Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijnen opgerekt. Gepost op: Augustus 17, 2008, 11:58:39
@Michiel, hierbij mijn laatste reactie.

Mijn persoonlijke ervaring is absoluut geen algemene waarheid. Dus ik ontkracht helemaal niets.

Iemand heeft een zeer gemakkelijk op te lossen probleem, wat ook direct leidt tot een antwoord dat zijn probleem oplost.
Aan jou reactie daarna heeft hij helemaal niets en zet alleen maar onnodig een negatieve toon in dit forum.
Ik ben regelmatig op kitehigh. Alleen reageer ik meestal alleen als ik iets nuttigs te melden heb.  Vandaar dat ik ook geen 4500 reacties heb geplaatst in de afgelopen jaren. Bij deze helaas een uitzondering omdat jouw reactie toch wel erg triest was.
Om het niveau niet verder te laten dalen is dit mijn laatste reactie. Hopelijk beleef jij veel voldoening aan het plaatsen van je volgende 4500 inhoudsloze negatieve reacties.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: vraagje naish helix bar safety 08 Gepost op: Augustus 17, 2008, 11:45:12
Waarom maken jullie de leach niet gewoon aan het einde van je depowerkoord vast?
Waar je aan trekt als je moet depoweren,als je dan releacht dan haalt hij heel dat koord binnen,dat is ongeveer een meter!
Dan zit er ook geen kracht meer in en geen gedonder met 360.
Alleen moet je je leach inkorten want als je depowered hangt hij tot je knieen. Wink

Bij de smartloop is dit zeker een optie. Ik ben alleen altijd bang dat als mijn depowerkoord breekt dat ik dan mijn hele vlieger kwijt ben.
En met die mini vijfde heb je meteen alles weer op orde zodra ja je bar weer hebt.
Krijg je alles (depowerkoord en stopper) weer snel op orde op jouw manier, als je bar laat schieten?
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijnen opgerekt. Gepost op: Augustus 16, 2008, 08:27:59
Michiel, misschien kan jij niet lezen. Iemand vraagt advies bij een probleem. Hij vraagt er niet om om meteen zijn kite af te gaan zeiken.


Ik geloof dat jij een brilletje nodig hebt. De vraag is door mij beantwoord, want dit is niet te voorkomen!

En opvallend dat vrijwel altijd figuren met een bijna ziekelijke voorkeur voor een bepaald Hawaiiaans merk zo fel reageren. En ook nog voorbarige conclusies gaan trekken zoals dat ik alleen met F-one zou varen. Tevens komen ze hier dus weinig op het forum anders zouden ze wel beter weten. Maarja, lezen doen ze niet want ook dat heb ik in deze post zelfs al toegelicht. Als je mond groter is als je snapvermogen... Roll Eyes loser

Tja, en Pim89: waarschijnlijk een productiefout want ik hoor dat niet zo heel vaak over de lijnen van Naish. Alleen die conclusie die je hieronder weer trekt raakt kant nog wal. Blijkbaar weet je totaal niet waar je het over hebt


De vraag wordt door Diederik (en Marcel) beantwoord.....
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: vraagje naish helix bar safety 08 Gepost op: Augustus 16, 2008, 08:22:35
@Spoon, dit kun je prima doen. Op de 2009 bar is het door jouw genoemde safety standaard systeem standaard, weliswaar icm smartloop. Er heeft zelf een freestyle leash bestaan van Naish, die hetzelfde was als jij nu beschrijft.

Ik gebruik het systeem op mijn Naish Cult, gemaakt van het einde van een vijfde lijn van mijn oude Torch.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijnen opgerekt. Gepost op: Augustus 15, 2008, 09:30:30
Ron, sommige mensen zullen het nooit snappen. Dat komt ervan als je 3 jaar lang maar een enkel merk vaart loser

Michiel, misschien kan jij niet lezen. Iemand vraagt advies bij een probleem. Hij vraagt er niet om om meteen zijn kite af te gaan zeiken.

Elk merk heeft zijn problemen, inclusief jouw eigen merk. Maar jouw ononderbouwde reactie, waar deze persoon ook niet eens om heeft gevraagd en niets aan heeft, is gewoon triest.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ervaren powerkiter wil overstappen op kitesurfen Gepost op: Augustus 14, 2008, 15:44:23
Haha ja wat moet ik hier nou mee, Iedereen zegt wat anders..

Volgens mij is er maar één iemand die zegt dat je géén les moet nemen. De overige reacties hebben het alleen over het type kite gehad of zeggen zeer duidelijk dat je les moet nemen.

Kitesurfen is geen goedkope sport. Die kosten van een les zijn verwaarloosbaar. Zeker als je bedenkt dat je dan niet je eigen nieuwe vlieger in het begin aan het slopen bent, maar die van de kiteschool.

Om dat je veel vlieger ervaring hebt zul je aan één les voldoende moeten hebben.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijnen opgerekt. Gepost op: Augustus 14, 2008, 13:33:38
Lekker van Naish ThumpDown

In de afgelopen 6 jaar dat ik kite heb ik welgeteld 1x gehad dat een stuurlijn iets langer was geworden. En dat waren nog oude lijnen die meer rekten als de moderne KS75 dyneema

Ik vaar al 3 jaar met Naish en heb nog nooit problemen gehad met het rekken van lijnen. Om nu meteen Naish te gaan bashen, slaat echt helemaal nergens op. Dat zegt meer over jezelf denk ik.

Daarnaast is dit probleem zeer makkelijk op te lossen.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ervaren powerkiter wil overstappen op kitesurfen Gepost op: Augustus 14, 2008, 13:30:45
Buiten het feit dat je een ervaren powerkiter bent, zou ik je toch erg aanraden een kitesurfles te nemen.
De krachten zijn aanzienlijk groter dan met powerkiten, de safety systemen zijn anders en je bent een stuk sneller op weg met een les.
Dus voor je eigen veiligheid en het behoud van onze sport, neem les!!
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Algemeen: werkt mijn bar met die kite? Gepost op: Augustus 14, 2008, 10:08:59
Bij de meeste merken zijn de power en stuurlijnen en evt de vijfde lijn even lang. In ieder geval bij Naish en North. (Maar volgens mij ook bij Takoon, Best en Slingshot)

De lengte van de depower kan je eventueel wat beperken in je range, maar in principe kun je de bar dan wel gewoon uitwisselen en als je tussen hetzelfde kite-type uitwisselt zal dit sowieso geen probleem zijn.

10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 5 of 7 Warroo bij een Warroo 9 Gepost op: Augustus 13, 2008, 13:12:59
gewoon beter je hakken er in gooien of een ander board heb voor dikke flagerige wind mn SK8 en voor normale omstandigheden een breder board (Bang board)die eerder planeerd heb altijd fuel gevaren dus ben het wel gewend overpowerd varen heb sins kort een Nemesis 12 en heb echt geen problemen tot een 30knopen!!! het is maar wat je gewend bent volgens mij is zo'n 7 waroo oneindig te houden!
vlagerige wind is nu eenmaal hard werken of je nou een 5/7of een 9 hebt als je daar niet van houd  gewoon lekker thuis blijven

AirtimeEddy, wat is jouw gewicht?
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 5 of 7 Warroo bij een Warroo 9 Gepost op: Augustus 13, 2008, 13:11:40
Mijn Naish Cult 7.5 houd zich zeer goed in harde wind vlagen en deze is er ook in 6m. 6m is een mooie maat voor onder je 9m.
Mijn 7.5m kan ik (75 kg) al vanaf 18knopen wegkomen en vanaf 20 begint het hoogte lopen en springen op een 1.30 twintip. Ik heb er gister zonder enig probleem mee kunnen varen.
Met jouw gewicht zul je met een 6m Cult voldoende low end hebben om er ook vaak mee te kunnen varen en voldoende stabiele high end hebben voor harde vlagen. Je kunt de Cult overigens ook met je Best Bar vliegen.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ben ik goed behandeld...? Gepost op: Augustus 04, 2008, 09:51:57
Ik denk dat je juist zeer goed bent geholpen door de Telstar en Gaastra. Ze zijn verder gegaan in hun service dan menig andere shop en volgens het verhaal van Bert ook verder dan ze hadden hoeven gaan.
Farla is een van de beste shops om je kite te laten repareren (zeer goede kwaliteit en vreemd genoeg ook nog goedkoop). Dus de reparatie komt zeker goed.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Horst - 'het zagen aan de stoelpoten' Gepost op: Juli 23, 2008, 13:36:34

Tjek dit eens. Onderzoek op Grevelingen toont aan verstoring vogelactiviteiten

http://www.hanglos.nl/asp/new/news.asp?newsid={9D66EF61-13C8-4F54-B647-C72D253717EF}




Ik doe zelf wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek is van zeer, zeer slechte kwaliteit. Je kunt geen enkele conclusie trekken over het effect van kitesurfen op vogels uit dit onderzoek. Ongelovelijk dat hier zoveel personen bij zijn betrokken, maar blijkbaar niemand met verstand van onderzoek.

Het enige wat ze aantonen is dat snelle motorboten in combinatie met kitesurfers vogels verjagen. Je kunt niets zeggen over de invloed van kitesurfers alleen.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish site online Gepost op: Juli 23, 2008, 10:04:35
Cult 2008 is al top, behalve de bar met non-spinnable safety, geen swivel en te ruwe grip (na een week varen gaan mijn handen kapot) en slechte relaunch bij weinig wind.
De nieuwe bar is iig helemaal top.
Ben benieuwd naar de relaunch in weinig wind.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Harry vogelenzang geldnood? Gepost op: Juli 22, 2008, 16:18:40
Hi Gerrie,

Klopt wij gaan niet naar huis met wind!   juist wij geven graag les met veel wind ! dan heb ik en de rest van de instructeurs weinig te vertellen en de dag gaat lekker vlot "niet te geloven"

Voor de rest van de mensen die achter mee staan "Bedankt"

Ciao
Harry

Ps: heb jij problemen met de kitesurfscholen en beginners op de autostrand ga lekker ergers anders kiten of kan jij niet kiten!

Tot de volgende keer.
harry

Harry, ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met deze reactie. Ik heb slechts zonder enig waarde oordeel letterlijk geciteerd van je eigen website.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: hoe wetsuit in goeie conditie houden? Gepost op: Juli 22, 2008, 16:08:13
Niet uithangen met een hangertje in de schouders van je pak. Hang je pak op in het midden over een stang (eventueel het stangtje van een hanger). Dus met zowel de pijpen als de mouwen naar beneden.
Dan verdeel het gewicht beter en voorkom je dat de schouders uitrekken.

Als je pak stinkt, dan kun je hem wassen met "Piss off". Dit is speciaal was middel voor neopreen.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Harry vogelenzang geldnood? Gepost op: Juli 22, 2008, 15:25:01
Op zijn website staat:

"Wanneer wordt een les afgelast?
Wanneer er geen wind is (2 beaufort of minder) of als er teveel wind is (7 beaufort of meer), gaan de lessen niet door."
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Erik de Berik flikt t weer,ongeluk op scheef! Gepost op: Juli 10, 2008, 14:30:07
Mooi klote, Erik.  Angry  Gelukkig niet gebroken.

Ik heb al een vermoeden welke stamoudste je bedoelt.

Beterschap,

Gerard
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish torch 08 met 06 bar Gepost op: Juli 08, 2008, 14:24:09
De lengte van de noseline verschilt per maat vlieger. Kleinere vlieger, kortere noseline.
Als je een opgepompte vlieger neerlegt dan moet het einde van de noseline uitkomen tussen een denkbeeldige lijn van tip tot tip.

Verder gewoon je kite oplaten met de vijfde lijn op de langste stand en vervolgens iets korter (knoop dichter bij de kite in je noseline) zetten tot je vijfde net iets op spanning staat. Dan staat ie goed.

Weinig wind vijfde los, veel wind vijfde wat strakker. Als je kite onstabiel wordt dan staat de vijfde te strak.

Succes
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Downwinder Gepost op: Juni 30, 2008, 22:36:05
Let wel op de strekdammen tussen Hoek van Holland en Kijkduin. Scheveningen-Noordwijk is een mooie downwinder, met alleen in de buurt van Scheveningen een paar strekdammen.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Downwinder Gepost op: Juni 30, 2008, 21:25:19
Je mag alleen bij Jumpteam Scheveningen starten in Scheveningen.

Officieel mag je uberhaupt geen downwinder maken, omdat je in met name in verboden zones vaart. Hou daar dus rekening mee en ga geen downwinder maken op een dag dat er veel badgasten zijn.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe kite alleen landen? Gepost op: Juni 27, 2008, 23:22:06
Oke maar als je een 4 lijns kite hebt die werkt als een 5 lijns 

Alleen bij bow/SLE. Stopper ver weg duwen zodat bij losse bar de kite geen power heeft. Kite rustig aan de rand van het windvenster zetten. Bar loslaten. Chickenloop aan stevig object vastzetten (gebruik zelf een soort grote tentharing die ik in het zand steek). Naar de kite lopen en plat leggen. In omgekeerde volgorde kan je de kite ook starten.

De manier van Chico is top. Ik doe ongeveer hetzelfde, maar maak mijn leash vast aan een paal die al op het strand staat. Kan trouwens ook met C-shape.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: "NOU EN ?!?" Gepost op: Mei 26, 2008, 15:36:25
mischien waren ze Duits en verstonden ze je niet ?

Dat probleem had ik op de Vrouwenpolder. Mijn board ligt 3 meter naast me (waar je kan staan) en ik kan mijn board pakken zodra de kiter (met zit trapeze en board leash) weg is.
Blijkt die gast zo vriendelijk te zijn mijn board naar me toe brengen (NOOIT helpen als je het niet kan!!) Dus ik roep "laat liggen". Hij roept iets in het Duits. Dus ik roep "leave it". Hij gaat door met "vriendelijk" zijn. Pakt met zijn rechterhand mijn board, waardoor hij acuut zijn kite naar links stuurt in mijn lijnen. In plaats van de kite terug te sturen of zijn safety te trekken, blijft hij apatisch staan kijken. Resultaat, ik een gebroken lijn en hij spagetti....

 Angry :'(
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Downwinder................Scheveningen-Hoek v Holland Gepost op: Mei 15, 2008, 22:47:39
Vorige jaren zijn we gezegend geweest met perfect weer op de eerst geplande datum. Helaas is dat dit jaar niet geval.
Veel weersites zijn gecheckt, waaronder ook niet publiek toegankelijke weersites. Uit deze gegevens blijkt dat er veel kans is op buien met regen. Tot het begin van de middag is er kans dat de wind nog matig is en net wat aflandig.
Oftewel, geen ideale omstandigheden voor een downwinder met meer dan 250 deelnemers.
Daarom is besloten de downwinder dit weekend niet door te laten gaan.
Gelukkig hebben we nog 2 alternatieve data. De eerstvolgende datum is zaterdag 24 mei.
 
Hopelijk tot 24 mei,
 
Het downwinder team
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Help mij beginnen Gepost op: Mei 09, 2008, 20:17:57
2 verschillende barren is prettig, maar absoluut niet noodzakelijk. Inderdaad 1 bar van 45cm / 20 inch is prima.
Qua kites zijn alle SLE / Bow / flat / delta nieuwere kites van de bekende merken goed (North, Naish, Slingshot, Cabrinha, Best, Takoon, F-one en nog vele andere). Ik zou geen C-shape kopen als beginner.

Ik zou in het begin even kijken waar je een goede deal voor kunt krijgen, bijvoorbeeld nieuw 2007 materiaal)  Later als je kunt varen kun je van alles gaan testen.

Qua board kun je gewoon een dirt cheap groot board (groter dan 1.30m) kopen en daarna voor dezelfde prijs weer doorverkopen. Dan kun je boards testen en iets moois kopen.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.