Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 20
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 27, 2011, 14:35:12
Er is op zich wel genoeg ruimte maar op de plek waar nu gevaren wordt zit je wel met turbulente wind bij het oplaten. Foutjes worden wel afgestraft.
2  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 11, 2011, 21:06:58
Ben rond 10 uur op ijmuiden, bunker klinkt wel erg gezellig maar ik heb wel 7 euri over voor wat mooie golven om overheen te springen i.p.v. tegen aan te kwakken.
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 05, 2011, 19:23:10
ZW, dus Wijk lijkt me!
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite op me kop! Gepost op: September 03, 2009, 09:30:05
Dit is enkel te voorkomen door niet te gaan springen of iets dergelijks. Vermoedelijk is de kite uit de lucht komen zetten na een mislukte sprong en jij was toevallig net downwind van hem. Kan jij niks aan doen maar hij ook niet hellemaal. Kites vallen gewoon eens uit de lucht. Beste voor hem is dan wel meer ruimte te nemen bij een sprong maarja.

Tja, denk inderdaad wel dat het hier op neerkomt. Dat heeft wel tot resultaat dat we meer en meer dit soort ongelukjes krijgen omdat we meer en meer kiters op het water krijgen. Toch denk ik wel dat het goed is dit soort dingen te melden, ten eerste omdat het voorkomen kan worden als we allemaal ons koppie goed blijven gebruiken, en ten tweede om de heren kiteproducent op het hart te drukken betere en betere kites te laten maken.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite op me kop! Gepost op: September 02, 2009, 08:22:08
Heeft die gast niet eens z'n excuses aangeboden?  ThumpDown

Hij was zelf ook geschrokken denk ik maar het gebeurde 500 meter uit de kant. We lagen 25 meter uit elkaar en het duurde even voordat onze kites weer in de lucht waren. Ik had pas een minuutje daarna door dat ik er niet zonder kleerscheuren vanaf was gekomen, toen was hij (logischerwijs) al weer een stuk verder. Nogmaals, ik probeer niet iemand de schuld in de schoenen te schuiven (weet nog steeds niet wat er gebeurde), dit soort dingen gebeuren vaker maar een waarschuwing kan nooit kwaad dacht ik.

Alweer een zinloze topic

Inderdaad een zinloos topic voor je als jij nooit eens een foutje maakt, ik zit nu met een mega blauw oog en wil graag even weten hoe dat kan en voorkomen dat dit vaker gebeurt.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kite op me kop! Gepost op: September 01, 2009, 21:52:51
Dinsdagavond heerlijke sessie bij Wijk (pier), komt er totaal uit het niets (voor mijn gevoel dan) een rood-zwarte North EVO met mach 4 op mijn hoofd. Uurtje of 7. Bloeduitstortinkje rond mijn oog en wat koppijn, niks ernstigs denk ik maar het had veel erger kunnen zijn. Ik moet er niet aan denken dat je bewusteloos raakt bij zo’n actie! Ik weet dus niet wat er gebeurde, mocht de EVO kiter dit lezen laat het me aub even weten (misschien was het wel mijn eigen domme schuld).

Maar hoe dan ook: je ziet zo vaak gebeuren dat dit soort dingen net goed gaan, we moeten als kitegemeenschap echt onze stinkende best doen om dit te voorkomen. Zolang we onszelf te grazen nemen is dat tot daar aan toe, maar ik denk dat iedereen zijn hart wel zo nu en dan vasthoud als er weer eens een kite naar beneden komt vlakbij een windsurfer of bij kinderen die op het strand aan het spelen zijn. Allemaal goed om je heen kijken en blijven nadenken, better safe than sorry! Amen, dat moest er even uit.

Oja, om dit topic niet al te zinloos laten zijn en aangezien alle vervelende dingen op dezelfde dag gebeuren: ook de (best wel dikke) lijnen van de bandit-bridle waar het katrolletje over loopt kan kapot, zeker als de katrol  slecht draait ivm zand. Vaak controleren dus, bij mij zag de lijn er nog best redelijk uit maar toch sleet hij door…
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: board-leashes zijn echt gevaarlijk! Gepost op: Augustus 31, 2009, 16:37:43
Vrijdag was er zelfs iemand met een leash op S'hout! Lekker handig in 30 cm diep water... Gewoon leren bodydraggen en je hoofd is je dankbaar.
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 30, 2009, 06:42:09
Morgenvroeg nog vrijwilligers voor schellinkhou? Ik hoop er rond 9h te zijn

Ik ben er rond half 10!
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 13, 2009, 09:17:35
Woensdag ziet er goed uit voor een Wijk naar Bergen downwinder. Wie o wie?
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: F-one Bandit dos 10 of 12 bij 90 kg? Gepost op: Juni 21, 2009, 10:20:55
NIET de dos 12 kopen, dat is echt geen fijne maat. Lowend van de 9 of 10 is bijna gelijk en deze varen veel fijner. Ik had 7-9-12 en nu alleen nog 7-9 waar ik meer lol mee heb. Ik denk dat fabrikanten niet alle maatjes grondig testen anders haden ze de 12 nooit goedgekeurd, tis een ouwerwetse trekzak.
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juni 19, 2009, 07:45:56
Liever naar Wijk dan naar ijmuiden; niet pal aanlandig en geen 7 pleuri voor het parkeren betalen. Nog meer mensen in de ochtend die kant op? Ik wil er rond 10 uur zijn....
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juni 02, 2009, 17:36:30
Verzamelen bij pier (Wijk)
Alle spullen in 1 auto (of meerdere als we niet passen)
Naar Bergen rijden
Kites oppompen en alle overbodige spullen terug in auto
Downwinderen
In wijk alles in achtergelaten auto en terugrijden om auto in Bergen op te halen....

Een ochtendje vrij is dus niet genoeg, je ben zo van 9 tot 5 bezig! Wel prettig als je goed kan kiten en jezelf kan redden, er is geen eenvoudige manier (behalve lopen) om terug te komen.....
13  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juni 02, 2009, 14:35:41
Morgen gaan we met een groepje downwinderen van Bergen aan Zee naar Wijk. Mocht je mee willen: om 9 uur verzamelen in Wijk bij de pier. Logistiek veel gedoe maar veel lol op het water!

Guido
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bularoo 7 en 13 2008 goede set? Gepost op: Mei 28, 2009, 09:49:33
Als je onder de 70 kg bent zeker de bularoo 7 en 10 nemen. De 10 is echt een wonderkite en de low-end is niet veel slechter dan de 13. Met de 13 kan je wel iets eerder het water op maar zo gauw je daar makkelijk hoogte mee kan lopen lukt dat ook met de 10. Ik heb ze allemaal gehad en vond de 13 niet de fijnste kite, de 10 daarentegen wel.

Ook als je voor de waroo zou gaan is het gat tussen 7 en 13 te groot. Voor Nederlandse omstandigheden is maatje 9,10 of 11 nu eenmaal het beste, en dat zijn meestal ook de fijnste kites. 7-11 kan wel, maar ook dan mis je de 9.

15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / van je hobby je beroep maken??? Gepost op: April 13, 2009, 08:49:11
Kwam deze tegen vacature met passende titel tegen: http://www.academictransfer.org/vacaturebank/zoeken/index.cfm?fuseaction=detail&vacature_id=8628230F&type=mailing

Assistant/Associate Professor of Kites (Kites Have Unlimited Applications)
Delft, (Zuid-Holland), 38 hours per week Delft University of Technology
 
   


Job description
As Associate or Assistant Professor within the ASSET Interfaculty Development Institute you will be responsible for initiating, coordinating and carrying out developement and advanced research, theoretical and experimental, in the field of controlled kites and their application. You will be supported by an enthusiastic group of young researchers and two Assistant Professors, possibly form other faculties. In addition, you will be tasked with supervising and coaching MSc and PhD students in the relevant research areas, while also participating in the Institute regular educational duties.

Requirements
Doctorate
Applicants should have a PhD or its research equivalent and broad knowledge and experience in the field of aerodynamics in lightweight, flexible structures (e.g. kites, paragliders, etc.). as well as a solid track record in mostly experimental research as evidenced by international publications. Proficiency in lecturing at a university level is required. Good communication skills in general and the ability to maintain an international network of scientific and industry contacts are a must. You are challenged to accelerate the development of kite power and to enhance the involvement of young students in this area; you will also be expected to initiate new research and acquire the corresponding funding.
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 08, 2009, 07:40:37
Kzeg ,ik ga vroeg naar skell of ijtje.10 uur on spot  ListenToMe

ik ben om 10 uur op ijmuiden, wsch al iets eerder
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 07, 2009, 12:41:13
Morgen zuid/zuidwest 5-6.

ListenToMe Wie naar Wijk en hoe laat?  ListenToMe

IKKE! Nouja, met zuid-zuidwest liever naar ijmuiden of Schellie. Kan er vanaf 10 uur zijn.
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 24, 2009, 22:01:07
Bedankt kitaholic!!  Joepie

You're welcome. Wat een toppertje was het vandaag, perfecte condities en tot 12 uur maar een paar man op het water. Paradijs.
19  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 24, 2009, 09:28:15
Aaargh.. Mooiste dag van het jaar morgen, maar ik heb nog steeds geen vervoer.. Is er iemand die naar Ijmuiden gaat morgen die mij bij een stationnetje wil oppikken?

20 knopen, NNW (sideshore, alleen op Ijmuiden Roll Eyes), 3 meter golven!

Dagje dat meegepikt moet worden!

Als je snel bent moet je me even bellen, zie pm. Ik rij om 9 uur weg naar ijmuiden, kan je thuis oppikken maar moet gelijk door naar werk dus kan je niet afzetten..
20  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 10, 2009, 22:22:41
Citaat
Maar die golven veroorzaken een enorme side shore stroming (Emiel kan het uitleggen)


Komt ie dan:

Het heeft vooral te maken met niet ideale vloeistof stroming, laminair versus turbulent, getal van Reynolds, hydraulische straal, energieverlies, grenslaag, energieverlies door vertraging, korte buizen, vullen en legen van reservoirs, grondwater, wet van Darcy, drainage en bronbemaling, stromend en schietend water, overlaten, gekromde stroomlijnen.

Gelukkig is dit op te lossen door:

Opstellen van 1D en 2D rekenschema's van 3D stromingen waarbij rekening wordt gehouden met de fysische eigenschappen die energieverlies veroorzaken. Uit de rekenschema's de gewenste kentallen berekenen.

(of waren dit mijn leerdoelen vloeistofmechanica)

Voor foto's van de golven van gister: picasaweb.google.nl/aquarisurf

Donderdag ben ik vrij en er gaat wind waaien! Zaterdag ziet er ook nog goed uit!




Blij dat je er weer bij bent Emiel.... Mooi pica's trouwens! Dit seizoen moet ook het mega-veel-downwinders-maken seizoen worden wat mij betreft.
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 04, 2009, 08:50:10
ijmuiden moet kunnen, ben er denk ik rond 11 uur. Veels te koud dat ei-cel-meer water!
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bandit Dos Gepost op: Maart 04, 2009, 08:48:30
Ik heb 7/9/12 (85 kg), heb de 12 nu welgeteld een keer uit de tas had, voor de rest altijd met de 9 gevaren. Lowend 12 beter dan de 9, maar zekers niet al te veel. Ik zou 10/7 of 10/8 nemen en evt een groter boardje voor de extra 2 knopen lowend. Want hoewel de 12 een prima kite is, varen de 9 en 10 toch net wat fijner en die zal je verreweg het meeste gebruiken in Hollandse condities. Anders zit je altijd tussen de 8 en 12 te twijfelen als het iets van 18 knopen waait.
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Februari 21, 2009, 13:47:53
hey peter morgen ijmuiden of wijk ?
hoor het wel hoe of wat ben van de partij
Count me in!
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kadotip! Windmeter not! GPS gaat het worden...iemand tips? :-) Gepost op: Februari 01, 2009, 13:46:53
Ik heb zo'n gps, best leuk voor een keertje maar als je eenmaal gezien hebt hoe hard je gaat en hoeveel km's je in een flinke sessie (echt veel!) dan is de lol er wel weer van af.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ervaring met Mako wide??? Gepost op: Februari 01, 2009, 13:45:25
Hoi - ik vaar de 150x40, vind de low-end prima maar minder goed dan de nobile EXT die ik vroeger had. Maar de mako is vele malen leuker om te varen, ik gebruik hem als all-round boardje op zee. Ik zou dus geen wonderen verwachten van een overstap, hoewel het wel iets zal schelen natuurlijk.
Pagina's: [1] 2 3 ... 20


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.