards.de



Weet niet zeker, maar wat Adrian uitlegd is een iets ander produktieproces als van snowboardprodulties!

Groet

Mike
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.