GA Niet MET AFLANDIGE WIND WATER OP!!!

¦Tim¦

Berichten: 740
Antwoord #25 Maart 26, 2007, 23:52:47
edit2Rapporteer  
diderik anders hou je gewoon je mond als je niks zinnigs kan zeggen behalve andere mensen afzijken en jezelf vereren

aflandig is naast gevaarlijk ook nog is ontzettend onhandig en als je nou nergens anders kan gaan dan kan je bv een beetje aan de kant klooien als je zonodig moet.
maar bij brouwersdam is aan de linkerkant ook een strant waar je met rustige dagen ook mag kiten en op dat strand is het dan recht de zee in dus snap ik niet waarom ik alsnog kiters daar zag .
¦Tim¦

Berichten: 740
Antwoord #26 Maart 26, 2007, 23:54:12
edit2Rapporteer  
we zouden trouwens meer een front moeten vormen...niet zo mietig doen onder elkaar en schijt hebben aan die ambtenaren.

oja goed idee doen we...

gaat vast en zeker werken!

achterlijk
Alferink

Berichten: 1730
Antwoord #27 Maart 26, 2007, 23:54:56
edit2Rapporteer  
Hier is dus iemand die geclassificeerd kan worden onder de term : "egoïst"
Dangerfield

Berichten: 380
Antwoord #28 Maart 26, 2007, 23:55:33
edit2Rapporteer  
In je 'hypothetische' geval ga je er geloof ik van uit dat de bewuste kite-prutser geen familieen vrienden heeft, en geheel onopgemerkt zal afdrijven. Meestal wordt hij wel gespot waardoor de kustwacht/knrm uit moeten rukken. En vooral de laatste publiceren persberichten waarbij de kitesurfer weer eens in een negatief daglicht worden gesteld...dankzij die ene eikel!

Erg kortzichtig om te denken dat welke actie dan ook van een kite-prutser zonder gevolgen zal blijven. Proef ook iets van de instelling: "als het dan toch mis gaat met een spot lossen anderen het wel weer op!", zoals het KNV bijvoorbeeld?
Dat negatieve daglicht zijn we het overeens, de vanzelfsprekendheid van de gevolgen niet.
Iedereen gaat er vanuit dat een negatief berichtje in de krant, in het log van de KNRM of waar dan ook direct leidt tot sluiting van de spot of wat dan ook.
Ik ben hier niet van overtuigd en jullie dragen geen argumenten aan om mij te overtuigen.

In gaval van letsel:
Wanneer het letsel duidelijk is toe te schrijven aan het feit dat de bewuste surfer met aflandige wind is gaan varen, terwijl het binnen de kitesurf-wereld ten zeerste wordt afgeraden (als het aan jullie ligt zelfs VERBOTEN), dan zullen ook de ambtenaren, zodra zij hiervan op de hoogte zijn gebracht (door bijv. de NKV) het onderkennen als incident en volledig toeschrijven aan onverantwoord handelen van de bewuste kitesurfer. No-Problemo voor de spo(r)t dus.

ik distantieer mij van de opruiende woorden van Diederik trouwens

@Mers, jahoor gewoon NKV-lid  loser

Hier is dus iemand die geclassificeerd kan worden onder de term : "egoïst"
Harde woorden heb je ook niets aan in een eerlijke discussie.
diederik

Berichten: 908
Antwoord #29 Maart 26, 2007, 23:58:16
edit2Rapporteer  
oke zal mn bek houden stelletje burgerlijke mietjes, ik ben toch achterlijk...ga morgen lekker achterlijk knallen...laters!
Flakkee-John

Berichten: 782
Antwoord #30 Maart 27, 2007, 00:02:35
edit2Rapporteer  
Wat mij betreft hoef je niet zo te gillen. True, met aflandige wind is niet de meest veilige keuze, maar het staat een ieder vrij om te doen waar ze zin in hebben.

Degene die aan het varen was zal zich vast bewust zijn geweest van de risico's, en ervoor gekozen hebben dit risico te nemen. Uit het feit dat het goed ging kun je afleiden dat zijn/haar inschatting de juiste was (net aan).



Waar het hier om gaat is dat zichtbaar een kennelijke beginner met aflandige wind het water op gaat. Het lijkt mij gewoon niet verstandig of je nou beginner bent of niet.
Zodra je geen hoogte meer kan houden of je kite crasht in het water dan is de kans op problemen echt wel groot. En het volgende probleem was dat hij daar never meer kon staan.

Als je weet hoe lang hij aan het peddelen en zwemmen is geweest dan blijkt dit echt niet verstandig te zijn.

Je hebt inderdaad gelijk dat iedereen het zelf moet weten, maar als iedere keer de knrm moet uitvaren voor de sukkels die met aflandige wind niet meer bij de kant komen weet je dat er ge ouwehoer komt vanuit overheid en gemeenten. Is dat wat er dan op het spel gezet moet worden?

Rij dan idd een stukje door naar Renesse waar hij gewoon sideshore was. Of ga op de grevelingen daar was ie onshore. Hebbie geen problemen
Alferink

Berichten: 1730
Antwoord #31 Maart 27, 2007, 00:03:08
edit2Rapporteer  

Hier is dus iemand die geclassificeerd kan worden onder de term : "egoïst"
Harde woorden heb je ook niets aan in een eerlijke discussie.

Die discussie doe jij toch al  :Smiley (tong_kitesmiley)

en de argumenten zijn wel al aardig genoemd.

Maargoed, het lijkt me dat iedereen wel weet van elkaar wat die vind.
emieck

Berichten: 503
Antwoord #32 Maart 27, 2007, 00:40:14
edit2Rapporteer  
heey iceberg, geef dan eens een goede verklaring voor de spot die sluiten?! Huh  loser
Sjemmel

Berichten: 568
Antwoord #33 Maart 27, 2007, 00:49:39
edit2Rapporteer  
Ik ben het voor een groot deel wel met iceberg eens, en we kiten allemaal voor het vrije gevoel dus ik heb ook geen zin om iemand anders met mijn wijsneus op zijn plaats te zetten. Maar bedenk wel dat achtergrond informatie vaak uitblijft in de media en dat daardoor onwetenden een verkeerd beeld kunnen krijgen.

Als die kiter onderkoeld was geraakt was het misschien wel zijn eigen risico en bracht hij niemand in gevaar, maar wat er de volgende dag in de krant staat is : "kitesurfer belandt in het ziekenhuis." en niet: "onverstandige kitesurfer die met aflandige wind het water op ging, met materiaalpech in de problemen raakte en vervolgens onderkoeld raakte, kitesurfen is geen gevaarlijke sport, als verkeersdeelnemer heb je nog meer kans op letsel, belandt in het ziekenhuis"

Mensen en ook ambtenaren zonder leven krijgen daardoor het beeld dat het een hele gevaarlijke sport is en nemen dit later misschien wel mee in hun besluitvorming

Ik zeg tot op het water

kusje voor iedereen InLove
KiteDemon

Berichten: 6806
Antwoord #34 Maart 27, 2007, 00:57:09
edit2Rapporteer  
Degene die aan het varen was zal zich vast bewust zijn geweest van de risico's, en ervoor gekozen hebben dit risico te nemen. Uit het feit dat het goed ging kun je afleiden dat zijn/haar inschatting de juiste was (net aan).



Yeah right!!

Als je een beetje nadenkt dan is het zo klaar als een klontje dat de kiter zich dus helemaal nergens van bewust was.

Met Engeland als de eerstvolgende halte, zonder enige vorm van backup, ben je uiteindelijk zwaar de sjaak als je je kite niet meer herstart krijgt. Ook al ben je nog redelijk dicht bij de kant om terug te zwemmen, dan nog zal je vaak je kite moeten dissen om bij de kant te komen. Ik denk niet dat hij erop zit te wachten om ook nog eens zijn peperdure materiaal te dissen om het vege lijf te redden. Daarnaast niet eens een kitemaatje waarop hij kan terug vallen in geval van nood. Alles wijst op totale onwetendheid!!!
Offshore wind is aan zee altijd een NoGo als je geen backup hebt. Er kan altijd een lijntje of chickenloop breken en ook dat komt altijd op de meest foute momenten.
Alleen al het feit dat de kiter het water opgaat met offshore wind en in diep water zegt al genoeg. Als je zo'n inschatting al niet kan maken dan ben je voorlopig nog niet rijp voor de kitesport.
Frank77

Berichten: 690
Antwoord #35 Maart 27, 2007, 01:26:48
edit2Rapporteer  
Er zijn al voldoende mensen iuit het water gevist bij aflandige wind.
Ik vind het erg naief om te denken dat deze 'afzonderlijke' events geen impact hebben op de sport en de locaties waar het nu mag.

als slappe analogie: Ik geloof dat niemand blij is met een kroeg, een voetbalstadion of een asielzoekers centrum naast de deur. Terwijl daar eigenlijk alleen maar 'afzonderlijke' incidenten plaats vinden. Vaak genoeg zonder schade van de derde partij ;-)
Dangerfield

Berichten: 380
Antwoord #36 Maart 27, 2007, 01:30:49
edit2Rapporteer  
Ik geef het op. neej, nog ff niet.

Deze persoon was duidelijk niet instaat om zoor zichzelf te denken, dat moeten jullie voor hem doen. Ow wacht, jullie zijn hun en zij kunnen zelf niet beslissen. Ambtenaren zijn ook niet in staat om na te denken dus wat we eigenlijk nodig hebben in dit land is een sterke man.
Mss dat er afstammelingen van Stalin of Idi Amin beschikbaar zijn om ons te redden uit de woestijn van zelfbeschikking.

Ik ga lekker door met het nemen van mn eigen beslissingen en denken voor mezelf.


Edit:

Als je toch aan de waterkant staat te beslissen of je wel of niet gaat, dan komt toch op geen enkel moment de redenering "Als het mis gaat is het slecht voor de sport" in je op!
Als je besluit te gaan doe je dit omdat je er vertouwen in hebt dat het zonder problemen zal verlopen. De toekomst van de spo(r)t zijn geen enkele factor in de beslissing! Als het mis gaat heb je belangrijkere dingen aan je hoofd.

Met de redenering dat een ongeluk negatief voor de sport is zouden we allen thuis moeten blijven, dan weten we zeker dat de sport niet in een negatief daglicht komt!


Nu stop ik!




diederik

Berichten: 908
Antwoord #37 Maart 27, 2007, 01:35:18
edit2Rapporteer  
dat zeg ik dus ook...precies hetzelfde..maaruh...ik wil verder niet met jou geassocieerd worden iceberg...pfffff
kevinkite

Berichten: 38
Antwoord #38 Maart 27, 2007, 01:47:58
edit2Rapporteer  
Is het niet een beetje de bedoeling van dit forum om een beetje op elkaar te letten en de kitesport gezond te houden En in die zin is het goed dat,dat gemeld word op gevaren die er zijn bij bepaalde winden op die lokaties.En iedereen weet als er een schaap over de dam is volgen er meer,ik moet er niet aan denken als de zee dadelijk vol staat.Dit is veel belangrijker dan de discusie over de wet voorschrijven.Denk meer aan de voorbeeldfuntie die je heb als een ervaren kiter ten opzichte van een nieuwe kitesurfers.

Ps vrijheid zit in je hoofd
Workum

Berichten: 25
Antwoord #39 Maart 27, 2007, 01:55:20
edit2Rapporteer  
@Iceberg.. zou jij gaan kiten met aflandige wind?
diederik

Berichten: 908
Antwoord #40 Maart 27, 2007, 02:07:38
edit2Rapporteer  
vrijheid zit in je hoofd...mijn ass!!!!daar zit pas vrijheid, laat het meestal lopen als ik zin heb!
Barrykite

Berichten: 27
Antwoord #41 Maart 27, 2007, 02:19:42
edit2Rapporteer  
en als die ambtenaren besluiten om jou spot te sluiten heb je dan nog steeds zoveel praatjes diederik?
gaat weer nergens over wat je nu zegt. ik vind dat iedereen elkaar moet kunnen aanspreken als iemand iets doet wat onveilig is.ik neem aan dat als je les hebt gehad je zeker moet weten wanneer je dus Niet het water op moet gaan.maar of sommige dat nog weten?
slufterhufters.com

Berichten: 6021
Antwoord #42 Maart 27, 2007, 02:27:01
edit2Rapporteer  
Vandaag (maandag) Oostvoornse meer geweest, gruwelijk gehakt met de 12m, tot mijn verbazing zag ik een kite net boven de dijk uitsteken, was dus een kiter op het Autostrand...

Met Oost op het Autostrand?????

Er blijven dus imbecielen met kites rondlopen die geen enkele verantwoordelijkheid hebben, schijt aan je familie en vrienden hebben, schijt aan de kitende gemeenschap..

efgeha

Berichten: 177
Antwoord #43 Maart 27, 2007, 02:52:32
edit2Rapporteer  
Even ter info, KNRM is een zelfstandige organisatie, niet aan de overheid gebonden i.i.g.
Dus lijkt me niet dat een KNRM redding meteen / indirect effect heeft op overheidsbesluiten.......
Hoeveel zeilboten redden zij niet, en er is geen overheid die zeilen op de Noordzee verbiedt / gaat verbieden. Of beroepsvaart bijvoorbeeld....

Mijn gemeente maakte een aantal jaren geleden de "vergissing" om de valse reden te gebruiken dat de KNRM met zwaar weer, boven windje 5, niet zou uitvaren en dat wij daarom boven windje 5 niet meer zouden mogen varen. Deze drogreden heb ik van de KNRM zelf ontzenuwd gekregen, was het uiteraard niet met de gemeente eens (grinnik_kitesmiley). Sterker nog, de KNRM wil veel op zee zijn om iedereen ge-oefend te houden, die jongens krijgen ook een kik van een lekker zeetje.
emieck

Berichten: 503
Antwoord #44 Maart 27, 2007, 03:19:35
edit2Rapporteer  
dus moet je als een gek gaan kiten?
efgeha

Berichten: 177
Antwoord #45 Maart 27, 2007, 03:35:31
edit2Rapporteer  
Mijn punt is dat het niet zo is dat ze liever de zee niet opgaan, jij hoeft heus niet "als een gek te gaan kiten" om de KNRM maar de zee op te krijgen.

En een beetje sociale controle is best gewenst om gevaarlijke situaties te vermijden, ben zelf afgelopen zondag ook maar niet gegaan, omdat het motortje nog niet achter onze boot hangt. Anders was ik wel gegaan, je moet wel weten waar je mee bezig bent.
TtHoM@s

Berichten: 1558
Antwoord #46 Maart 27, 2007, 04:00:35
edit2Rapporteer  
Vandaag (maandag) Oostvoornse meer geweest, gruwelijk gehakt met de 12m, tot mijn verbazing zag ik een kite net boven de dijk uitsteken, was dus een kiter op het Autostrand...

Met Oost op het Autostrand?????

Er blijven dus imbecielen met kites rondlopen die geen enkele verantwoording hebben, schijt aan je famiilie en vrinden hebben, schijt aan de kitende gemeenschap..

zondag het zelfde, niet te begrijpen  (angry_kitesmiley)
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #47 Maart 27, 2007, 05:04:03
edit2Rapporteer  
Jammer dat in deze discussie diverse mensen komen met bewoordingen op persoonlijke titel.
Grondslag in deze is de vraag of overheidsinstanties / ambtenaren e.d. het ( onverantwoordelijke) gedrag van één enkel / en paar personen meenemen in de besluitvorming. Sommige mensen gaan er van uit dat dit dus niet gebeurd. Helaas het tegendeel is waar:
De NKV ligt op dit moment behoorlijk zwaar onder vuur door het gedrag van een paar enkele kiters die ( ondanks het verbod) buiten het seizoen op Lauwersoog kiten. Workum zit in een proefperiode: teveel ellende dit jaar dan gaat volgend jaar de spot gewoon KEIHARD DICHT.
Dit is dus het praktische daadwerkelijke bewijs dat jij als kiter wel degelijk spot(s) in gevaar kunt brengen.
Bij het noodlottig ongeval van Jorrit in IJmuiden is er door de KNRM heel even geroepen dat het kitesurfen op IJmuiden evt. verboden moest worden. Neem van mij aan dat de gemeente ( door de overheid belast met de verantwoording voor de openbare orde en veiligheid ) een eventueel advies van de KNRM echt wel opvolgt!!!  Roepen dat jijzelf wel bepaald wat je wel en niet mag is gewoon naïef.
michel318

Geen avatar

Berichten: 24
Antwoord #48 Maart 27, 2007, 05:25:47
edit2Rapporteer  
hoihoi,
iedereen afgekoeld?
samenvattinkje doen?
- kiten met aflandige wind -> kans op sluiting van je favoriete kitesurf plek/ risico voor jezelf en verpesting voor je mede kiters.
- Niet kiten met aflandige wind: jammer dat je niet kan, next time beter.
Iedereen is vrij zn mening te geven maar kwetsen....... tsssss is een beetje laag or... oeps nu doe ik et ook.

HE een vraag over aflandig op het autostrand (trouwens wilde zondag wel gaan maar teveel oosten wind dus maar niet gedaan) nij NO is het toch best te doen? kweet nog dat ik les had met NO parellel aan het strand, niks mis mee toch? was ook rete druk toen (NNO beter misschien)
Xstream
Gast
Antwoord #49 Maart 27, 2007, 06:03:17
edit2Rapporteer  
gister ook op oostvoorne mensen bezig..tjaa je kan dan wel staan daar maar nog steeds niet verstandig

JAZEKER !!!!!! Ik was er als eerste met een maat van me. De hele dag zo superstrak gevaren heerlijk gewoon je kan met oosten wind gewoon op oostvoorne varen. En als er dan mensen weer is zijn die het beter weten prima maar hou je commentaar voor je. Oostenwind is prima op het autostrand en voor alle debielen die zich aansluiten bij deze uitspraak zouden jullie is goed onder het kopje SPOTS moeten kijken.

Dat gezeik over het kan wel het kan niet we denken niet aan medekiters en bla bla bla bla. Als jezelf niet verzekerd genoeg bent dat het kan moet je gewoon thuis achter dit forum je commentaar gaan typen of lekker aan dat dingetje gaan rukken.

Enuh ARNO !!!!

ik was vandaag ook op het autostrand !!!!! maar heb niet gekite Smiley. Diederik ook niet volgens mij. Was jij dat met die North kite ?? wij waren die 3 gasten aan het begin van het strand Smiley
Maar zal je wil zeggen het was zo heerlijk schuin dat je zo van het autostrand naar de slufter had kunnen kiten en ja ook jij had dit wel gedaan 1000 % zeker.

TORCH4LIFE !!!!!! ( met de goede afstelling ) hahahhahahha
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.