Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 7
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Garantie wel/niet Gepost op: Februari 20, 2009, 10:40:46
Marc, de constructie zal allicht verbeterd zijn. De service niet, vermoed ik. Ik ben door cabrinha destijds van het kastje naar de muur gestuurd. Mailtjes naar cabrinha international om te vragen hoe ik de LE het beste kon laten repareren werden beantwoord met: zoek het maar uit met je dealer, dat is  niet onze verantwoordelijkheid.
Ik ben terug bij slingshot: een betere service, zowel door de dealer, als door slingshot amerika. En voor mij ook veel betere kites. Want die crossbow was echt een nikskite, als die een keer niet stuk was.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Garantie wel/niet Gepost op: Februari 19, 2009, 13:20:55
Dit is een bekent probleem bij de Crossbow en Contra. Ik heb dit ook gehad met verschillende kites, en daardoor ondervonden wat een nikscustomer service cabrinha heeft. Zelfs nette mailtjes naar cabrinha international met vragen over hoe dit het beste op mijn eigen kosten te laten repareren werden schofterig behandeld. Uitscheuren was bij alle kites op dezelfde twee plekken (zelfde als op je foto). Zoek maar eens op kiteforum.com: een thread van zo'n 15 pagina's over dit probleem.

Probleem is de constructie waarop de LE dichtgestikt is. Elke goede zeilmaker zal je dat kunnen vertellen. Vliegerop heeft het voor mij bij één kite zeer netjes gerepareerd (en vertelden mij dat ze al in 2006 cabrinha hadden ingelicht over de verkeerde constructie). Daarna geen last meer gehad. Andere reparaties (in buitenland en door cabrinha importeur duitsland hielpen niet, of omdat een te kort stukje werd gefixed, of doordat de constructie niet verbeterd werd).

Overigens: de standaardprocedure bij de duitse importeur is kite naar de Duitse improrteur opsturen die hem voor je repareerd. Bij mij werd dat over een te kort stukje gedaan, waardoor het uitscheuren vervolgens daarnaast verder ging. Na twee maanden wachten op retourzending kite trouwens...

Ik zou het gewoon zelf laten repareren, als het goed gedaan wordt heb je daarna geen last meer. Reparatie is wel zichtbaar en kost ongeveer 15 euro per plek.

Overigens: over ongeveer een half jaar zijn de schroefjes op je bar doorgeroest.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wakeboots op kiteboard Gepost op: Januari 26, 2009, 23:47:07
Ja, duh... dat zijn gewoon straps. Is totaal niet vergelijkbaar met boots.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw jong kitetalent geboren!! Gepost op: December 27, 2008, 18:24:25
We hopen de komende jaren veel van hem te horen!!
Wat jij wil... De meeste ouders die ik ken hopen dat hun kind zich niet te veel laat horen. Kunnen ze zelf een keertje doorslapen. Suc6 ermee!
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Omgaan met wedstrijdstress Gepost op: November 09, 2008, 17:49:50
je eigen ding doen ( die tegenstander doet toch wel dat wat hij/ zij doet. Of je nu kijkt of niet  Grin )
Een beetje naïef gedacht. Als je wilt winnen is het best handig om te weten wat je tegenstander heeft gestickt.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: PKRA Brazil: Kevin 2e in de singles en 3e in de doubles... Gepost op: September 28, 2008, 11:44:06
Hoe het werkt staat allemaal op pkra.info website: als twee kiters zelfde punten aantal hebben, worden:
(1) eerst de uitslagen naast elkaar gezet van beste naar slechste uitslag. Vindt de eerste uitslag met een verschil -> winnaar. Discards tellen niet mee.
(2) vervolgens wordt gekeken naar de discard scores om een winnaar te bepalen.
(3) dan pas wordt gekeken naar de laatste uitslag (Chili)

(2) is op de website een beetje onduidelijk geformuleerd. Maar volgens mij wordt er bedoeld dat dat op dezelfde manier gebeurt als (1). Dus eerst naar de beste uitslag kijken. Als dat zo is heeft Kevin geen kans meer (eerste discard is hij 3e, Aaron 2e), en is Aaron voor de 5e keer kampioen.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: op bergen van je auto sleutels Gepost op: Juli 22, 2008, 19:34:46
Je kan ook je sleutel op de linkervoorband leggen.
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Hoe kan ik het beste een sequence shot photoshoppen? Gepost op: Juli 22, 2008, 01:19:40
dat heet landen op toeside.

enfin mooi seq alleen jammer dat je afzet er niet op staat

Vijfde plaatje in de sequence van Elbuitre klopt inderdaad niet. Behalve dat hij ineens naar toeside gedraaid is en de landing vervolgens toch heelside doet, staat de schaduw ook ineens de andere kant op. En blijkbaar was er tijdens al dat gedraai in de lucht ook nog tijd om de depowerstrap te verstellen. Knap, knap knap!
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: wind voor morgen? Gepost op: Juli 11, 2008, 23:35:41
Haha wat klaag je nou man? De wind is al meer dan een week elke dag top! En dat midden in de zomer. Vandaag ook weer dik gepowered met m'n 9.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe Cabrinha pad + strap Gepost op: Juli 11, 2008, 22:58:45
Haal je ze toch gewoon in Duitsland? Waarschijnlijk nog goedkoper ook...
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wil een setje nieuwe Cabrinha's Gepost op: November 04, 2007, 01:53:07
Voor mij nooit meer Cabrinha.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: eigen lycra maken Gepost op: Oktober 28, 2007, 16:16:16
lorenz waar heb je dat gevonden? welke link?

Zucht. Je kunt het toch zelf ook in google intypen:
http://www.google.nl/search?q=lycra+produceren+atletiekkleding+turnpakken+schaatspakken
13  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Waar naar toe in december? Gepost op: Oktober 07, 2007, 01:21:03
je heb bij kaapstad stukken waar het water warm is, en je hebt stukken water waar het koud is. je moet even een plek op zoeken of infomeren waar koud water is (koud water is 25C dus is niet echt koud maar kouder dan het warme gedeelte snap je) maar de haaien zitten in het warme gedeelte, en in koude ook wel maar die kans is best klein.

Dude, 25 graden Celcius komt in Kaapstad alleen uit de kraan hoor. Na een aantal dagen Cape doctor is de temperatuur aan de atlantische kant al gauw onder de 10 graden. Maximaal 14 graden aan de Atlantische kant, en 18 graden aan de Indische kant. Maar meestal kouder.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: TIPS: wat past goed bij mij? Gepost op: Oktober 05, 2007, 16:53:27
- Als je maar een kite wilt kopen, zou ik een SLE-kite overwegen ipv. een C-kite. Dan heb je meer windbereik.
- Port Elisabeth (zo te zien ga je daar heen?) heet niet voor niets de windy city, het kan daar behoorlijk waaien. Met jouw gewicht kun je ook een 7m overwegen (zeker als je gaat voor een SLE).
- Om welke kite gaat het precies? Dat maakt nogal uit voor de prijs.
- Om welke maat board gaat het, dat maakt nogal uit voor het advies.
- Waar je op moet letten: http://www.kitehigh.nl/z_tips_2ehands.php
- Als je iets nieuws koopt in ZA, kun je de VAT (BTW) terugkrijgen, scheelt je weer zo'n 16% op de prijs.

Veel plezier
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: transfer cumbuco jericoacoara Gepost op: Oktober 05, 2007, 01:10:47
Of je neemt gewoon de bus...
3x per dag als ik het me goed herinner, vanaf het grote busstation in Fortaleza
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfen minder gevaarlijk dan... -onderzoek Gepost op: Oktober 05, 2007, 01:09:29
Ik wist niet dat kitesurfen een contactsport was...
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Klote service Vliegerop Gepost op: Oktober 03, 2007, 03:19:09
Ik heb ook een ervaring met Vliegerop, en die is juist heel positief: heb een keer 2 weken een underground boardje bedoeld voor testen meegehad op vakantie, omdat het board niet op tijd geleverd kon worden.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: letterlijk hoofdpijn na kiten... Gepost op: September 05, 2007, 19:39:50
Ik kreeg regelmatig na het voetballen migraine achtige hoofdpijnen. Ongeveer zoals Lorenz beschrijft. Nooit bij kitesurfen. Tip gehad om magnesiumpillen voor en na het voetballen te nemen, en dat lijkt redelijk te helpen.
Maar google eens op "inspannings hoofdpijn", of toch naar de huisarts...
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bar aantrekken of van je af duwen tijdens varen Gepost op: September 05, 2007, 19:35:25
ok, ik neem aan dat je les hebt gehad? Je wilt power om te varen, dus druk en kracht. Wat doe je dan met je bar? naar voren is power weg, helemaal aangetrokken gaat ie stallen..

ik denk dat je vraag is beantwoord..

bar op 1 positie houden als je stuurt!
Misschien zelf wat lesjes nemen. En de vraag wat beter lezen?

De tip an Jolien legt het inderdaad goed uit. Bij het naar beneden sturen iets aantrekken (voor power), en bij het naar boven sturen iets van je af duwen (voor snelheid). Als er genoeg wind is komt het allemaal niet zo nauw.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Breaker van Friesche vlag! Gepost op: Augustus 11, 2007, 18:08:17
ongelukken en kitesurfen is volgens mij niet echt een "humoristische" combinatie.
Nou gelukkig, de humorpolitie is gearriveerd. Jongens geen grappen meer over oorlog in Irak, gediscrimeerde homo's, neergestorte vliegtuigen, belgen, en onelukken in het kitesurfen.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Geexplodeerde Leading edge Cabrinha Crossbow 9 mtr!! Gepost op: Augustus 01, 2007, 04:45:05
Nou Marc, dan heb je dikke mazzel. Want van ALLE (zonder gein) 2007 Contra's en XBows die ik van dichtbij heb gezien begint het doek van de LE te scheuren bij de eerste segmenten links en rechts van de oplaastuit. En dat zijn er een stuk of 15 (waaronder drie van mijzelf, waarvan er nu twee onder garantie worden gerepareerd). Ik sprak een gozer op Wijk die al twee keer een nieuwe XBow 12 opgestuurd heeft gekregen uit Engeland (retegoeie service daar blijkbaar).
22  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurfen doe je zo. 22 tot 35 knopen - Scheveningen Gepost op: Juli 31, 2007, 02:55:23
Maar wat voor kite van Cabrinha is dat nu??? Ik ken de kleurenstelling niet.
dat is de nieuwe Bobow
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish Sigma tour Nederland Gepost op: Juli 30, 2007, 23:04:26
Bij Workum, Mirns, Lauwersoog, Korn. en Harlingen hebben we ook kiters. En die willen ook wel even testen.
Haha, en met de trekker naar Oostvoorne duurt een beetje lang of wat?
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Prolimit en Services Gepost op: Juli 30, 2007, 23:02:53
Ze willen het toch voor je repararen? Wat is dan nog het probleem?
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat denken jullie, garantie? Gepost op: Juli 28, 2007, 03:16:49
Je moet 'm ook niet zo hard oppompen!

Maarruh, dit lijkt me wel een garantiegevalletje ja.
Pagina's: [1] 2 3 ... 7


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.