Conversie 2 lijn naar 4 lijns Naish AR3.5, 5meter uit 2000

dmartino

Berichten: 66
April 17, 2009, 11:05:47
edit2Rapporteer  
Afgelopen weekend op Vrouwenpolder geweest, en vanwege de matige wind eigenlijk alleen maar gekite op het strand met mijn Naish Ar3.5 5 meter kite. Echt leuk als nevenactiviteit om met 10 -12 knopen lekker te stunten. Uit de verpakking kwam deze kite met een 2 lijns setup. Ingewikkelde gekruisde lijnen, via katrollen en meerdere bevestigingspunten was destijds blijkbaar nodig om deze 2 lijns setup mogelijk te maken. Na een uurtje stoeien kregen we het voor elkaar om het te laten vliegen met mijn Cabrinha Switchblade bar. En dan is het wel echt leuk stunten, ook al is de wind eigenlijk te slap. Naish heeft deze kite voorzien van de mogelijkheid om hem met 4 lijnen te laten vliegen, maar het is mij niet gelukt met de bestaande lijnen om deze conversie te laten slagen. Weet iemand hoe het destijds bedoeld was? De kite is een echte dino uit 2000  Joepie.
Ja, ja oke jullie hebben gelijk. Ik kan beter een nieuwe kopen, en mij niet meer bekommeren om deze oude troep. Toch hoop ik stiekum dat iemand nog een manual heeft liggen en deze info aan mij kan verschaffen.
Alvast bedankt,  Daniel
Lude

Berichten: 1420
Antwoord #1 April 17, 2009, 11:20:28
edit2Rapporteer  
Misschien kun je wat afkijken van de ar5, die is ook std met 2 lijnen geleverd:
http://www.geocities.co.jp/Athlete-Athene/2782/kite/ar5.html

Heb zelf nog een arx 11.5, geweldig ding.. surf er alleen niet meer mee want men gaat er op het water niet meer vanuit dat je bijna geen depower meer hebt (soms word je echt hele stukken achter dat ding aan gesleurd).
Mario

Berichten: 111
Antwoord #2 April 17, 2009, 11:34:55
edit2Rapporteer  
volgens mij moest je gewoon de toming eraf halen,de tips een eindje oprollen,
ik meen dat er dan een paar oogjes zitten om de tips vast te zetten.
Er komt dan van de verstevigingen een lusje vrij als je de tip ver genoeg oprolt en daar kan je de lijnen aan bevestigen 
dmartino

Berichten: 66
Antwoord #3 April 17, 2009, 12:10:14
edit2Rapporteer  
@ lude: ik heb deze fotos ook al bestudeerd, en kan helaas niet zien of ze een bridle of pigtails gebruiken.
@Mario: super dat je het nog onthouden hebt. Het klopt wat je schrijft en zo ver was ik ook gekomen. Met de oogjes kan je met ty-rips de punt bevestigen. De lusjes kunnen vervolgens gebruikt worden om de power en stuurlijnen op te bevestigen. Echter als ik de bridle niet gebruik, en de lijnen direct op de kite bevestig dan is er geen vliegen bij.
Ik begrijp niet hoe je van de huidige bridle een conversie kan doen waardoor de juiste Angle of Attack ontstaat. Kortom, kan ik de huidige bridle converteren, of moet ik pigtails kopen of maken? En hoe kom ik dan achter de juiste afmetingen zodat de AoA correct is?
Lude

Berichten: 1420
Antwoord #4 April 17, 2009, 12:16:17
edit2Rapporteer  
Wat ik bij mij oude arx wel deed als ik er een andere bar op zette dan was het met de depower lus hem zo afstellen dat hij lekker vloog, dan weet je precies hoeveel cm verschil tussen de lijnen moet zitten. en vervolgens een setje pigtails maken met een paar knoopjes waarvan 1 op die bepaalde lengte.

Ook had ik een xtra set pigtails op de bar, dan hoef je niet elke keer naar je kite te lopen om het af te stellen..
kortom: trial-and-error dus

Wat je bij die oude vliegers zult merken is dat hij het beste stuurt als hij gepowered is (dit is normaal ook zo, maar bij deze kites in extreme mate).

edit: bedenk ik me net, is het niet zo dat als je je kite ideaal hebt afgesteld staan dat de tips dan mooi evenwijdig staan? Dit is misschien een goed uitgangspunt om vandaaruit verder te tweaken
Mario

Berichten: 111
Antwoord #5 April 18, 2009, 09:04:23
edit2Rapporteer  
volgens mij was er wel een deel van de toming die je als pigtail moest gebruiken,
anders zoals Lude zegt,even zelf afstellen.
henkert

Geen avatar

Berichten: 74
Antwoord #6 April 18, 2009, 11:14:36
edit2Rapporteer  
Wij hebben een AR3.5 9m liggen op vier lijnen. De tips zijn gewoon opgerold en daar zitten dan  gewoon vier lijnen aan. Als je wil kan ik wel een foto maken.
dmartino

Berichten: 66
Antwoord #7 April 23, 2009, 11:32:45
edit2Rapporteer  
@ Henk: Super bedankt. Ik was ervan uit gegaan dat de bridle voor de 2 lijns omgebouwd moeten worden naar een 4 lijns. Ik heb afgelopen weekend mijn Cabrinha Bar lijnen gewoon zonder bridle of pigtails op de AR3.5 bevestigd en het vloog. Ik ben er noet niet helemaal tevreden over, maar het lijkt alsof er helemaal geen verleging nodig is.

Het was weer erg leuk om te doen, met een kleine 14 knopen vliegt het dingetje al super. Verder zijn er dan nog enkele mensen op het water met een 16 en een enorm board aan het cruisen, en dan sta ik lekker te vliegeren.

allen bedankt Wink
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.