Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Les geven op de Zandmotor Gepost op: Augustus 19, 2013, 22:17:12
Was het niet ook extra druk door het event van Westbeach?
Maar dan nog, als lessers tientallen meters worden voortgesleurd gaat er iets niet goed..
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: mijn best waroo 9m valt steeds voor over Gepost op: Augustus 19, 2013, 10:59:02
En, is het goed gegaan?
Ik zag nog iets voorbij komen over een andere bar. Heb je een bar van een ander merk er op? En heb je die laten monteren of zelf gewoon ergens een tweedehands barretje op de kop getikt? En welk merk bar gebruik je nu?

Het kan namelijk een hoop verklaren als je een bar van een ander merk hebt. De lijnen onderling kunnen wat in lengte verschillen afhankelijk van het merk. Sommige merken zijn uitwisselbaar, maar nooit met alle andere merken. Het is dus niet zo dat het niet uit maakt welke bar je aan je kite knoopt.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gaastra kites; garantie tot aan het water? Gepost op: Augustus 19, 2013, 10:48:29
Idd gewoon teruggaan. Ze zullen het voor je op (moeten) lossen. Meteen weer paniekzaaien op het forum is idd wat voorbarig voor je een antwoord van de shop hebt.
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Natuurgebied strand Slufter = OFF LIMIT Gepost op: Augustus 19, 2013, 09:49:24
Autostrand gisteren errug veel kiters in hetzelfde natuurgebied gezien. En als ergens het natuurgebied goed is aangegeven is het wel op het autostrand met enorme houten palen en een boeienrij. Maar desondanks een stuk of 10 gezien (of waren het er meer? Zeker niet minder!), en toen werd het al rustiger. Ook windsurfers trouwens..

Geen verkeerd idee om ook op de looproute naar het autostrand van die borden op te hangen. Dan hebben mensen zeker 15 minuten de tijd om in hun geheugen op te nemen dat het natuurgebied verboden terrein is.. Misschien zelfs op het water op alle houten palen een groot bord waarop duidelijk is dat na de palen een kitesurfverbod geldt...

Sowiezo weer veel prutsers aan de gang gezien. Kites rolden over het strand terwijl de eigenaren buikschuvend, aan de bar trekkend, de kite tot stilstand probeerden te krijgen. Oefenen vlak tegen het strand aan, wat dus er voor zorgde dat er flink gebukt moest worden door de badgasten en overige kitesurfers om lijnen te ontwijken, kites die op het zand crashen, etc.

De vreemdste capriolen weer gezien, en ik vermoed daardoor ook erg veel in het natuurgebied! Lekker rustig met al die scholen en drukte, maar simpelweg veboden.
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Tarifa (en de route heen/terug): stranden voor beginners? Gepost op: Augustus 02, 2013, 10:19:12
Kijk, dat zijn lekkere tips! Waarvoor veel dank Smiley
Ik heb momenteel een Wind/Kitesurfguide Europa liggen van een vriend, zal wat pagina's scannen en meenemen, en zal zeker bovengenoemde spots even highlighten.

@Brenkie: Ja, in Nederland kun je prima kiten en zijn genoeg spots, maar we gaan naar Spanje op vakantie, vooral om Spanje en haar steden, niet als kitevakantie.
Wat we onderweg tegenkomen aan kitespots is leuk meegenomen en daar wil ik zeker gebruik van maken. Dus je tips zijn zeer welkom en ga er zeker enkele bezoeken Smiley


Mijn idee was iig al om ook nog eens een lesje te pakken daar als het om wat dieper water gaat, heb je wel de 'veiligheid' van een instructeur en kan ik toch oefenen in dieper water. Misschien valt er een dealtje te maken als ik met mn eigen materiaal aan kom zetten
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Tarifa (en de route heen/terug): stranden voor beginners? Gepost op: Juli 29, 2013, 14:23:36
Hmm, ben inmiddels al wat op zoek naar spots op de route die geschikt zijn voor beginners (sta-hoogte meer dan 50m e.d.). Denk dat ik op Tarifa nog weinig te zoeken heb met die afgesloten lagune. Wel de moeite waard om, als ik toch in de buurt ben, even te kijken of er een les te nemen.
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Kitemaatjes Oostvoorne gezocht Gepost op: Juli 29, 2013, 14:21:01
Met die wind let ik er wel op dat er iemand mee is. Dit keer was het mijn vriendin, die dan ook goed kan helpen met launchen (voortaan) en m'n board in de buurt houden. Ook zorg ik er voor dat ik niet te ver afdrijf en loop na een paar mislukte pogingen weer een stuk terug. Overigens was de wind iets meer onshore dan voorspeld. Bodydraggen lukt inmiddels prima, ook upwind krijg ik t onder de knie, dus board-recovery (ook upwind) lukt tot nu toe prima.

Hoe dan ook, alleen ga ik het water echt nog niet op, ik zorg er wel voor dat ik iemand in de buurt heb. En ja, je ziet mensen stuntelen in hun eentje en nee, dat is inderdaad niet verstandig..
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: waar naartoe in Juli/augustus binnen 8 uur rijden Gepost op: Juli 24, 2013, 14:33:08
Is je enige eis 8 uur rijden, of heb je een max aan kilometers in gedachten?
Vanaf waar is het maximaal 8? Het scheelt nogal of dat Den Helder of Maastricht is..

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf zonder problemen 10 - 11 uur onderweg ben naar bijv. een wintersportgebied. Vertrekken om 5:00 in de ochtend, aankomen tussen 15-16 in de middag. En dan zit je toch even 1100km verderop. Als dat je aanspreekt zit je zo in de omgeving van Bordeaux waar je een aantal meren zult vinden waar je kunt kiten. Iets dichterbij is de omgeving van Rochefort, waar flink wat spots zitten met uiteenlopende moeilijkheidsgraad.

Kijk eens op http://www.allosurf.net/ voor spots in Frankrijk. Veel hebben een prima uitleg (in het Frans) waar je rekening mee moet houden en wat de moeilijkheidsgraad is. Voorbeeld: http://www.allosurf.net/la-palmyre-kitesurf-windsurf-spot-id-107.html Erg goede beginnersspot (Ć” la Oostvoorne) en als het niet waait: er zit een van de mooiste dierentuinen van Frankrijk (althans, volgens een bezoeker van allosurf)
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Tarifa (en de route heen/terug): stranden voor beginners? Gepost op: Juli 24, 2013, 13:49:41
Geen verdere tips? Standen op de route, in de buurt?
10  Algemeen / Trefpunt / Re: Kitemaatjes Oostvoorne gezocht Gepost op: Juli 23, 2013, 10:51:06
Zeker ben ik geweest. Maar wat heb ik het zwaar gehad Wink

Wind was op zich prima, vond 'm wel erg krachtig vanaf een uur of 5. Zal rond de 22 knt zijn geweest. Als je dan alleen maar aan het oefenen bent om eindelijk eens te varen, dus steeds die waterstart, met vlagen je kite op 12u houden (met een heuptrapeze) is het best een slopend windje. Na een uurtje klooien wel helemaal kapot en op tijd weer naar de kant gegaan, half uurtje uitgeblazen en toch maar weer naar huis.

Er was overigens iemand die me even hielp mijn kite op te laten die het universele teken 'duim omhoog' niet kent. Hij schreeuwde downwind 'kan ie', en voor ik kon zeggen 'nee, steek mijn duim wel op' gooide hij de kite omhoog. Was nog niet aan de rand van het windvenster, dus rolde over het strand vol de powerzone in. Had mn hand al op safety, maar gelukkig gingen de lijnen niet in de knoop en had ik genoeg controle en de kite snel aan de rand van het venster. Voor ik er wat van kon zeggen was die gast ook al verdwenen.
Duh Eikol..
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: F2 Ride of North Gonzales Gepost op: Juli 23, 2013, 10:42:04
F2 ride vond ik er zelf errug cheapo uitzien toen ik m in de shop zag. Voor 50 euri extra heb je de gonzales, met veel fijnere footpads, mooier afgewerkt board en wellicht ook beter.. Ik zeg doen Smiley
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Windrange calculator - gegevens gevraagd! Gepost op: Juli 19, 2013, 08:51:47
Ik zou dat neit snel doen, maar meer een grens aangeven. Beginners moeten naar mijn idee hoe dan ook niet boven een knoop of 25 het water op willen gaan.
Maarre, is dat niet het groene en rode vlak in de grafiek: groen = beginners, rood = gevorderd?
13  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Tarifa (en de route heen/terug): stranden voor beginners? Gepost op: Juli 19, 2013, 07:42:38
Begin sept is niet echt hoogseizoen meer lijkt me Wink
14  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Gemodif. wind - El Gouna Gepost op: Juli 18, 2013, 15:32:48
Gemodificeerde wind is op Windguru een optie die de voorspelling nauwkeuriger berekent.

Als je rechtsboven in de tabel klikt op opties, kun je de modificatie aanklikken en bekijken. Dit is de opmerking die er bij staat:
Citaat
Opmerkingen:
Modification provided by OsmosiS Kiteboarding from El Gouna with 2 years of experience. Previously we had a modification by RedSeaZone (still available in the menu), but users said it is too optimistic... so this is the default now... Osmosis-kiteboarding is located on the club med Beach, Rouaze Louis - the owner is based in Egypt since 5 years.

Een modificatie wordt meestal door ervaren locals gedaan. Die weten vaak bij welke windrichting de voorspelling hoeveel afwijkt van de werkelijkheid. Zie het dus als een 'verbeterde' voorspelling.

Verder: een knoop is een knoop, net als dat 100 km/h in de woestijn net zo snel is als 100km/h hier, alleen door andere temperaturen (water en land) kan de wind wel meer aantrekken of juist zwakker worden. In dit geval komt de wind uit bepaalde windrichtingen harder aan dan uit andere richtingen. Vaak komt de afwijking in de voorspelling door de 'resolutie' van de berekeningen en het prikpunt wat ze gebruiken. Waarschijnlijk is het prikpunt ergens aan land, waar de wind dusdanig is afgezwakt dat er een te groot verschil is met de werkelijkheid en een modificatie dat weer corrigeert.
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Tarifa (en de route heen/terug): stranden voor beginners? Gepost op: Juli 18, 2013, 15:19:06
Tarifa omdat het op de route is. We gaan sowieso veel van de omgeving bekijken (Sierra Nevada, niet in de buurt, maar op de route, Ronda, de Witte Dorpjes, Gibraltar, misschien een dagje Tanger, noem maar op), dus stranden in de buurt is ook prima.
En sokken/schoentjes is dus aan te raden?
16  Algemeen / Buitenland & Travel / Tarifa (en de route heen/terug): stranden voor beginners? Gepost op: Juli 18, 2013, 15:09:50
Ik ga over een paar weken met de auto naar Andaluciƫ op vakantie. We rijden via Arles (Beauduc) en de Spaanse oostkust naar het zuiden, met als zuidelijkste bestemming: Tarifa. Vervolgens via Madrid en West Frankrijk weer terug (Golf v Biskaje).

Nu weet ik dat kiten op Beauduc voor beginners vergelijkbaar is met Oostvoorne Autostrand (stahoogte). Nu vroeg ik mij af, hoe zit dat met de stranden rond Tarifa en eventueel stranden langs de Spaanse oost- en zuidkust op de weg naar Tarifa. Welk strand moet ik echt geprobeerd hebben als beginner, welke moet ik absoluut vermijden?

Ik heb het plan de komende weken, zodra de wind het toelaat, veel te oefenen. Met name upwind boddydragen, hoogte lopen en kunnen relaunchen en starten 'in het diepe' (als de windrichting het toelaat uiteraard). Afhankelijk van hoe dat gaat zal ik tijdens de vakantie diepere wateren wel vermijden..

Iemand tips?
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Kitemaatjes Oostvoorne gezocht Gepost op: Juli 18, 2013, 09:35:17
Wanneer laagwater ophoudt klopt, maar het opkomend begint pas echt tegen 21u. Daartussen is er weinig niveauverschil.
We shall see Smiley Zolang er maar wat meer wind is dan vorige week woensdag. Toen viel mijn kite 2x spontaan uit de lucht (zal ook te maken hebben met die dam bij de slufter, zelfde windrichting).
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Kitemaatjes Oostvoorne gezocht Gepost op: Juli 17, 2013, 15:08:58
Opkomend tij begint pas vanaf 20:49, hoe dan ook tijd om in te gaan pakken. Daar zie ik dus weinig problemen in. Voorspelling is net aan 15 knopen. Even afwachten dus, maar 30+ knopen lijkt me sterk met thermiek. Eerder 20-22. Even nagaan voor vertrek hoe het is op de spot natuurlijk.

De richting die nu voorspeld wordt is wel sideshore, maar met voldoende sta-hoogte gezien het tussen 17 en 22 laagwater is lijkt me dat weinig problemen op te leveren.

Hoe dan ook blijft het belangrijk om de boel in de gaten te houden, ook ter plekke, en zodra het gevoel ontstaat overpowered te raken meteen naar de kant draggen/wandelen..
19  Algemeen / Trefpunt / Re: Kitemaatjes Oostvoorne gezocht Gepost op: Juli 17, 2013, 13:22:59
Dat lijkt me zeker het geval Wink
20  Algemeen / Trefpunt / Re: Kitemaatjes Oostvoorne gezocht Gepost op: Juli 17, 2013, 11:29:42
Het lijkt aanstaande vrijdag weer een goed middagdagje voor Oostvoorne te worden. Temperaturen goed (20+, zon), windrichting goed en windsterkte goed (minimaal 16 knopen, wel vlagerig, want vanaf maasvlakte). Deze voorspelling staat al bijna een week op de kaarten en ik acht de kans dus ook vrij groot dat vrijdag lekker gekite kan worden.

Welke andere beginner (stoeiend met de eerste meters varen, of iets gevorderder) gaat nog meer buurten op 't autostrand vrijdagmiddag/avond?
21  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: botbreuken op autostrand Gepost op: Juli 15, 2013, 14:29:24
Bij mij werd er bij lessen in flink stevige windvlagen op gehamerd dat als het mis ging, of ik het gevoel had dat het mis ging, ik de bar moest loslaten en vooral mijn benen achter me moest blijven houden, dus niet optrekken. In een blinde reactie vergeet je dat wel eens, maar echt erop hameren heeft bij mij iig geholpen. Het is natuurlijk een hele natuuirlijke reactie om aan de bar te trekken en je benen naar voren te gooien om 'te remmen'. Maar als je een beetje vaart hebt klap je hard op 't water en de bodem die er vlak onder zit.. Dit voorkom je heel moeilijk als instructeur, lijkt me, behalve de instructies die je normaal geeft (bar los, voeten naar achteren, etc) en op dat moment roept..
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Marktplaats zooi..... Gepost op: Juli 15, 2013, 11:58:26
Advertentie is aangepast, ervaring aan te bevelen, 2005..
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke maat om mee te beginnen Gepost op: Juli 15, 2013, 09:12:32
Ben zelf inmiddels voorzien. Zo te zien ben jij ook bij Versus geweest voor info Wink
Ik ben voor de 10m catalyst gegaan met mijn 78kg. Meteen getest op Oostvoorne met zo'n 14 knopen wind, hoewel erg vlagerig en tweemaal wegvallende wind (kite viel uit te lucht(!!)), was het te doen. Met die windsterkte voldoende om flink de waterstart te oefenen. Ideaal zal iets hogere windsnelheid zijn, vanaf 17 knopen, denk ik. Met mijn kite hing Djeverest met z'n 85kg (correct me if i'm wrong) in dezelfde omstandigheden aan mijn kite en kneep er nog een jumpje of 2 uit. Voor mij is 10m dus prima, maar voor jou lijkt het me zeker niet groot genoeg. Boven de 90kg ga je idd al snel richting 12m.

Bandit 1 uit 2008 ken ik niet (want beginner), maar er zullen hier vast ervaren mensen zijn die je info kunnen geven over die kite. Het is wel de eerste kite uit een range die iig t/m de bandit 5 flink is veranderd over de jaren. Bedenkt dus goed of je wil beginnen met een B1.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Marktplaats zooi..... Gepost op: Juli 11, 2013, 22:49:46
Het is een Monkey Tribe uit 2006. Sinds 2007 heet de fabrikant Griffin.
Is dus een oud dingetje en gezien de 14m ook nog eens voor een zwaar iemand of als lichtweer kite..
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Juli 11, 2013, 22:30:12
Zo, m'n setje is binnen. Gisteren gehaald en gisteravond meteen getest op Oostvoorne autostrand.
Wind zat niet mee, kite viel 2x uit de lucht omdat de wind wegviel, verder wel lekker kunnen oefenen

Vanmiddag nog effe uit de tas gehaald om te laten drogen. Helaas ligt de kite nog wat vaak in het water bij een beginner..




Edit: Ozone Catalyst 10m en boardje is een Blankforce Logic 137x41
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.