Laat berichten zien
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 35
26  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 03, 2010, 21:00:39
Ja, dat lijkt op de foto's wel zo, maar dat komt omdat het frame de andere kant op kantelt. Het board waarop ik sta komt tussen het frame en beweegt gelijk met de ijzers, dus niet met het frame. Het board wordt met draadeind verbonden aan de ijzers, waardoor de ijzers dus de goede kant op kantelen als ik het board aankant. Komt helemaal goed dus. Ik heb hem bijna af. Ik zal morgen wel even een fotootje maken waarop het systeem ook duidelijk te zien is.

Je ijzer ziet er wel goed uit, alleen ben ik er zelf heilig van overtuigd dat een strip toch het beste werkt. De sporing zal nooit krom worden, de ronding is in te stellen en tijdens het kiten kun je je grip loslaten zonder dat hij aan de andere kant hapt als je een hobbeltje raakt.
27  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Freeze Mako - DHZ ijskite twin tip voor weinig Gepost op: November 29, 2010, 23:16:52
Hier ligt geen sneeuw en op het meertje waar ik vorig jaar was ook nog geen ijs..............
Ik heb dus nog even de tijd om mijn nieuwe Ice Rocket 2.0 af te krijgen.
28  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: November 28, 2010, 23:04:10
Morres, als het ijs weer zo mooi wordt bij de houw, ben ik er zeker bij. Wat een mooie vlakte daar op het filmpje. Kun je nog eens een goede speedrun maken tenminste.

Undergrounder, Ziet er mooi uit. Ik ben alleen bang dat de zijkanten teveel uitsteken van de ijzers. Dan kun je op een gegeven moment niet verder aankanten, omdat de rand van je board op het ijs komt. Verder ben ik erg benieuwd hoe het gaat met gewone voetbanden. Ik zou dat op mijn boardje van vorig jaar niet kunnen in ieder geval. Daar heb ik echt wel de stevigheid van bindingen en snowboardschoenen nodig om goed te kunnen kanten en dat plankje is maar 23 cm breed (ijzer onder mijn hak).
29  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Freeze Mako - DHZ ijskite twin tip voor weinig Gepost op: November 28, 2010, 22:53:10
Hey Norton,

Het board is 23 cm breed en de ijzers zijn 80 cm lang. De kromming van de ijzers is minimaal. Gewoon een beetje op je gevoel doen. Ik heb er geen schets van, maar de foto's zeggen de rest wel.
Ik ben inmiddels met versie 2.0 begonnen: http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=39145.0

Succes met bouwen en misschien volgende week wel testen!
30  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: November 26, 2010, 20:22:07
Ja, mijn vijver ligt al dicht met een mooie halve cm ijs, dus het zit er wel weer aan te komen. Als het dan zover is wil ik er alvast klaar voor zijn!
31  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Ice Rocket 2.0 Gepost op: November 26, 2010, 19:58:21
Het vriest weer. Tijd om de schaatsen weer uit het vet te halen, de snowboards te waxen en de kites op te bergen

Kites opbergen doe ik in ieder geval niet. Kiten op ijs kan ook. Zo ging het vorig jaar:

http://www.youtube.com/watch?v=tJpC3Exvnbs


Inmiddels ben ik begonnen aan Ice Rocket 2.0. Deze keer met kantelbare ijzers, zodat ik er met gewone voetbanden op kan, ipv bindingen. De ijzers kantelen evenwijdig zodat ze toch grip geven, terwijl ze beide op het ijs blijven. De grip is dus variabel te regelen. Hoe meer je kant, hoe meer grip.
Hopelijk gaat dit sneller en is het nog beter bestuurbaar. Dit zijn de eerste foto's. Hij is dus nog niet af maar het principe is zo wel goed te zien.





Mocht je niet zoveel tijd hebben maar toch snel iets in elkaar willen zetten. Dit werkt dus ook:
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=37229.100
Ik hou jullie hier up to date en als alles meezit misschien volgende week de eerste actiefoto's/ film.....................

32  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: nog wetsuit of toch maar drysuit? Gepost op: Oktober 17, 2010, 00:30:17
Ach, droogpak of wetsuit, kouwe handen krijg je toch. Vandaag viel het nog mee. Alleen op de kant was het stervenskoud, maar verder goed te doen in een wetsuitje. En kiten is nou eenmaal een watersport, dus nat worden hoort er toch wel een beetje bij.................
33  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Transport kitegear Australië/Nieuw-Zeeland Gepost op: Oktober 09, 2010, 19:22:11
Tussen Cairns en Sydney zijn zat plaatsen om te kiten. Je moet alleen eerst even Rockhampton voorbij zijn (ivm crocs......). Ik ben vorig jaar in november in 3 weken van Sydney naar Cairns gereden met een camper. Ik vond dat eigenlijk te kort, dus 4 weken van Cairns naar Melbourne is wat dat betreft ook een beetje kort. Er is zoveel moois onderweg, dat je zo weer een paar dagen kwijt bent.

Verder kun je zo'n beetje overal het water op waar jij denkt dat het kan. Ze zijn niet zo moeilijk daar. Alleen op drukke touristische plaatsen moet je wel even vragen hoe en wat.
De mooiste plek vond ik Coff's Harbour. Die mag je echt niet missen. Er zit daar een goede camping, vanwaar je lopend naar het strand kan en de omstandigheden zijn daar echt super. Je kunt altijd kiezen tussen golven en vlak water, omdat er een grote rots een stuje uit de kust ligt. Tussen die rots en het strand is het zo ondiep dat je daarachter gewoon vlak water hebt, terwijl ervoor wel 5 meter swell kan staan.

Verder een aanrader: Fraser Island. 4x4 huren bij Aussietrax en dan 3 dagen crossen over zandpaden en strand. Echt een geweldige ervaring als je van off-road rijden houdt.

Wat betreft het meenemen van je kitespullen, moet je gewoon bij het boeken aangeven dat je het meeneemt. Dan weten ze min of meer dat je extra bagage hebt. Bij het boeken zeggen ze dan wel dat er eventueel kosten bij komen op de luchthaven, maar wij hebben niets hoeven bijbetalen. Met 2 man hadden we bijna 80 kilo bagage mee. Zorg gewoon dat je per tas niet boven de 20 kilo zit, dan is het wel goed. Je kan best een kite in je gewone bagage kwijt.

Veel plezier in Aussie! Ik ben niet jaloers.................
34  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windsurfers die last hebben van kiters Gepost op: Oktober 04, 2010, 22:34:23
Why can't we just get along together.............. Gisteren is er op Makkum een kiter gestopt met kiten omdat hij werd lastiggevallen door een paar windsurfers die hem afsneden, insloten en bedreigende taal uitten. Ik heb het zelf niet gezien, maar de persoon in kwestie was behoorlijk opgefokt door dit incident. Ik geloof dat hij een brief heeft geschreven naar de gemeente om windsurfen aan banden te leggen  loser

Ik vermeld dit niet om windsurfers zwart te maken ofzo, maar gewoon om aan te geven dat er in iedere groep rotte appels zitten. Maar die paar rotte appels betekent niet meteen dat iedereen in die groep automatisch een klootzak is.
En als we dan toch met hokjespolitiek bezig zijn, laten we onszelf dan lekker in het hokje watersportfanaten zetten. Horen we toch een beetje bij elkaar. Ik heb zelf nog nooit dergelijke problemen gehad en dat is volgens mij ook nergens voor nodig. Laten we het gewoon gezellig houden met zijn allen en genieten van wind en water.

Terug on topic: Het grootste probleem is gewoon een tekort aan kitespots. Daardoor is het met bepaalde richtingen (vooral als er oost in zit) veel te druk op de weinige geschikte spots, en al helemaal als het dan ook nog eens 20 graden is in oktober. Een van deze spots sluiten, betekent alleen maar verplaatsing van het probleem en zelfs erger maken op andere plaatsen.

Laat het maar weer snel 10 graden worden. Lekker rustig op het water, geen gezeik.
35  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Nog maar een keer...... Kornwerderzand = NO GO! Gepost op: Oktober 04, 2010, 21:48:37
Gisteren een topdag gehad op Makkum. De richting was nog net niet te veel oost, dus behalve de drukte was het echt een topdag. Kiten met uitzicht op Kornwerderzand.
De handhavers (waterpolitie/ Rijkswaterstaat) hadden een topdag kunnen hebben op Kornwerderzand................ Ik heb er namelijk 7 kites geteld. 7 x €140 is toch alweer een kleine €1000 (exclusief administratiekosten) die ze zo in hun zak hadden kunnen steken. Maar helaas. Waarschijnlijk hadden ze hun quotum al gehaald, want toen ik weg ging was er nog steeds iemand aan het kiten.

Dus bij deze: Als jij ook geen zin hebt om de overheid meer te sponsoren dan nodig is, ga dan niet kiten op Kornwerderzand. Er worden geen waarschuwingen meer gegeven, maar meteen bekeurd. En dat zou niet voor het eerst zijn.

Groeten en CU @ Makkum (1 oktober tot 1 mei).
36  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Board voor iemand redden Gepost op: September 20, 2010, 20:13:05
1 hand aan een voetband van het te redden board en met de andere hand mijn kite sturen. Met voldoende wind kun je dan gewoon insturen en wegvaren. Met minder wind, kun je makkelijk met 1 hand aan de bar je kite loopen om weg te varen.
Het wordt pas echt lastig als het vlagerig is.
Check ook even wat voor board je aan het redden bent. Soms is het handiger om op het andere board te stappen als die groter is dan je eigen.................
37  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Schouder uit de kom Gepost op: September 10, 2010, 21:05:52
Ja, zwemmen is goed omdat je het niet zo snel overbelast. Ik dacht alleen dat je daar na 3 weekjes al mee was begonnen. Ik vroeg ernaar na een week of 3. Toen vonden ze het niet goed, omdat je de richting van de krachten op je arm niet goed kon controleren met het risico dat hij weer uit de kom zou schieten. Maar na 6 weken kan ik me wel voorstellen dat het goed is inderdaad.
38  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Schouder uit de kom Gepost op: September 10, 2010, 20:45:08
Zoals al gezegd, bel je annuleringsverzekering en bewaar je tijd voor een andere vakantie. Dat is echt de enige optie als je later geen problemen wilt.

Helaas ben ik meermalig ervaringsdeskundige. Anderhalf jaar geleden mijn rechterschouder met snowboarden, het jaar daarvoor mijn linker schouder toen ik thuis op mijn bek ging. Bij beide schouders heb ik 6 weken niet gekite. Eerst 2 weken rust (wel onbelast blijven bewegen!), daarna bij de fysio gaan trainen, spieren rekken en nog meer trainen. Na 6 weken rustig weer begonnen met kiten. Moet er alleen wel even iemand helpen met je pak over je schouders te krijgen......... Verder kun je unhooked voorlopig wel vergeten.

Mijn rechterschouder is weer helemaal top, maar van mijn linker heb ik af en toe nog last, vooral als het koud is.. Dat is inmiddels al 2,5 jaar geleden. Gelukkig niet meer uit de kom geschoten, maar wel af en toe pijnlijk bij langdurige belasting.

Alleen het zwemmen van @rjen begrijp ik niet helemaal. Werd mij namelijk sterk afgeraden.

Succes met je herstel!
39  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk @ Wijk aan Zee Gepost op: September 04, 2010, 00:42:04
Hi Stefan,

You are one lucky bastard and we are all sooo glad you're still with us! Get well soon and get your ass back on the water if you can.

Thanks for sharing and all the best luck with you're recovery!

Cheers,

Jan
40  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Design voor mijn Karuba (Hij is af, met foto's!) Gepost op: September 01, 2010, 21:06:32
Hoi Dirk,

De rail heb ik gemaakt van epoxy met pigment. Epoxy gemengd met de kleurpasta en in een kunststof u profieltje gegoten. Dit heb ik laten uitharden tot het rubberachtig werd en toen uit het profieltje getrokken ('s avonds gieten en 's ochtends eruit halen).
De flexibele strip epoxy heb ik daarna met nieuw gemengde epoxy rond de rail van het board geplakt. Voordat ik ben gaan gieten heb ik dus de outline van het board al afgewerkt.
Na het plakken van de rail heb ik pas de dikte van de kern geshaped.

De glasvezel laat je helemaal doorlopen tot op de rail (over de rail heen lamineren en dan overtollige wegschuren). Dit versterkt de verbinding tussen rail en core, waardoor het een geheel wordt.

Het board is al dik 3 jaar oud en is al behoorlijk verkleurd, maar hij doet het nog steeds!
41  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk @ Wijk aan Zee Gepost op: Augustus 30, 2010, 20:26:15
Top om te horen. Hij zal voorlopig nog niet de oude zijn denk ik, maar dit is wel een goed teken.
42  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk @ Wijk aan Zee Gepost op: Augustus 25, 2010, 18:57:28
Een kiteverbod instellen boven 7 Bft is echt geen oplossing.

- Niet haalbaar (wie controleert?)
- Hoe weet je als kiter zelf dat het 7 Bft is? Moet je dan verplicht een windmeter bij je hebben?
- Wat als je op het water staat met je 7 en de wind neemt toe tot boven 7 Bft?
- Vlagerige wind is mijns inziens altijd gevaarlijk. Neem bijvoorbeeld 4 tot 7 Bft (onder de "verbodsgrens"). Veel kiters pakken dan toch een 10 of 12, terwijl dat in vlagen van 7 Bft veel te groot is.

Instructie aan beginners en gezond verstand van elke kiter is volgens mij het enige waar je wat mee kunt. Als kiter moet je weten wat de risico's zijn en hier moet je mee omgaan. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid dat je deze risico's inschat en een weloverwogen beslissing neemt om deze risico's te aanvaarden. Zeker in geval van obstakels en op de kant moet je gewoon extra waakzaam zijn en altijd voorbereid zijn op het ergste. Maar iedereen vergeet dit wel eens en daarom gaat het soms mis. Ook onder de 7 Bft.
En eerlijk is eerlijk, het risico dat je neemt door je grenzen te verleggen is ook een belangrijk deel van de kick die kitesurfen geeft.

Ik hoop dat het hem goed gaat.

Kite safe!

43  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk @ Wijk aan Zee Gepost op: Augustus 25, 2010, 13:46:23
Hopelijk kunnen ze verlamming voorkomen. In ieder geval een goed teken (naar omstandigheden) dat hij zelf dacht dat zijn arm gebroken was en dat hij last van zijn rug had. Dat betekent in ieder geval dat hij dat gevoel nog had.

Jammer dat we nog geen duidelijker info hebben.
44  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk @ Wijk aan Zee Gepost op: Augustus 24, 2010, 19:06:40
Jongens dit is weer stevig balen. Duimen voor die gast dat het meevalt en dat het goed komt.
45  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Fotoshoot Kornwerderzand 15 augustus Gepost op: Augustus 23, 2010, 19:34:22
Ik stond zelf ook op het water (Ocean Rodeo boardje). Heb de fotograaf even aangesproken en hij heeft mij een link gestuurd naar zijn picasa. Zitten zeker goede foto's tussen, zeker voor een fotograaf die zelf niet kitesurft.
Hij had een mooie dag gehad en komt waarschijnlijk vaker langs!
46  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Fotoshoot Kornwerderzand 15 augustus Gepost op: Augustus 22, 2010, 22:16:16
Vorige week stond er een fotograaf in het water bij Kornwerderzand. Voor degenen die er ook waren en benieuwd zijn of ze geflitst zijn:

http://picasaweb.google.nl/AlfredMeester/KitesurfenBijKornwerderzand02#
47  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Kitemare Denemarken. Wat is safety ! Gepost op: April 14, 2010, 19:10:58
Damn Woody,

Wat een lang herstel voor jou. Wat hoop ik toch van harte voor jou dat je de mooiste sport zelf weer kunt gaan beoefenen. Waar een wil is, is een weg. Don't give up mate!
48  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: April 12, 2010, 22:46:12
Misschien heeft het te maken met de lengte van de bridals? Ik weet niet hoe lang die bij de Zeeko zijn, maar bij de MX zijn ze kort.
Ik heb nog even gezocht naar een filmpje van Caution waar ze laten zien hoe de kites reageren als je releast, maar die kan ik niet meer vinden. Was van de Answer2 of de 1e Mayhem, dus waarschijnlijk hebben ze die al verwijderd.
49  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: April 12, 2010, 22:25:26
Ik was even bang dat je de QR bedoelde........... Want dat is een van de betrouwbaarsten die er zijn.
Hij depowert inderdaad op de voorste lijnen. Net zoals de Answer en de vorige Mayhem (X). Ik gebruik dit systeem vanaf de Answer2 (2007) en vind het nog steeds een goed systeem. Als tijdens een uitgehaakte trick de bar uit mijn handen schiet, depowert hij goed en valt hij vrijwel drukloos naar beneden met zijn rug op het water. Daarna is het inhaken, relaunchen en weer gaan.

Maar zoals Morres zegt, je zou het om kunnen bouwen naar 1 lijn safety, maar volgens mij is dat niet nodig.
50  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: April 12, 2010, 21:17:04
Mijn nieuwe speeltjes. De MayhemX van Caution. Nog geen foto's van de 7, maar hopelijk komen daar snel wat actiefoto's van.................
Toffe kites! Alleen stelt die safety niks voor volgens mij.

Wat is er mis met de safety dan?
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 35


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.