Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: hydrofoil bouwen Gepost op: Juli 13, 2015, 15:54:27
Lekker bezig! Al aan gedacht om vanavond naar de hydrofoil infoavond te gaan bij Jumpteam Scheveningen? Daar ligt een hoop gear en kennis op je te wachten.
2  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Uitgerekte lijn B7 Gepost op: Juni 27, 2014, 16:42:26
10cm verschil na 6 maanden gebruik is wel heel veel.
Heb je de leaderlines bij de bar al gecontroleerd en gecheckt of de knopen van L en R nog met elkaar overeen komen?
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesurf slalom Delta Lloyd North Sea Regatta en Jumpteam Scheveningen Gepost op: Juni 06, 2014, 09:09:31
Update 6-6-2014:

Zaterdag 7 juni zal de Delta Lloyd North Sea Regatta kitesurf race doorgaan. Helaas hebben we te maken met marginale omstandigheden, waardoor we alleen een go durven te geven voor de race klasse bestaande uit deelnemers op grote planken en hydrofoils. De twintip/directional klasse zal helaas GEEN doorgang vinden. Zaterdag hebben we te maken met de meest gunstige windomstandigheden van het pinksterweekend. Er wordt weliswaar een lichte aflandige wind voorspeld, maar voor de racers mag dit geen probleem vormen. Wij adviseren de deelnemers wel een zwemvest en zonnebrand mee te nemen.

De inschrijving voor de raceklasse op de dag zelf is nog mogelijk tussen 9:45 en 10 uur.
Om 10 uur volgt de skippersmeeting met om 11 uur de eerst mogelijke start.

We kijken uit naar een sportieve en zonnige dag, tot morgen!
4  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Mijn Hydrofoil Gepost op: Mei 16, 2014, 16:27:18
Leuk om al die hydrofoil bouwprojecten hier te zien!

Wat denken jullie er van om aan de North Sea Regatta kitesurf slalom (7,8 of 9 juni) mee te gaan doen?
Voor zover op dit moment bekend zijn er al 2 deelnemers op een hydrofoil ingeschreven die mee gaan doen in de raceklasse! Een mooie kans om hydrofoil ervaringen uit te wisselen!
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesurf slalom Delta Lloyd North Sea Regatta en Jumpteam Scheveningen Gepost op: Mei 16, 2014, 16:12:32
De inschrijvingen komen aardig op gang via penningmeester@jumpteam.nl en het beloofd weer een leuke slalom race te gaan worden om aan deel te nemen maar zeker ook om naar te kijken! Dit te gekke kitesurf evenement is er voor iedereen. Dat blijkt wel want we hebben deelnemers die meedoen in de twintip klasse op hun twintip of directional en ook deelnemers in de race klasse die meedoen op raceboards en zelfs hydrofoils!

Doe ook gezellig mee en strijd mee voor een plek op het Delta Lloyd North Sea Regatta podium. Schrijf je alvast in via het eerder genoemde e-mailadres (voorinschrijven = korting krijgen)!

Tip: Oefen de komende tijd eens je downloops om nog mooier en sneller de boeien te kunnen ronden!
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Kitesurf slalom Delta Lloyd North Sea Regatta en Jumpteam Scheveningen Gepost op: Mei 07, 2014, 09:28:14
De Delta Lloyd North Sea Regatta en Jumpteam Scheveningen organiseren op 7, 8 of 9 juni 2014 bij voldoende wind voor het tweede jaar een kitesurf slalom race!

Vaar je op een twin-tip, race-board of directional en wil je eens meedoen aan een echte slalom race?

YES YOU CAN!

Waar? Jumpteam Scheveningen
Wanneer? 1 dag in het pinksterweekend
Voor wie? Alle kitesurfers (ervaring op zee vereist)
Inschrijfgeld? 15 euro voor JTS leden, 20 euro voor overige deelnemers. Bij voorinschrijving 5 euro korting!

INSCHRIJVEN? Mail uiterlijk 5 juni je gegevens naar penningmeester@jumpteam.nl

In het Pinksterweekend is tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta (NSR) voor de tweede keer ook het kitesurfen vertegenwoordigd middels een slalom race. Er wordt een slalom parcours vlak voor de kust uitgezet dat de deelnemende kitesurfers zo snel mogelijk dienen af te leggen. Voorafgaand aan de slalom race wordt de theorie behandeld in een clinic voor alle deelnemers. Deelnemers ontvangen een goodiebag, lunch en mogen deelnemen aan alle NSR feestactiviteiten.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de officiële prijsuitreiking van de Delta Lloyd North Sea Regatta op 9 juni. Zie voor meer informatie www.nsr.nl en www.jumpteam.nl

Belangrijk: Voor alle deelnemers is het verplicht een aanvullende verzekering af te sluiten via de NKV (kitesurfvereniging.nl). De NKV is tijdens het event aanwezig en je kan lid worden zonder administratiekosten. Lidmaatschap kost 35 euro per jaar.


We zijn ons er bewust van dat het evenement (net als vorig jaar) samenvalt met de KBO in Noordwijk. Laat dat je echter niet weerhouden om mee te doen! Volgens ons zijn beide events een mooie aanvulling op elkaar. De KBO voor alle kitesurf freestyle en lifestyle en de Delta Lloyd North Sea Regatta kitesurf slalom voor alle freeriders en racers!

De prijzen voor deze razendsnelle slalom zullen verdeeld gaan worden over zowel kiters in de categorie raceboards als kiters in de categorie twintips en directionals, dus iedereen maakt kans op de prijzen!
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 14, 2014, 20:46:45
Ahoelwel het goed is dat ze zijn gevonden vind ik het nog verre van goed nieuws...


20:44

De zoekactie wordt afgeblazen. De ene surfer voldoet aan de beschrijving van de vermiste surfer. De identiteit van de 2e surfer is niet bekend. De persoon is niet aanspreekbaar. Beiden hebben ernstige onderkoelingsverschijnselen. Transport naar het ziekenhuis is  nu het belangrijkste.

Alle eenheden worden bedankt en keren terug naar hun respectievelijke stations.


20:33

Op dit moment worden de gevonden surfers aan boord gehesen van de helikopter van NHV. Zij zullen worden overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam


20:25

Een van de reddingboten van station Stellendam heeft twee surfers aangetroffen op ongeveer 9 kilometer west van de kust van Voorne. Een surfer voldoet aan de beschrijving van de vermiste surfer. Nog onduidelijk waar de tweede surfer vandaan komt. Beiden zijn buiten bewustzijn. Een van de helikopters zal beide surfers overnemen voor transport naar een ziekenhuis.
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiters redden wandelaars op de zandmotor. Gepost op: April 14, 2014, 15:09:22
Goed bezig!
Hart van Nederland wilt er ook graag een item over maken, zie de oproep op Hanglos.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Les geven op de Zandmotor Gepost op: Augustus 17, 2013, 09:35:30
Ff voor de duidelijkheid, ik ben niet dezelfde persoon als de topicstarter en ik ben op de hoogte van de huidige gedoog situatie.

Mijn tekst wordt nu enigzins verdraaid alsof ik iets tegen Flamingo's en die groep kiters met shirtje heb, maar daar wist ik het fijne niet van (nu wel) en you missed the point... Door daar als een clubje (heel leuk overigens!) maar ook als kitescholen regelmatig actief te zijn trek je de aandacht naar de spot en laat je tevens de indruk achter dat op de zandmotor het kiten al volledig is toegestaan.
Ok het is gedoogd dus je zou kunnen denken so what?

Maar bedenk dan het volgende:
Zandmotor als populaire spot i.c.m. een groeiende sport i.c.m. commercieele partijen (laat ik t dan nu bij de scholen houden) i.c.m. badgasten i.c.m. een gedoogsituatie... Lijkt mij een onhoudbare situatie als er qua regelgeving niets gaat veranderen. Toch? Daar is gewoon iemand voor nodig die gaat lobbyen bij de gemeente om die spot legaal te krijgen in het strandseizoen. Dus als de zandmotor, je favoriete strandtent daar en je kiteschool daar je lief is, voel je dan geroepen om daar eens werk van te maken.

Ik kom graag een keertje langs om met de locals (makkeljk te herkennen Smiley ) eens een praatje te maken en hierover van gedachten te wisselen.

C-you on the water!

P.s.: mooie dieren die Flamingo's ;-)
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Les geven op de Zandmotor Gepost op: Augustus 16, 2013, 16:44:57
Tof dat je reageert Chris en goed initiatief om met de gemeente rond de tafel te gaan zitten!
Wat ik nog even wil benadrukken, maar wat je zelf ook al aanhaalt:

Kiten op de Zandmotor is gedurende het strandseizoen (mei t/m september) officieel verboden! (gemeente Den Haag)
Enige uitzondering hierop is de zuid zijde(gemeente Westland) waar je in het strandseizoen 's ochtends voor 10'en en 's avonds na 7'en mag kiten.

Wat ik persoonlijk heel storend vind is dat er naast een steeds groter wordend aantal zondagskiters en beginners die überhaupt geen benul hebben van wat spotregelgeving is, er ook door een flink aantal kitescholen actief mee wordt geadverteerd en er les wordt gegeven (volgens mij waren naast CPKite en H.V. de Kiteboardschool.nl en Westbeach in dit verband nog niet genoemd) en er ook nog eens een flink aantal kiters met gesponsorde shirtjes van Strandtent Flamingo's keer op keer bezig zijn waarvan we ook de foto's regelmatig verspreid zien worden.

Dat mensen schijt hebben aan spotregelgeving moeten ze zelf weten, bedenk alleen wel dat het absoluut niet helpt om in een goed daglicht te komen en in een constructief gesprek met de gemeente(s) te raken voor het verkrijgen van een (nieuwe) legale kitespot.

Maar dat dan allerlei commerciële partijen hier ook nog eens zo op inspringen en volop de Zandmotor als attractie uitbuiten waarbij ze nog geen 1 haar op hun rug hebben die er even aan denkt om eens met de gemeente in gesprek te gaan voor verduidelijking van de spotregelgeving en voor het legaliseren ervan gedurende het strandseizoen vind ik gewoon ronduit erg bedroevend!

Dat laten we zeker weer lekker over aan de NKV? Ja doeiiii, doe zelf ook eens wat als je er toch al je centen mee probeert te verdienen!
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [10 jaar] Strandpaviljoen C-side, bedankt! Gepost op: Juni 18, 2013, 21:53:50
Met moeite, maar de frietjes niet Smiley
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [10 jaar] Strandpaviljoen C-side, bedankt! Gepost op: Juni 18, 2013, 16:16:12
+1 voor de Megaburger!
13  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Bijna ongeluk scheveningen 3 juni 2013 Gepost op: Juni 10, 2013, 15:35:53
Het stukje op de Regio15 site klopt nauwelijks. Het betrof geen 3 kitesurfers die uit de rotsblokken gehaald moesten worden, maar 1 kitesurfer die er terecht kwam. 2 kiters zijn vanaf het land te hulp geschoten door via de rotsblokken (overigens aan de iets rustigere havenzijde, wat prima te doen was) naar de persoon te gaan en deze samen met de kite uit het water te vissen. Deze helpende handen konden prima weer op eigen kracht weg van de rotsblokken komen.
Regio15 maakt voor het gemak van het hele verhaal er maar van dat er 3 kiters uit de rotsblokken zijn gehaald en dat dit alles door de harde wind zou zijn gekomen (onzin natuurlijk).
14  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: December 06, 2012, 12:29:30
waar kun je dit doen? (snowkiten) weet iemand een geschikte lokatie?


Goeie vraag! Op Hanglos gaan we dit inventariseren de komende tijd (naar goed voorbeeld van www.ekkel.com voor wat betreft natuurijs).
Zie: http://www.hanglos.nl/news/299561/kitesurfnews-nl-snowkite-spot-overzicht.html
15  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Top laag van board laat los! wat te doen? Gepost op: Juli 12, 2012, 18:24:51
M'n vriendin heeft ook de Brunotti Onyx, oranje variant dan, met hetzelfde probleem. Bovenlaag laat op 2 plaatsen los. Echt slecht dit, want haar board is nog niet eens 2 jaar oud en zo vaak en intensief is het niet gebruikt.
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: politie gaat optreden bij Zandmotor Gepost op: Juli 12, 2012, 18:02:55
Voor wie dit een verrassing is heeft vast en zeker het volgende bericht op HL vorige week niet voorbij zien komen:
http://www.hanglos.nl/news/293086/kitesurfnews-kitesurfverbod-en-zonering-zandmotor-uitgelegd.html
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Video: Course Racing Kiteboard Worldcup Scheveningen Gepost op: Mei 30, 2012, 13:43:54
Tijdens een aantal course races van de O'Neill Kiteboard Worldcup 2012 in Scheveningen heb ik GoPro opnames gemaakt vanaf de wedstrijdboot.
Erg leuk om die wedstrijden van dichtbij mee te kunnen maken en je beleeft zoiets op een totaal andere manier dan wanneer je vanaf het strand kijkt. Met name de start van de deelnemers kan erg spectaculair zijn. Bij deze de video met een aantal mooie momenten erin zodat anderen er ook van kunnen genieten!


http://www.youtube.com/watch?v=H-p4hLlzCRY
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bandit, Rabbit of Rally Gepost op: Mei 10, 2012, 14:46:08
Ik heb een review over de Bandit 5 geschreven, lees die en dan weet je welke ik sterk kan aanbevelen Smiley

http://www.kitehigh.nl/gear/Kites/F-One/Bandit-5/2012
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zandmotor vergraving gevolgen?? Gepost op: Mei 08, 2012, 22:24:46
Overigens de vraag is hoeveel we hier aan gaan hebben, want LET OP:

Speciale informatie voor surfers:
(Kite)surfen is toegestaan vanaf 150m vanaf de laagwaterlijn in de periode van 15 mei - 15 september. Tussen 15 september en 15 mei is (kite)surfen ook binnen de 150m zone toegestaan. Rond de Zandmotor zijn formeel twee locatie vastgesteld waar je als surfer aan land mag of de zee in kan. Deze locaties zijn aangegeven op de zoneringskaart van de APV en de strandnota van gemeente Den Haag en Westland. De APV kun je vinden op de website van de betreffende gemeenten.

(Bron: zandmotor.nl)
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zandmotor vergraving gevolgen?? Gepost op: Mei 08, 2012, 22:08:41
Dat klinkt als goed nieuws. Zo is er wellicht weer een nieuwe oversteek ontstaan van de zee naar de kom. En misschien behoort het volgende dan ook weer eventjes tot het verleden (@ Zandmotor)  :-)

http://www.youtube.com/watch?v=htbS2bGr8rM
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Update Ledenvergadering NKV zaterdag 21 april 2012! Gepost op: April 23, 2012, 08:36:47
Niet veel actie gisteren maar evengoed hebben we wat fotos kunnen maken.


http://bit.ly/nkv21april2012


Thanks voor het posten van de foto's, zag m'n vriendin en mezelf ook een paar keer voorbij komen.

Het was top geregeld en de leukste ALV die ik tot dusver heb meegemaakt! Daarnaast ook nog eens heel nuttig!
22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Watersport scheveningen stopt! Gepost op: November 28, 2011, 10:00:42
Jammer en inderdaad, kitespullen waren er volgens mij ook al een tijdje niet meer.
Desondanks zie ik op die pagina wel het volgende staan:
Alle wake and kite board artikelen nu 75% korting
23  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Lancering F-One Bandit 5 en 2012 TT boards @ Natural High Gepost op: Oktober 05, 2011, 14:52:54
Heb nu ook de eerste Bandit 5 review geschreven, enjoy reading!
24  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Lancering F-One Bandit 5 en 2012 TT boards @ Natural High Gepost op: September 27, 2011, 11:50:14
@Lauw heb het bericht toegevoegd aan de gear sectie. Zodra er weer wind is zal ik mijn eigen 11m eens uitvoerig aan de tand voelen en daarna een reviewtje plaatsen.
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Lancering F-One Bandit 5 en 2012 TT boards @ Natural High Gepost op: September 26, 2011, 13:59:33
Ervaring staat op :

http://www.kitehigh.nl/gear/Kites/F-One/Bandit-5/2012

Edit: Lauw
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.