Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 85
1  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / North wam wave kiteboard verloren op Castricum Gepost op: Mei 09, 2017, 08:38:26
Ik was gisteravond nogal dom bezig op Castricum met als gevolg dat ik mn wave boardje ben kwijtgeraakt. Het gaat om een North WAM, mn naam en tel nr staan erop geschreven, misschien wat vervaagd.

Toen ik m voor het laatst zag ging hij hard richting Wijk aan Zee...
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Meet the Rookies Gepost op: Februari 18, 2014, 13:36:00
Heel cool!
3  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Politiek - de leugen regeert? Gepost op: September 09, 2012, 14:53:27
Ik ben het ook erg oneens met hoe ons land (en de wereld) op bepaalde vlakken wordt bestuurd. Echter, we leven nog altijd in een van de allerrijkste landen ter wereld met allerlei fantastische voorzieningen zoals onderwijs (waar inderdaad wel wat aan verbeterd kan worden), zorg (idem), een rechtsstaat (idem) waar iedereen toch bestwel veilig kan leven, vrijheid van meningsuiting en godsdienst, wegen, straatverlichting, openbaar vervoer en last but not least: duinen en dijken en gemalen om onze voeten droog te houden.

Dus om nou tezeggen dat alles zo slecht is dat gaat mij wat te ver! Als je een beetje hebt rondgereisd in de wereld, dan weet je dat wij Nederlanders ontzettend verwend zijn met al onze rijkdommen, maar dat we ook erg houden van zeuren en zeiken :-)

Echter!
Er zijn naar mijn mening ook een aantal fundamentele dingen die fout gaan die best makkelijk gefixt zouden kunnen worden, als onze fantastische leiders eens wat (lange termijns) toekomstvisie zouden tonen! Bijvoorbeeld:

  • Ouderwetse vervuilende, binnenkort niet meer concurrerende industrie, we trekken alle grondstoffen uit de aarde en dumpen daarvoor in de plaats allerlei afvalstoffen in de lucht, het water en de grond, dat wordt op den duur onhoudbaar. Nederland moet zijn industrie omvormen tot een hypermoderne, superefficiente, hoog technologische duurzame industrie die niet meer afhankelijk is van olie en kolen. Dat kost ons nu klauwen vol met geld maar zal ons en onze kinderen uiteindelijk veel geld besparen, het zal onze concurrentiepositie in de wereld versterken en ervoor zorgen dat we geen domme oorlogen meer hoeven te voeren voor olie.
  • In het verlengde hiervan: wetenschap, technologie, innovatie, onderwijs moet in worden geinvesteerd en verbeterd. Om ons land (en de wereld) uit de "oude wereld" naar "de nieuwe wereld" te brengen hebben we veel hi-tech spullen nodig. Kennis van die nieuwe technologie zal ons helpen ons eigen land te hervormen, maar zal ook Nederland een leiderspositie in de wereld kunnen geven.
  • De zorg: iedereen heeft recht op goede zorg, als je je been breekt of kanker krijgt dan moet je daar gewoon voor naar het ziekenhuis kunnen gaan, ook als je niet zo veel geld verdient. Volgens mij kan iedereen het daarmee eens zijn. In plaats van te vertrouwen op particuliere verzekeraars en grote pharmaceutische bedrijven en marktwerking, moet er gewoon een simpel maar doeltreffend sociaal zorgstelsel komen: niemand hoeft zich meer te verzekeren, alle zorg wordt betaald met belastinggeld. Zo betalen rijke mensen wat meer en arme mensen wat minder. Als je dan je been breekt dan ga je naar het ziekenhuis, je wordt geholpen en je loopt weer naar buiten zonder ooit een rekening te zien, ongeacht of je miljonair bent of zwerver!
  • De financiele wereld / vrije markt: de afgelopen 50 jaar zijn de regels en wetten voor de financiele wereld steeds verder afgezwakt en afgeschaft. Banken, verzekeraars, grote bedrijven kunnen enorme risico's nemen met andermans geld en zeer grote invloed uitoefenen op de samenleving zonder dat ze zich daarvoor hoeven te verantwoorden. Ik ben helemaal voor vrije marktwerking en kapitalisme, maar niet in deze extreme vorm. De teugels moeten flink worden aangetrokken en de financiele wereld moet veel strakker gereguleerd en gecontrolleerd worden. Excessen zoals die van de afgelopen jaren kunnen niet door de beugel en diegenen die verantwoordelijk zijn moeten gevangenisstraffen krijgen in plaats van gouden handdrukken!
  • etc :-)

De debatten gaan de hele tijd over "het CPB zegt 3% zus en 20 miljard zo en dus zijn wij beter" en wie er dan zou liegen en wie niet. De debatten gaan nooit over "ZO vinden wij dat Nederland eruit moet zien over 10 a 20 jaar! DIT is waar wij naartoe willen werken!". Visie ontbreekt tijdens de debatten.

De enige partij die ik op een soort van visie kan betrappen die enigzins overeen komt met die van mij, dat is groen links. Met hun uitgangspunten ben ik het heel erg eens (het ouderwetse vervuilende tot ondergang verdoemde Nederland ombouwen tot een nieuw modern duurzaam Nederland), maar met een paar andere punten van groen links ben ik het helemaal oneens (bv ontwikkelingshulp). Maar, ze willen tenminste hetzelfde als ik, en ze zijn er ook eerlijk over: dit gaat ons gewoon veel geld kosten, die hervorming, de crisis, we zullen gewoon met z'n allen moeten lappen. Het is een fabeltje dat we uit deze shitzooi kunnen komen zonder (financiele) offers te maken, en elke politicus die dat zeg staat te liegen!

anyways.

waar blijft de wind?
4  Army of KiteLounge / KiteLounge / kitesurf t-shirts en sweaters Gepost op: September 07, 2012, 14:06:23
hoi mede-kitesurf-freaks!

Toen ik kitesurf verslaafd raakte in 2002 wou ik m'n nieuwe lifestyle ook in m'n kleding laten zien, maar echte kitesurf-specifieke shirts waren er niet zoveel, dus heb ik zelf wat designs gemaakt. De afgelopen weken heb ik wat nieuwe designs gemaakt, m'n online shop vind je hier:

http://kentyman.spreadshirt.nl/

commentaar en suggesties zijn welkom!
5  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / board verloren Zandvoort de spot 6 aug Gepost op: Augustus 06, 2012, 22:00:34
Vandaag (6 aug) na m'n werk nog even het water op gegaan, raak ik (niet ver van de kust) m'n boardje kwijt! Normaal bodydrag ik er snel naar toe maar... not today!

Nog even op de kant staan kijken of ie aanspoelde, niks gezien...

Daarna nog op m'n wave board rondgevaren en gezocht, ook niks!

Stukje richting Bloemendaal gelopen, niente!

Ook nog enige tijd rondgehangen op het strand en rondgevraagd maar nada!

Het gaat om een fiberglass "custom" boardje, blauw, ongeveer 120 cm met een chille board-handle, het merk hou ik even voor me voor 't geval dat iemand 'm heeft gevonden! Het is al een oud boardje, en zeker niet de beste twintip ever (in tegendeel), maar wel een heel leuk boardje  Joepie

Wie heeft 'm gevonden? Het moet rond 20:00 gebeurd zijn, vlak voor de spot in Zandvoort. Ik mis 'm zo! We waren al 7 jaar gelukkig bij elkaar m'n boardje en ik! :-(
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiteschool locatie aangeboden in Zandvoort Gepost op: November 18, 2010, 16:44:14
Het strand van Zandvoort is op veel plekken inderdaad vaak te klein om goed en veilig kitesurf les te kunnen geven, zeker als het mooi weer is en er zijn veel badgasten.

Zo te zien ligt deze strandtent echter nog ten zuiden van de laatste bebouwing, het strand is daar vaak wat breder en ook minder druk. Deze plek lijkt me dus eigenlijk juist een van de betere plekken in Zandvoort voor een kiteschool...

Het mooiste zou zijn als 't een IKO school wordt...
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: spontane sollicitatie Gepost op: November 15, 2010, 10:14:54
of word IKO instructeur, dan kun je bijna overal ter wereld wel aan de slag als kite instructeur!
8  Army of KiteLounge / KiteLounge / hey Frank! Gepost op: September 23, 2010, 15:43:49
niet zoveel op kitehigh rondhangen heh!

aan 't werk jij! :-)
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: foto's Wijk aan Zee 19 sept 2010 Gepost op: September 21, 2010, 11:05:28
thanks :-)

dit was bij de bunker, zo rond een uur of 4 of 5 ofzo, ietsje upwind van "de kudde", 't was inderdaad top!
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / foto's Wijk aan Zee 19 sept 2010 Gepost op: September 20, 2010, 14:13:26
hier wat foto's van mij tussen de golfjes op Wijk gister...
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Filmpje Mirns vanuit de kite GoPro HD Gepost op: September 20, 2010, 13:24:19
Vet!
Hoe heb je de camera aan je kite vast gemaakt?
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: bizar verhaal Gepost op: September 20, 2010, 10:22:39
Het verhaal in natuurlijk heel vervelend en kan ook schadelijk zijn voor de sport. Zeker als dit soort dingen vaker gebeuren.

Maar wat eigelijk wel vreemd  is dat niemand over een formule 1 circuit heen loopt, dat er tijdens een wielerwedstrijd eigenlijk ook geen mensen over de weg lopen. Bij deze sporten hebben mensen schijnbaar het besef dat ze ongelukken kunnen veroorzaken met alle vervelende gevolgen vandien.

Als wandelaar of strandtoerist loop je het strand op waar men mag kitesurfen, flyboarden ect. bij de toegang tot het strand staat hooguit een waarschuwingsboard met als tekst  " Let op op dit strand zijn extremen sporten toegestaan " Met als toevoeging betreden op eigen risico.
Hoe kun je als strandtoerist de gevaren inschatten?  Zo'n vliegertje ziet er zo schattig uit die wil je graag van dichtbij bekijken.

Het  Formule 1 circuit begrijpt iedereen maar omdat kitesurfen, flyboarden relatief onbekende sporten zijn moeten er eerst veel ongelukken gebeuren of er moet meer voorgelicht worden bij de toegang tot  het strand.  Zodat het gevaar duidelijk wordt.



Er zijn hier een beetje 2 issues:

1) hoe zorg je ervoor dat het publiek begrijpt wat de gevaren zijn van kitesurfen (in dit geval wisten die voorbijgangers dat blijkbaar niet)

2) als een voorbijganger betrokken raakt bij een kite-ongeluk, dan moet de betrokken kiter (en andere kiters natuurlijk ook) daar goed op reageren! (in dit geval is dat niet gebeurd!)

Dit is natuurlijk verschrikkelijk voor dat meisje en haar familie, helemaal omdat de veroorzaker er gewoon tussenuit is geknepen! Zo'n soort ongeluk (waarbij voorbijgangers gewond raken) is het ergste wat er kan gebeuren... in de eerste plaats voor de onschuldige voorbijganger, en in de tweede plaats voor de kitesurf-sport. Dit soort ongelukken (en de nasleep ervan) zijn ZEER SLECHT voor het imago van kitesurfers....
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Board voor iemand redden Gepost op: September 20, 2010, 10:07:50
ik doe ook meestal een waterstart met 1 hand (met de andere hand hou ik 't board vast), dat is wel lastig, maar oefening baart kunst :-)
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Over engeltjes gesproken....... Gepost op: September 15, 2010, 19:24:12
hmm :-(

goed dat er geen gewonden zijn gevallen maarreh...

Het lijkt er een beetje op dat dit een ramp-jaar aan het worden is voor het kitesurfen in Nederland... er zijn al relatief veel zware ongelukken gebeurd, en dit soort "near misses" lijken ook steeds vaker te gebeuren...

zeer akelig!
15  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Waarom sommige kiters alleen maar toe kijken en niks ondernemen....!? Gepost op: September 06, 2010, 17:27:15
Ik vind dat heel dom om je kite te gebruiken om die andere kite op te vangen. Jaren terug een duitse pro-kitester om het leven gekomen doordat een gereleasede kite in haar lijnen terecht kwam, heel gevaarlijk.

Mee eens, een los vliegende kite "opvangen" met je eigen kite bij 7 bft is loei-gevaarlijk! Als die lijnen op de verkeerde manier verstrikt raken en 1 (of 2) kites gaan loopen dan ben je nog niet jarig. Het kan zelfs gebeuren dat je safety niet meer werkt door de verstrikte lijnen (dat was volgens mij wat er is gebeurd met die duitse pro een aantal jaren terug).

Met het originele punt ben ik het ook eens: vaak mogen kiters wel iets meer "pro-actief" zijn als 't gaat om mensen en materiaal redden enzo...
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk @ Wijk aan Zee Gepost op: Augustus 25, 2010, 09:22:07
alweer vervelend nieuws, hopelijk komt deze kiter er weer bovenop...

Ik denk dat men met dit soort wind , meerdere kite surfers,met alle respekt,  ook eens moeten durfen te beslissen eens een dagje over te slaan.

Ongelukken zullen daar niet mee verdwijnen  maar ik denk toch dat het wel wat scheelt.Bedoel dit in algemene zin.

Dit is misschien niet de plek om het daarover te hebben, maar ik ben het hier wel mee eens. Zelf ben ik een redelijk ervaren kiter (sinds 2002) en ik heb voor mezelf besloten om niet het water op te gaan juist vanwege die extreme vlagen (ook al woon ik naast het strand). Soms moet je het zekere voor het onzekere nemen, zeker als er onweer en buien zijn voorspeld (die zorgen voor extra harde vlagen).
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: een paar sessies in Zandvoort & Wijk gefilmd met goPro camera Gepost op: Augustus 10, 2010, 14:33:40
Vet man, knappen die middenlijnen nou gewoon af op 't eind ofwa?

Ja m'n depower-koord ging doormidden!
Het koord was erg versleten dus ik was er op voorbereid, maar het gebeurt natuurlijk altijd als je ver uit de kust bent (ik lag geloof ik tussen de 2e en de 3e bank)..

ahwell.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / self rescue Gepost op: Augustus 03, 2010, 13:25:11
hoi!

Ik las in het nieuws dat er dit jaar veel kitesurfers uit het water zijn gevist door de reddingsbrigade. Het ging blijkbaar meestal om kiters die niet meer goed terug naar de kant konden komen. Nou is er een manier om "jezelf te redden" als je in de situatie komt dat je kite in het water ligt en je 'm niet meer gerelaunched krijgt: de self-rescue. Volgens mij is die techniek bij lang niet iedereen bekend dus hier een beknopte "how to".

Stel, je ligt een eindje van de kust af met je kite in het water, en je krijgt je kite met geen mogelijkheid meer de lucht in. Je kan dan je kite gebruiken als "luchtbed" en "zeil" tegelijk:

STAP 1: lijnen oprollen
 * gooi je quick-release los
 * zorg dat je zeker weet dat de QR goed gewerkt heeft en dat de kite alleen nog aan je kite-leash hangt en volledig gedepowered is
 * zorg ook dat je niet in de lijnen verstrikt raakt (neem altijd een lijnen-mesje mee)
 * haal de kite-leash-lijn binnen tot je bij de bar bent
 * wikkel ALLEEN de kite-leash-lijn om de bar zodat de lijn goed vast zit, op deze manier zorg je ervoor dat de kite-leash-lijn altijd de enige lijn is die op spanning staat, alle andere lijnen mogen niet onder spanning komen te staan (want dan kan je kite zich plotseling relaunchen of gaan loopen).
 * als de kite-leash-lijn goed stevig om je bar vast zit, begin dan de andere lijnen ook om de bar te wikkelen
 * zorg dat de kite-leash-lijn de enige lijn is die op spanning staat, en wikkel alle lijnen om de bar tot je bij je kite uitkomt
 * bind je lijnen aan de bar vast zodat je er niet meer in verstrikt kunt raken

STAP 2: terug naar de kant "zeilen"
 * zorg dat de kite "op z'n rug ligt", dus met de LE in de wind en de rug op 't water en de tips in de lucht
 * ga voor de kite liggen en pak 1 van de wingtips (bijvoorbeeld de rechter wingtip)
 * met die ene wingtip in de hand "schuif de LE" onder die wingtip door, tot je ongeveer in het midden van de LE bent (de wingtip krult over de LE heen, je maakt een soort "liggende 6" shape van je kite)
 * ga nu op de linker kant van de kite liggen, terwijl je de rechter wingtip in je hand houdt
 * je ligt nu op de ene helft van je kite, dat is je "boot", de andere heflt van je kite hou je omhoog door de wingtip vast te houden, dat is je "zeil"

Op deze manier kun je vrij relaxed naar de kant terug "zeilen". Ik hoop dat de beschrijving een beetje duidelijk is. Ik heb dit zelf een keer of 3 "geoefend", het is best fijn om te weten dat je jezelf op deze manier nog kunt redden.


Als je in de situatie komt waar je kite nog wel in de lucht staat, maar er is te weinig wind (of teveel stroming) om terug te komen, dan kun je altijd nog gaan "upwind bodydraggen". Met bodydraggen kun je "makkelijker" upwind komen dan door te varen (je hebt minder wind nodig). Upwind body draggen kan door je voorste arm uit te strekken in de richting waarin je wilt, je lichaam te strekken als een soort "boot" en 1 hand aan de bar te houden.

Je kan nog beter upwind body draggen met je board in je voorste hand: leg je board recht voor je in het verlengde van je lichaam, pak het met je voorste hand bij de handle (of de voorste footpad). Gebruik nu het board als "extra edge" om upwind te draggen.
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: ouderwets oostvoorne Gepost op: Augustus 02, 2010, 12:54:07
Hey Kenty man........

No Hard Feelings.... Maar , Heeft het Nu zo hard gestormt dat de herrinering uit je brain is weg gewaait.........van de tijd dat jij ook maar 1 ster onder  je nickname had staan........  En Nu er 3 staan zijn wij(beginners) ........ APEN.

Heb respect voor jou kite ervaring............. ,T zou mooi zijn als dat er ook was voor degene.....Die al lerende ...of totaal beginner zijn........

Die willen tenslotte Net zo goed..? als jou worden.

En dat kan maar op 1 manier........ Beginnen.

Wou Ik ook ff Kwijt.

Begrijp me niet verkeerd, ik vel geen waarde-oordeel, het was slechts een observatie. "AAP" is meer bedoeld als liefkozende nickname... Natuurlijk is iedereen ooit beginner geweest, dat is ook helemaal niet erg. Het valt gewoon op dat er op Oostvoorne zoveel "beginners-perikelen" zijn, al sinds jaar en dag :-)

Vergeleken met 2004 was het afgelopen zaterdag trouwens behoorlijk rustig. Back in the days telden we ooit 150 kites in de lucht (!!!). Zaterdag waren het er een stuk of... 50? Lekker rustig dus! (misschien komt 't door de vakantie?) Ruimte zat voor beginners om hun kites full power recht in de power-zone met de LE vlak op het water te crashen of achter hun kite aan te draggen. BOOM!  PSSSSJJJJJJHHHH. LE leeg :-)
20  Algemeen / Buitenland & Travel / ouderwets oostvoorne Gepost op: Augustus 02, 2010, 11:12:07
Afgelopen zaterdag zijn we met een klein groepje "oud-autostranders" sinds jaren weer eens naar het autostrand gegaan. Het plan was om oude tijden te laten herleven met antiek kite-materiaal en een bbq na afloop, maar die bbq hebben we afgelast ivm het druilerige weer...

Van 2001 tot 2004 waren we eigenlijk ieder weekend wel op het autostrand, gewoon met de auto het strand op, eindje door rijden, kite-gear eruit en kiten maar! Tegenwoordig moet je lopen vanaf de parkeerplaats, maar tja, je moet er wat voor over hebben heh.

Dus wij met een berg kites op onze rug naar 't auto-playa! Er was nauwelijks wind (16 k nopen?) maar het was tof om er weer eens te zijn! Er is in de afgelopen 5 jaar eigenlijk helemaal niets veranderd! De muur van kitescholen langs de waterlijn, de stoere kite-instructeurs die "het wel even voor zullen doen" en dwars door alle beginners heen springen / handlepassen / loopen. De beginners met hun kite op 12 als ie laag moet en vice versa. De mafkezen die zonder les gaan lopen klooien en niet weten hoe ze hun kite moeten oplaten. Apen die zonder blikken of blozen met hun lijnen door jouw lijnen heen lopen, andere apen die hun kites zowaar in elkaar verstrikt weten te krijgen en gezamelijk over het strand schuiven. Het mijnen-veld van beginners / crashende kites. De spinazie, de rotte dode vogels en vissen. Het vogel-rust-gebied (dat dichtgeslibte achteraf hoekje v/d Rotterdamse havenmond)... Geweldig! :-)

Ik heb onze retro-kite-dag serieus heel erg leuk gevonden, ondanks de laffe wind en de modder en spinazie. Mijn wipika airblast 16m heeft voor het eerst in 5 jaar weer eens in de lucht gestaan en WAT EEN TOP KITE is dat! Zo worden ze niet meer gemaakt! Super high-aspect, stuurt als een olie-tanker, nauwelijks depower, lekker veel power! De wipika airblast 11.8 is DE PERFECTE CRUISE-kITE voor 16 kts! Park & ride!! :-)

Wel anyways, dat wou ik even kwijt.

Volgende retro-kite-oostvoorne-dag: zomer 2011!
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / een paar sessies in Zandvoort & Wijk gefilmd met goPro camera Gepost op: Juli 29, 2010, 10:17:11

http://www.youtube.com/watch?v=JOflN7MeTWg

22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kiten in de branding Gepost op: Juli 28, 2010, 15:40:04
Ik kite eigenlijk alleen nog maar op zee (vlak water is voor watjes hahar!), golven zijn het vetste wat er is! Als beginner heb je "last van golven", maar als je een meer gevorderde zee-kiter wordt dan wil je alleen nog maar golven golven GOLVEN! :-)

Wat hier al is gezegd: de truc is dat je vaart moet houden. Probeer niet al te krampachtig hoogte te varen, maar zorg dat je snelheid houdt. Op snelheid kun je over de branding heen komen (ook al verlies je dan veel hoogte). Als je dan eenmaal achter de branding bent dan kun je weer hoogte lopen.

Tip: als je 1x achter de branding bent, ga dan niet weer helemaal terug varen naar het strand (om hoogte te lopen), want dan moet je WEER die branding over zien te komen. Als je eenmaal daar achter bent, blijf dan daar, dus keer om voordat je weer in de branding zit.

Om over een golf te komen:
 * voordat je bij de golf bent rustig je kite omhoog
 * ietsje downwind de golf op
 * als je op de golf staat is je kite het hoogst, nu direct weer insturen
 * upwind carven + kite insturen + de golf weer af rijden

Of:
 * spring! :-)

Zie je een golf aankomen die je nog niet aan kunt:
 * keer om
 * of ga een stuk downwind en zoek een "gat in de golf"

succes!
23  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: mijn ongeluk, april 2006, Mirns (een tijdje geleden!) Gepost op: Juli 20, 2010, 14:29:47
Als je gewoon 2 handen aan de bar houdt, in 't midden van de bar, niet stuurt, en de bar van je af, en je gebruikt tegelijkertijd je armen om je hoofd te beschermen dan bescherm je zowel je hoofd als je handen...

Als je je hoofd echt wilt beschermen dan kun je toch echt beter een helm op zetten denk ik!
24  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Kitemare Denemarken. Wat is safety ! Gepost op: Juli 19, 2010, 16:22:44
Dapper dat je het zo gedetailleerd verteld. Succes met je herstel!

Over de oorzaak: zoals bij de meeste ongelukken is de oorzaak... pal aanlandige wind in combinatie met obstakels.

En ja, er is ook een gladde bodem, maar als er iets is wat ongelukken veroorzaakt is het pal aanlandige wind. Remedie: als er niet veel downwind vrijheid is je hand bij de safety houden en niet denken dat je "het wel oplost".

Kan je voor alle niet helm en impactvest dragers nog even aangeven hoe deze je beschermd hebben?

Heftige kite-mare! Echt heel erg balen, ik hoop dat 't ondertussen weer goed met je gaat...

Het probleem met quick-releasen is dat als je dat ding moet losgooien, dan ben je meestal al te laat (of lukt het helemaal niet meer). De enige echte "full-proof" oplossing is dus om er altijd voor te zorgen dat er geen obstakels downwind van je staan: dan kun je ook nergens tegenop knallen.

De meeste kite-ongelukken zijn mensen die de controle over hun kite kwijtraken, en vervolgens ergens tegen aan knallen. Dat je de controle kwijtraakt daar kun je meestal weinig aan doen. Maar die obstakels die kun je wel uit de weg gaan...

Misschien is er een andere spot waar je beter naartoe kunt gaan met die wind-richting?
25  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / [Ervaring] mijn ongeluk, april 2006, Mirns (een tijdje geleden!) Gepost op: Juli 19, 2010, 15:57:15
Ik heb pas net dit deel v/h forum ontdekt, ik vind 't een goed initiatief dus bij deze mijn bijdrage..

Welke dag het precies was weet ik niet meer, maar het was in april van 2006. De wind was vrij vlagerig, gemiddeld 20 knopen, soms 16, soms 24. Ik had m'n 12m north rhino 05 op staan en was lekker aan 't knallen! Het vlakke water op Mirns is perfect voor een mooie afzet.

Ik kwam net terug van Bonaire en was niet zo alert op "ondiep water". Ik zette een lekkere sprong in en tijdens de landing trok ik de kite door in een downloop. Zo'n downloop transition had ik al veel vaker gedaan en zou geen probleem moeten zijn, maar dit keer liep 't ff anders!

Door een harde vlaag precies op het moment dat de kite midden in de powerzone stond raakte ik mijn balans kwijt. Ik vloog over m'n edge terwijl de kite full power door het wind-venster vloog. Wat er precies gebeurde weet ik niet, het ging TE hard en TE snel maar blijkbaar heb ik gedacht: "oh, ik breek mijn val wel even met mijn rechterhand" en daarbij m'n rechterhand los gelaten van de bar en voor me uit gestrekt.

Jammer genoeg voor mij was het water daar ongeveer 40 cm diep en boorde mijn rechterhand zich met volle kracht in de bodem! Een beetje versuft bracht ik snel m'n kite weer onder controle en checkte ik of ik iets gebroken had: benen bewegen, armen bewegen, hoofd bewegen... top! Alles werkte nog! Of toch niet... langzaam drong het tot me door dat er iets mis was, door de adrenaline voelde ik niets maar er leek iets te zijn met mijn rechter hand...

Ik was nog midden op het water, en ben toen maar direct terug gevaren (even de kiezen op elkaar). Aan de kant m'n kite geland & afgetuigd en m'n wetsuit uitgetrokken (weer even de kiezen op elkaar). Het deed niet superveel pijn, tenzij ik aan m'n hand ging duwen / trekken. Ik dacht: "tis vast gekneusd ofzo". Dus ik ben maar naar huis gegaan.

Later bleek toch dat 't gebroken was: de middenhands beentjes van m'n wijsvinger en middelvinger waren dwars doormidden. Ik ben geopereerd en ze hebben de botjes aan elkaar geschroefd. De schroefjes zijn er inmiddels al lang weer uit, m'n hand is niet helemaal 100% meer maar goed genoeg om mee te kunnen kiten! :-)

De moraal van dit verhaal:

1 ) Nooit springen op ondiep water!!!!

2) Tijdens een val: hou beide handen aan de bar, nooit de bar loslaten en je hand uitsteken!!!
Pagina's: [1] 2 3 ... 85


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.