Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 6
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Keuze board! (heb me al scheel gekeken met de zoek functie) Gepost op: Augustus 31, 2007, 21:12:59
zoek gewoon een boardje rond de 130 a 134....bijv een jaime pro of een underground FLX, ik noem maar wat. Bijvoorbeeld uit 2006 ofzo. ga niet te klein (<125cm) maar te groot (>140) is ook niet relaxt....132x39 is leuk denk ik voor jouw gewicht en daar kun je een tijd mee vooruit.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ss lunacy Gepost op: Augustus 31, 2007, 21:05:53
haha...ik vraag me af of de mensen die altijd het hardst "testen, testen!" roepen, zelf ook altijd testen voordat ze het kopen...
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kiten in malgrat de mar Gepost op: Juli 25, 2007, 20:17:14
er is wel af en toe wind maar het is verboden. Een paar jaar geleden ben ik er een keer geweest (toen het nog niet verboden was) en toen heb ik daar mensen zien varen. Best vaak trouwens....maar nu dus niet meer, veel plezier in tarifa, ik zou malgrat sowieso voorbij rijden Smiley
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Kiten in Montpellier (frankrijk) Gepost op: Juni 26, 2007, 20:56:33
Ik ga vrijdag op vakantie naar frankrijk. Vanwege het matige weer zijn de plannen een beetje gewijzigd. We zitten nu te kijken anar montpellier (of iets in de buurt). Heeft er iemand hier ervaring met kiten daar? wat zijn de spots? en campings in de buurt?

joho!
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: welk board voor is het beste voor mij???(geen beginner) Gepost op: Mei 31, 2007, 23:05:29
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=25279.0

Deze maar dan bijvoorbeeld in 132 of nog groter. Dingen hebben supergoeie low-end, lekkere flex (2006 model had nog meer flex) en hoogte lopen gaat top!
De nieuwe straps die erop komen, kun je in 3 maten (S, M en L) bestellen zodat het met jouw schoenmaat geen probleem is....
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Testverslag Underground FLX28 2007 Gepost op: Mei 31, 2007, 22:10:47
Testverslag underground FLX28 2007


De jaarlijkse trip naar Egypte zit er alweer op. Nog net op tijd had ik m’n nieuwe underground FLX28 van 2007 binnen zodat ik die mooi kon meenemen en uiteraard weer een testverslag kan schrijven. Dus bij deze. Van de 7 dagen hadden we de eerste 4 dagen geen wind!  maar gelukkig was de wind de laatste 3 dagen helemaal top. Tussen de 16 en 28 knopen met vlak water tot lichte chop.





Eerste indruk:

Ik had de ontwerpen al eerder gespot op hanglos en toen moest ik toch ff wennen, net als vorig jaar eigenlijk. Maar toen ik het boardje binnenkreeg bleek toch weer dat het er echt supervet uitziet. De kleuren zijn weer lekker diep en mooi en vooral op foto’s komt dat er echt mooi uit vind ik. Bovendien kun je het boardje weer goed terugvinden in zee.

Het in elkaar schroeven van het board was een ramp! Het lijkt wel of die straps met het jaar mensonvriendelijker worden. Je kunt ze heel losjes erop zetten dan is het vrij goed te doen maar als je ze een beetje strak wil hebben, ben je met 2 man sowieso een half uur aan het kloten. Niet normaal! Wel zit er nu een randje voor je tenen op de pads. Gelukkig zag ik toen ik terugkwam in NL dat er nieuwe pads en straps komen. http://www.undergroundkiteboards.com/detail_news.php?id=24

Deze heb ik dus nog niet kunnen testen maar het ziet er veelbelovend uit!

Verder lijkt er vanaf de buitenkant niet veel veranderd te zijn. De afmetingen van de FLX28 zijn 128 x 38 wat hetzelfde is als vorig jaar. Het boardje heeft dit jaar voor het eerst een houten kern, hierdoor zit de flex meer in de tips wat weer meer pop moet geven bij je sprongen. Genoeg geluld…nu snel het water op  (grinnik_kitesmiley)





Vaareigenschappen:

De eerste rakjes op het water waren even wennen. De straps zaten in het begin totaal niet lekker en het leek alsof ik door het randje kramp kreeg in mn voeten. Later verdween dit gelukkig. Het is toch een feit dat de straps zich in het begin even moeten vormen en na een tijdje zitten ze dus ook een stuk beter.

Het boardje lijkt iets stijver dan die van vorig jaar. Dat is natuurlijk ook zo met de houten kern en dit merk je dus ook wel met gewoon varen. Wanneer je gaat aankanten voor een sprong en popt, begrijp je weer waarom dit boardje de FLX heet. Je kunt m echt goed “opladen” om vervolgens met een flinke boost te worden afgeschoten, heerlijk!

Voor de wakestylers is dit echt een topper. Hou je meer van cruisen dan zul je merken dat het boardje gewoon iets harder is en dat je de chop van het water iets meer zal voelen dan met het oude (2006) boardje.

Door de dubbele concaaf zijn de landingen makkelijk, ook op hoge snelheid. Dit klinkt misschien vreemd maar het boardje herstelt zichzelf makkelijk. Als je net ff verkeerd landt, kun je dit vrij snel corrigeren omdat ‘ie lekker los op het water ligt. Ook snel switchen en blind varen is erg goed te doen omdat het boardje heel speels is….

Hoogte lopen gaat uiteraard weer prima. Ook de low-end is bijzonder goed. Ik zie al die duitsers telkens met spleene the door’s varen en van die vaag gevormde boardjes met 18m kites en ik kom gewoon weg met een 12m kite en dit boardje, dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan!

Een nadeel vind ik de spray in het gezicht. Het 2005 boardje had hier ook best wel last van en met de 2006 was het een stuk minder. Met de 2007 is het naar mijn idee weer erger geworden. Het kan te maken hebben met het feit dat ik de pads nu voor het eerst behoorlijk ver naar de heelside van het board had geplaatst. Dit schijnt makkelijker te zijn met harde landingen (ivm evenwicht). Misschien is het dus zo dat je minder spray in je gezicht hebt als je de pads iets meer naar de toeside kant plaatst. Dit ga ik met de nieuwe pads en straps nog proberen maar met de huidige pads en straps had ik geen zin om ze eraf te halen en een halve dag bezig te zijn om die straps er weer op te zetten

Al met al heeft underground weer een heerlijk boardje geproduceerd. Vorig jaar was het een echte allrounder, dit jaar neigt het boardje is meer naar de wakestyle kant omdat ie net wat harder is in het midden en een mega flex in de tips heeft wat een flinke pop veroorzaakt.

 
Wil je het boardje testen, neem dan contact met mij op of met vlieger-op. info@vliegerop.nl

 
Dit jaar helaas geen échte actiefoto’s…..(wat wil je met 3 dagen wind van de 7


joho!


7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vreemde wind vandaag....nogal plaatselijk :-) Gepost op: Mei 08, 2007, 15:25:00
Wie waren die gasten uit Nijmegen dan??????????

Jesper, ik en Jan-Willem (die is nog niet zo vaak geweest). Jou hebben we lang niet meer gezien Bob Smiley
Was inderdaad heeele vage wind. Ik twijfelde al om te gaan, had beter thuis kunnen blijven wat een drama! Maarja...volgende keer beter.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Korte vaarimpressie R7-10 Gepost op: Maart 23, 2007, 21:56:24

Zou North om het jaar een goede kite maken? Ik bedoel de R2 was een superkite destijds, de R4 viel tegen, de R5 was ook geweldig goed en de R6 viel weer wat tegen. En de R7 lijkt weer een topper te gaan worden!!!


haha, dit is mooi....ik vond juist altijd: R2 mwah niet echt relaxt, nauwelijks depower, R4 topkite! R5 was het ook niet echt naar mijn idee.....R6 was daarentegen weer heerlijk......ja, de rest mag je zelf invullen Wink

Ik ben na jaren North gevaren te hebben (ook de rebel) overgestapt op Switchblade II en ben er echt zeer over te spreken!
Maar north was ook altijd top dat moet gezegd worden, wil die R7 weleens varen...
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Switchblade 2 12 VS Waroo 13 Gepost op: Maart 14, 2007, 16:15:00
hey....ik heb sindskort de switchblade II 8m en 12m. Heb hiervoor altijd met naish en north gevaren. Ook nog de rebel van North gehad. Ik had het nooit op cabrinha en had NOOIT gedacht deze kites te zullen kopen totdat ik er een keer mee gevaren had. Wat ik bij de rebel eerst heel relaxt vond (hoge vliegsnelheid, snel draaien/loopen etc) was in sommige omstandigheden alleen maar nadelig. In harde wind werd die kite echt heel nerveus. Met de switchblade II was dit zoveel beter. Ik kon veel meer doen zonder meteen afgestraft te worden. Heb vorig jaar ook vaak met de waroo gevaren. 2006 model dus en vond die ook behoorlijk nerveus af en toe (vooral in harde wind) en ik vond de bar niet bijzonder. Ik weet dat de nieuwe kite+bar beter is maar ik had zo'n goed gevoel bij carbinha (en ook over de bar die gewoon super is) dat ik voor cabrinha ben gegaan.
Let wel op dat je ze HARD oppompt! maar dat is gewoon bij iedere kite zo....
Als je ze een keer wilt testen laat het maar weten. Ik heb zo'n gevoel dat er een beetje een negatief beeld is over cabrinha (wat ik overigens zelf ook een beetje had) maar dat is met de switchblade II naar mijn mening nu geheel onterecht! Bovendien gaat er gewoon NIKS boven 4 lijnen! wat heerlijk zeg. Met de rebel vaarde ik de naish bar (5 lijns) en had altijd gezeik met terugspinnen van de bar. Ik draai nu blijkbaar vaker naar 1 kant en moest altijd op de kant mn lijnen weer uit de soep halen omdat anders mn safety niet werkte! Ik was klaar met 5 lijnen. Bovendien gaat het herstarten nu veeeel makkelijker en terugspinnen, HOPPA klaar....geen gezeik meer op de kant....
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Egypte Gepost op: Januari 24, 2007, 19:21:46
egypte is warm maar wel te houden, je vriendin zal het wel warm hebben op t strand. El Gouna is helemaal niet crimineel ofzo, dus die vriendin kan makkelijk mee. Volgens mij is egypte beter dan tunesie, maar ben nog nooit in tunesie geweest. buskaartje is inderdaad heeel goedkoop voor een week dus je kunt alle hotels pakken. hurghada is minder vind ik, wel leuk als je niet alleen kite, daar is dus meer te doen. El Gouna is heel rustig, alleen leuk om te kiten, half uur vanaf hurghada.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: verschil xbow/switchblade II Gepost op: Januari 23, 2007, 05:22:34
ja tim, volgens mij heb ik weleens een kite van je gekocht (oranje rhino)

mzzls...
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: verschil xbow/switchblade II Gepost op: Januari 22, 2007, 22:19:53
goeie review rory! Ik was altijd zeer slecht te spreken over cabrinha (vooral eerste xbow). vaarde altijd north of naish. laatst in kaapstad paar keer met de SB2 8m gevaren en heb mn rebel en vegas inmiddels al verkocht en dus hard van mn geloof gevallen!! haha.... superstabiel, voelt inderdaad als een C met de depowervoordelen van een bow en veeeel stabieler en rustiger dan de rebel die in harde wind erg nerveus is.
28e ga ik weer naar kaapstad en ga daar 2 switchblades kopen. TOP! aanradertje...
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rebel front/back pigtail? Gepost op: Oktober 04, 2006, 16:58:33
Laatst de 9m2 op de beide pigtails gevlogen. Persoonlijk ben ik altijd een voorstander van snel draaien en niet teveel bardruk. Maar omdat ik les ging geven leek me de binnenste (back?) pigtail het veiligst. Je merkt inderdaad meteen dat er meer bardruk is, meer richting de rhino6 vond ik zelf. De kite reageert iets gemoedelijker en draait iets minder direct. Voor echt harde wind is dit naar mijn mening een aanrader. Ik heb de pigtails zelf weer teruggezet naar front. Iets minder bardruk inderdaad, lekker licht maar je voelt nog prima waar de kite staat. De kite reageert wel sneller maar niet te snel vind ik. Sowieso vind ik dat de rebel niet te nerveus/snel reageert zoals bijv de waroo dat naar mijn mening wel een beetje heeft in de kleine maten. Loopen draait ie gewoon 2 keer Smiley daar moet je maar aan wennen haha....
Voor mij dus de "snelle" (front?) stand!!
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rebel Vraagjes Gepost op: Oktober 03, 2006, 05:35:31
Wat betreft dat herstarten:

Bij mij werkt de normale manier prima hoor! Ik kan zelfs gewoon mn board aanhouden. Je pakt dus ff de 5e lijn vast (inderdaad BOVEN de bar). Die trek je goed aan met 1 hand zodat de kite kantelt. Je houdt de 5e lijn vast (tussen je tanden?! ik heb geen vrienden die tandarts zijn Smiley met je ene hand en de andere hand gebruik je om de kite naar 1 kant te sturen. Binnen 10 seconden weer airborn!

Makkelijker kan niet! Ik heb die andere methode heel ff geprobeerd, maar dit ging niet meteen en de oude manier wel dus ik doe het gewoon zo.....

Verder isset een topkite!
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rebel front pigtail Gepost op: Oktober 03, 2006, 00:25:17
De pigtails van north zijn nieuw al niet echt lekker, kan je nagaan als ze een jaar oud zijn.

pfff..... loser

inderdaad ff knoopje erbij en gaan. Ik had het ook al gedaan voordat ik ermee ging kiten want ik vertrouwde ze ook niet echt. verder TOPKITE!
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North bar ombouwen? Gepost op: September 24, 2006, 01:26:21
ik vaar de rebel gewoon met naish 06 bar. De naish 07 bar, is dat niks voor je?
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slideren met amateurs!!! Gepost op: September 23, 2006, 21:37:14
Inderdaad Freija, daar ben ik t mee eens

en dan dit...

ik denk dat de mensen die kritiek hebben een slechte jeugd hebben gehad of vroeger gepest zijn, maar ja zulke mensen heb je nou eenmaal. schater schater

Sorry hoor, maar als je zulke dingen zegt, lijkt het erop alsof je al met je hoofd op de slider bent geklapt...wat een ongelooflijk trieste en nietszeggende post...
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slideren met amateurs!!! Gepost op: September 22, 2006, 23:45:47
Ik denk dat er vooral kritiek is op het feit dat jullie geen helm droegen. Verder het hele slidergebeuren moeten jullie puur zelf weten. Je hebt er alleen jezelf mee als je met een schedelbasisfractuur met een rietje je heerlijke eten binnenkrijgt, het is ook gewoon een tip voor de volgende keer denk ik...

persoonlijk zal ik nooit op een slider of kicker gaan en al helemaal niet zonder helm....

verder wel mooie foto's!
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Jou relaxte, vetste, mooiste Kitefoto Gepost op: September 21, 2006, 02:09:07
Egypte en Frankrijk.

geen supervette actie ook maarja....als we dat allemaal zouden vastleggen zou het leven een stuk mooier zijn  ThumpsUp
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Helm wel of niet ? Gepost op: September 12, 2006, 23:15:19
ik zit ook aan een helm te denken. Ook al staat het misschien minder cool en denk je zelf dat het jou toch niet overkomt zo'n ernstig ongeval, het kan zomaar gebeuren. De ongelukkigen van het verleden dachten dat misschien ook wel maar het hoeft maar 1 keer te gebeuren in een rare situatie en het is te laat. Ik zou het persoonlijk helemaal niet erg vinden als op sommige spots een helm verplicht wordt!!
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rebel of Vegas 06 of combinatie? Gepost op: September 12, 2006, 23:13:29
Een 9m kite zal teveel overlap zijn met die 12. Vooral de rebel heeft behoorlijke low-end en die 12 octane niet. Ik heb zelf een rebel 9m gekocht en daar koop ik een vegas 14m bij. Top combinatie zoals meerdere mensen zeggen!
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Allround boardmaat? Gepost op: Juni 25, 2006, 18:54:04
Voor haar 126x38 ofzo...
jij kan het beste die 140x40 houden en als het echt hard gaat die van haar pakken.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Egypte, wind in augustus Gepost op: Juni 15, 2006, 16:41:41
Neem alles mee, wind is heel veranderlijk daar! Het ene uur kan het 9m zijn en daarna 16m....je krijgt er ECHT spijt van als je maar 2 kites gaat meenemen....
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North versus Naisbar 2006 Gepost op: Juni 15, 2006, 16:39:37
Ik vaar al 3 jaar met de north barren dus ik kan er wel mee omgaan. ik zeg alleen dat die microhook er alleen voor zorgt dat je met je bar heel dichtbij kan varen zonder dat je last krijgt van je armen (je haakt m dus in). Voor unhooked heeft het naar mijn mening totaal geen voordelen :S
Want de chickenloop zit dan sowieso tegen de bar....en trimmen kan ik dan ook wel. Maargoed, smaken verschillen, ik ben in ieder geval blij dat ik geen spontaan losspringende safety meer heb (die vervolgens aan mn chickenloop blijft haken!) en een depowerkoord die je nauwelijks kan aantrekken en vervolgens terugschiet naar full power als je veel druk krijgt! ....
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North versus Naisbar 2006 Gepost op: Juni 14, 2006, 20:19:15
Die naishbar kan makkelijk op die north kites. Ik vlieg mn north kites ook met de 2006 naish bar en dit is zoooooooveel beter dan die bar van north waarvan de depowerlijn terugschiet en de safety soms spontaan losspringt! En powerverlies?! Wat een onzin, die microhook zorgt er alleen voor dat je m in kan haken met de bar heel dicht bij je. Ik vind het alleen maar irritant want soms met springen blijft hij erachter hangen, unhooked heb je sowieso niks aan die microhook.
Pagina's: [1] 2 3 ... 6


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.