schobbejakken

Wimt

Berichten: 2498
Mei 04, 2008, 19:25:49
edit2Rapporteer  
Jullie ja! Schobbejakken. Om columnist te worden, heb ik mijn cariereplannen aangepast, mijn levensverzekering flink verviervoudigd. Ik zou korting krijgen op de premie, als ik me zou inhouden op die column (geen optie voor mij), of als ik 2 bodyguards zou vinden, maar geen 1 durft het aan. Verder een onderduikadres gevonden voor mijn vriendin, en een rectificatie verzonnen voor mijn internetnaam; de t van wimt staat niet voor teernstra, maar teringleier.

Allemaal niet nodig, want jullie geven nog geen 1 voorstel voor mijn column, om als onderwerp te dienen.
Ook niets gehoord van Kitehigh.

Om mijn jullie toch een kans te geven om mij weer in ere te herstellen, stel ik voor om voor wimt een spreukwoord te geven, dus bijv; Is de nood het hoogst, dan is de Wimt nabij. Je doet je best maar!

Intussen geef ik een voorlopige review over mijn NEWe kite. Is eigenlijk zwaar tegen mijn geloof, om een nieuwe kite te kopen, maar het toeval had zo beslist. Nou had ik al eerder een Bandit getest, heb Randy nog de hand geschud, en die gaf mij alzo de richting aan om toch maar nieuw te kopen, want die Bandit is super, maar later in Workum was er een kite te testen die ook bijna zo goed was, maar veel goedkoper; 900 euo voor een 11m all in. Misschien is de prijs nu anders, dat weet ik niet.
Ik kreeg wel wat korting, omdat ik teamrijder ben, maar daarmee kan ik mijn schoonmoeder een dagje railaway geven (vertaald; optreinen jij), maar als ik nu een goede recensie geef, kan ik wel een one-way-ticket-to-hell voor haar kopen. Maar die Noorderling is een zuinigert, dus zal ik het eerste deel van die trip voor mijn schoonmoeder zelf wel moeten regelen; maar een duwtje over de bergrand is ook geen grote moeite, en de rest regelt zich vanzelf; zij is niet voorbestemd voor de hemel loser.

Die verkoper, die Noorderling, gaf aan bij mijn vraag, dat ik nooit van NEW had gehoord, dat iedereen wel een kite kan ontwerpen; de software ligt op straat. Nou schijnt deze ontwerper van Wipika te komen, en vele onderdelen van de kite, staat deze naam gedrukt, dus heeft ie misschien wat achterover gedrukt bij zijn vorige werkgever. Feit is wel, dat ie zeeer goed nagedacht heeft over zijn ontwerp. Vind ik. Het is een kite met een zeer opvallende korte AR. Een 5 lijns, met toch mega veel depower; je trekt `m zo door de powerzone. De 9 m heeft 95% van de depower van een bow, en dat klopt. Op die testdag in Workum, was het mega-vlagerig; mijn 7 m Waroo (06) zat waanzinnig te flapperen en klapperen in de lucht. Het leek mij dus teveel meters, om die 9 m te testen, maar geen enkel probleem, echt megastabiel. En speels, je voelt meteen aan, dat dit een kite is voor NEW-school. Dus dat is mijn voornemen voor deze zomer.
Maar, terugkomend op de lage AR; dit zorgt voor die stabiliteit naar mijn idee, en kort draaien. Bij de 11m is de draaicirkel ook kort, maar niet zo mega. Wonderbaarlijk is, dat ondanks de enorme depower, de barweg vrij kort is, en de barkracht waanzinnig laag, veel lager dan de Bandit. Da`s knap werk. Maar, wegens de enorm stijve LE, en die LE blijft dik over bijna de hele lengte, heb je een zeer direct gevoel.
Deze kite heeft net als de Fuel, een zeer brede tip, maar wel afgerond, voor betere herstart. Ook zit er geen strut, maar een halve lat in dit gedeelte verwerkt, dat herstarten vereenvoudigd. Nu kan de kite op zijn tip inveren, wat herstarten vereenvoudigd, zie clip op de site (kitekopen.nl). Herstarten is easy, ook zeker omdat de kite zo gedrongen is. Low-end van de kite is zeker geen Switchblade nivo, maar goed. Wel is er een neiging tot backstall.
 De LE is uitzonderlijk sterk, dus hard oppompen. Dat gaat makkelijk, want het is one-pump (met een doordachte verbinding met strut-LE), en er zit een terugslagklep in de LE-ventiel. De LE-binnenband is 0.09mm dik, van de Bandit 0.06 mm, en dat laatste is veel te dun; een zandkorrel drukt er al bijna doorheen, en een lek is wegens dat dunne matriaal bijna niet te vinden. Een dikke binnenband is met die one-pump systemen van tegenwoordig erg handig, want bij lekkage moeten alle strutverbindingen los wordengemaakt.
Bij dit systeem is er een dun slangetje van ventieldop aan de LE, naar de ventieldop aan de strut. Dus bij lekkage simpelweg de doppen lostrekken, en dan kan de binnenband eruit.
Nadeel is; wegens de dunne slangetjes, loopt de restant lucht er moeilijker uit. Ondanks de vele verstevingingen is de kite niet zwaarder dan mijn 11 m tribal. Dat wordt veroorzaakt door de minder lange LE ,als gevolg van een lage AR. De kite nml. bijna vierkant.
De Fuel heeft heel slappe en dunne struts, bij de NEW kite heeft men gekozen voor aanvankelijk bijna even dikke struts als de LE, die taps afdunnen naar heel dun. Ook dit zorgt ervoor, dat bijna niets is dubbel te knikken; de LE  niet, maar ook de struts niet. Daardoor,(de stijve struts) en vanwege de lage AR, heeft de kite geen latjes. En dit zorgt weer voor minder slijtage en lekkage. Want dubbelknikken, met wat zand ertussen geeft vaak lekkage. Bovendien is het one-pump, dus zand kan bijna niet binnendringen.
De kite heeft een verstelmogelijkheid op de LE. Deze verstelmogelijkheid heeft veel meer invloed, dan als je de verstelmogelijkheid achter op de LE zet. Want dan wordt allleen de draaisneheid beeinvloed. Voor op de LE; Meer naar voren;
Meer depower, meer barkracht, sneller draaien, meer hoogtelopen en minder airtime. In deze stand heb ik de 11 m nog niet getest.

Zijn directe concurrent is de Fuel, en die heb ik nooit getest. Zou iets voor Kitedemon zijn, om deze kite te testen. In een duits kitemagazine komt er volgende maand een test van onbekende kitemerken. Meld ik dan wel. Dit is ook maar een voorlopig verslag, want de test op Kessenich was bij vrij weinig wind.

  De chickendick zit met klittenband vast, maar niet zo lang. Was hem meteen al kwijt; dat klittenband werkt niet. Neem flexiblele slang, doe daarin 5 mm nylontouw (slag 6-7 mm), en spuit dit vol met een lijmpistool. De rest van het touw met een klem aan de chicken vastmaken. Je kunt ook 3 mm nylon nemen, en dit 2 keer winden om de chick, en beide uiteinden in de slang duwen, en volspuiten. Die dick zit zo nooit in de weg voor NEW-school, en bij zeer vlagerige omstandigheden is zo`n dick toch wel handig. De release is top; eenvoudig en licht van je afduwend werkt het al, en makkelijk samen te bouwen, en alles zeer compact. De depowerstrap is de lichtst werkende tot nu toe en ook weer zeer doordacht. Maar je bent hem waarschijnlijk niet vaak nodig.

De depowerleash; helaas geen slang-type. De releash heeft te weinig kracht nodig om los te komen. Gaat vaak autom. Wat tape om het binnenwerk, en het werkt wat stroever. Toen ik de kite binnenkreeg, heb ik binnen een uur mijn skate-lager-werk aangebracht, om verdraaien van de 5de lijn te voorkomen. Komen nog foto`s van hoop ik. De lijnen zijn denk ik 400 kg.
De bar stond 5 cm scheef; de lijnen aan de bar waren ongelijk. Je krijgt een extra 5de lijn mee (het gedeelte dat door de bar gaat), en meer slijtage gevoelige delen heeft de kite ook niet. Er zaten een paar vlekken zwart in het geel (pinda-geel) van de kite. Verder geen beginnersfouten. Ik heb de 11 m nog maar 1 dag  getest op Kessenich, en de kite springt mega-straal-recht-raket-omhoog, wanneer de wind wat meer. De hangtime is net zo mega bijna als de Bandit; 3 dubble rotaties zijn geen probleem bij elke sprong; mijn lager raakt nog eens versleten. Verder heb ik daar geen NEW-school durven testen; te vlagerig (binnenwater).

De 11 m heeft de depower 85% van een bow zegt men, en dat is zat voor een 11m.

Als je lief vraagt, en niets kapot maakt (geen loops), dan mag je de kite testen, alleen samen met mijn Pinda Cheesy.  Hopelijk zet dealer Ben wat foto`s hierbij.

Kortom; kite voelt direct vertrouwd aan, en de sweetspot voor handlepasses voelt aan als enorm.
Dus studeren maar deze zomer, met NEW-school.
ES

Geen avatar

Berichten: 289
Antwoord #1 Mei 04, 2008, 21:47:27
edit2Rapporteer  
Waar kun je jouw materiaal allemaal testen ?
Wimt

Berichten: 2498
Antwoord #2 Mei 05, 2008, 00:16:59
edit2Rapporteer  
Brouwersdam, Neeltje Jans, Workum, Vrouwenpolder, Kessenich (bij Roermond). Daar kom ik vaak (0653317221), maar er zijn veel meer testrijders (11 dacht ik). En kijk anders even op de site.
Frank77

Berichten: 690
Antwoord #3 Mei 05, 2008, 01:12:28
edit2Rapporteer  
En kijk anders even op de site.

Link?
¦Tim¦

Berichten: 740
Antwoord #4 Mei 05, 2008, 02:17:03
edit2Rapporteer  
www.heeftdieniet.nl
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #5 Mei 05, 2008, 02:52:59
edit2Rapporteer  
kites lijken idd heel erg goed, zoals sommige gasten er mee rippen.. wow..

Bandit is zowieso een overrated kite.. zo geweldig is die niet. leuke kite dat wel, maar de godheid die sommige mensen er van proberen te maken.. is volledig overdreven.
De NEW kites daarintegen geven mij een hele goede indruk. Maar ga dr zelf niet mee varen, heb volgend jaar andere speeltjes. (ben meer freerider)
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #6 Mei 05, 2008, 03:17:46
edit2Rapporteer  
de kites zijn ook bij mij in katwijk te testen mail mij hiervoor even.
big_ben_lair

Berichten: 795
Antwoord #7 Mei 05, 2008, 05:48:25
edit2Rapporteer  


te testen op het KBO, meer info komt binnenkort online

Groet,
Ben Wouda

nationaal:
http://www.newkiteboarding.nl/
internationaal:
http://www.newkiteboarding.com/
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #8 Mei 06, 2008, 05:51:16
edit2Rapporteer  
ben ik de enige die zich zorgen maakt om de schoonmoeder van deze gekke professor?
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #9 Mei 06, 2008, 06:14:56
edit2Rapporteer  
mooie foto zeg... damn... mooi kitetje..
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #10 Mei 06, 2008, 14:48:24
edit2Rapporteer  
Vette kite, hij staat op mijn lijstje van interessante kites. Moet ze nog bij v Geel gaan testen, maar dan moet het wel gaan waaien!!! Tongue

@ Wimt: foto's graag van je skatelager. Ik heb hem vorig jaar eens in het echt gezien aan je Havoc 14m2 2007, en toen vond ik hem er gevaarlijk uitzien. Maar nu ik heel veel roteer begrijp ik het nut ervan. Ook het systeem van F-one werkt helaas niet goed Undecided

Misschien is het te vereenvoudigen. Tot nu toe lagers + zand, zout, zee = ellende ThumpDown
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #11 Mei 06, 2008, 21:51:33
edit2Rapporteer  
wimt+geen standaarduitrustig= toch zoiezo ellende

mooie ellende bestaat nog wel dus!
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #12 Mei 06, 2008, 23:05:20
edit2Rapporteer  
wimt+geen standaarduitrustig= toch zoiezo ellende

mooie ellende bestaat nog wel dus!

Dat dacht ik ook na al die verhalen en filmpjes op youtube. Maar toen ik de rakker in kwestie in het echt zag bezig zag was ik best onder de indruk van zijn lagersysteem (ben zelf werktuigbouwkundig ingenieur). Alleen zou ik er niet mee durven varen vanwege het gewicht ervan wat je in je smoelwerk zou kunnen krijgen Tongue

Tevens is zijn lichtweer-pinda ook helemaal zo gek nog niet:


Ik zie naast Peter Lynn-NZ, Wainman-Hawaii nog wel een derde alternatief kitemerk ontstaan Grin:

Wimt-Limburg kiteboarding

Wimt: Peanut 150x60 Joepie
Wimt: endless spinning bar Joepie
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #13 Mei 06, 2008, 23:13:55
edit2Rapporteer  
wimt gaat meernwerken aan de 09 newkites we sturen hem op naar australie als ''the dutch distruction designer''
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #14 Mei 06, 2008, 23:57:13
edit2Rapporteer  
distruction of destruction?
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #15 Mei 07, 2008, 00:40:40
edit2Rapporteer  
ben jij altijd zo irritant of ben je speciaal mij vandaag aan het zieken?
xray

Berichten: 3688
Antwoord #16 Mei 07, 2008, 01:10:13
edit2Rapporteer  
ben jij altijd zo irritant of ben je speciaal mij vandaag aan het zieken?

Misschien roep je dat over je zelf af?
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #17 Mei 07, 2008, 01:45:49
edit2Rapporteer  
tja we hebben een meningsverschil over een onderwerp maar om mij daarna op elke gemiste klinker te gaan aanspreken vind ik weer zo kinderachtig

en op het moment dat als ik hier op kitehigh mijn mening laat horen of mijn spot verdedig al een verdient (want je keurt het hiermee goed xray) kinderachtig gedrag op mij af roep dan is hier iets goed mis.

enfin genoeg gezanikt het ging hier over hoe wimt van zijn vliegers aan het genieten was en zijn schoonmoeder wilde ombrengen. dat is veel belangrijker dan of geronimo nu wel of niet zich kan gedragen.
Lex

Berichten: 4827
Antwoord #18 Mei 07, 2008, 02:26:29
edit2Rapporteer  
Gaat erom op welke manier jij je mening laat horen Michiel.


Ben benieuwd naar dat lagersysteem van je Wimt, hoop op een foto.
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #19 Mei 07, 2008, 02:38:49
edit2Rapporteer  
niet te snel op je ..... getrapt zijn.. nergens voor nodig.
Was meer of je misschien iets anders bedoelde eigenlijk..  wimt maakt idd vreemde constructies, maar toch lijkt het idee altijd heel goed te zijn. soms de uitvoering wat dodelijk.. maar de ideeen die die heeft zijn vaak erg goed.

over dat ondere topic.. doed.. leer eens lezen ofzo.. ik vind het super dat je een club hebt.. zou zelf direct lid worden.. maar ik vraag om duidelijkheid in dat topic.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #20 Mei 07, 2008, 03:04:06
edit2Rapporteer  
Ben benieuwd naar dat lagersysteem van je Wimt, hoop op een foto.

In een van die Youtube filmpjes kwam het voorbij. Toen ik het zag vond ik het veels te omslachtig. Maar later ben ik er pas over na gaan denken, mede door wat WimT hier weleens over verteld heeft. Ik ben ervan overtuigd dat als het systeem vereenvoudigt kan worden en geen belemmering voor een safetysysteem is zeker zeer interessant.

We moeten echt een digicam voor WimT gaan regelen. Maar aan de andere kant, geld voor een New kite heeft ie wel Tongue Grin
(logisch dat ie zijn zure centen liever aan kites dan aan fotocamera's uitgeeft ThumpsUp)
Wimt

Berichten: 2498
Antwoord #21 Mei 07, 2008, 23:57:09
edit2Rapporteer  
Heb ook geen compu. Lager werkt probleemloos, met speciaal smurfensnot vet (vraag de oliespecialist) en vilt aan beide kanten van het lager. ik heb het systeem iets mooier gemaakt. Ik wil niet zonder 5de lijn, zeker niet als ik new-school ga leren.
Schoonmoeder was grapje.

@Ger; vanwege de explosieve sprongkracht, is deze kite de verbetering van de Bandit. NEw is dus new en old school.  Bandit is  zeer ALTIJD zeer smooth; goed voor New-school. Bandit is zeer voorspelbaar bij springen, maar een beetje saai, NEW niet. 
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #22 Mei 08, 2008, 00:17:46
edit2Rapporteer  
jah.. de importeur woont zo wat naast me... maar heb ze nog niet getest.. moet hoog nodig maar een keer.. owkee Bennie?
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #23 Mei 08, 2008, 00:27:54
edit2Rapporteer  
kbo leggen ze ook voor wie er mooi naar wil kijken. testen op de kbo word niks met deze wind:P
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #24 Mei 08, 2008, 00:36:27
edit2Rapporteer  
jah.. kbo maar dan zonder K..
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.