Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North 2009 voetbanden nu al kapot Gepost op: April 21, 2009, 12:53:21
vraag Kubus, maarrrr zonder er heel diep in te gaan op mijn eigen ervaringen, ik zal voor je duimen!
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Brunoti boards Gepost op: Maart 09, 2009, 13:12:33
@milamber: ff off topic, maarehh... Milamber... Raymond E Feist toch??? :-)
Mooiste reeks die ik ken!!
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: blessures aan voeten, enkels, knieen... Gepost op: September 08, 2008, 21:21:27
1 Hoe lang kite je al?
- 8 jaar
2 Welke blessures/verwondingen heb je gehad aan je voeten, enkels, onderbeen of knie?
- gebroken enkel juli 2007 
3 Kun je aangeven hoe dit kwam?
- toe-side overpowered varen en te veel druk uitoefenen, enkel zei knap!
4 Hoe lang heb je last gehad/ niet kunnen kiten?
- 7 tot 8 weken
5 Wat heb je gedaan om het in het vervolg te voorkomen?
- eeeh veel hardlopen en depoweren :-)
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Best waroo vs Cabrinha Convert Gepost op: Juli 27, 2008, 14:28:11
hmmm ook weer mooi deze discussie.. heb zelf een jaar met de Best 2007 Waroo's gevaren en kna toch maar 1 conclusie trekken: heerlijke kites, redelijk bomproof. De hoeveelheid keren dat ik mijn 9 vol met de LE op het water gcrashed heb, zijn ontelbaar... hij is nog steeds heel gebleven... geen idee wat betreft de kwaliteit van 2008. Perfecte voor beginner of verder gevorderde kiter, met name bvanwege de prijs/kwaliteit verhouding! Kan je gewoon geen buil aan vallen...

NU vaar ik met snellere kites, de Rise van OR. ook heerlijk! Ff wennen tov Waroo's, maar echt top als je daar doorheen bent.

Uiteindelijk vaart tegenwoordig bijna alles wel lekker, je moet jezelf gewoon even de tijd gunnen om de kite door te krijgen!

Zag wel filmpje van IDS van Cabrinha op de nieuwe SB 3... dat ziet er wel mooi uit, dat de kite depowerd net als een kite met 5de lijn.... wel errug prettig als je em moet releasen!!
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Sneak peak Ocean Rodeo 2009 Gepost op: Juli 27, 2008, 14:17:33
He jongens,
WIjk, Hoorn,  ijmuiden, Zandvoort... als je de Rise wil testen, stuur ff mailtje naar info@kitesafe.nl dan maken we even een afspraak!

Zelf varen WIjk of ijmuiden, dus als je een Rise kite ziet, spreek ff aan, grote kans dat wij het zijn
Groet, Reinoud!
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: enkel fractuur Gepost op: April 25, 2008, 21:43:10
O ja, tape en enkelbraces helpen in het begin om het vocht uit je enkel te houden. Verder is het beter om zo snel mogelijk zonder te gaan lopen! Maar als je kite is het handiger in het begin om wel een brace te hebben, dan loopt je enkel niet vol met vocht en blijft ie dus "flexibel". Verder is het beter om je enkelbanden te trainen en zo snel mogelijk zonder brace te lopen. met kiten wel handig dus als extra steun.

Al het bovenstaande wel ff met het voorbehoud dat ik geen fysio ben en dat je het dus wel ff moet bespreken met een echte fysio die precies weet wat de stand van zaken van je enkel is!!

groetjes,
Rein
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: enkel fractuur Gepost op: April 25, 2008, 21:38:02
@Beesteke: Zelf ook enkel gebroken. Ik heb overigens mazzel gehad en geen schroeven er in gekregen! Schijnt wel te schelen. Maar goed, bij mij was er aan de binnenkant van mijn rechter enkel een stukje "weggesprongen" wegens overdruk. 6 weken in het Gips gezeten en daarna direct door naar Bonaire op kite vakantie ;-) Was wel een beetje optimistisch plan. Maarrr na een dag of 7/8 trokik het niet meer en ben ik op het vlake warme blauwe water toch gaan kiten. Het ging... niet fantastisch, maar het ging... wel met wat pijn.. maar het was echt helemaal te gek dat ik weer op een plankje kon staan.

Dus, ja. Als hetgips der af is kan je wel heeeeeeeeel rustig kiten. Ik had ook een enkelbrace om. Duurt wel ff paar weekjes nog voordat je echt normaal op een plankje kan gaan staan. Minimaal weer de 6 weken die je in het gips doorbracht. Dan kost het ook wel weer even tijd om "het gevoel" terug te krijgen. Alles wat je voorheen automatisch deed, zal je straks heel bewust met je enkel moeten doen. Je lichaam is "vergeten" hoe het moet handelen en je moet dat wel weer opnieuw aanleren. Best wel beetje raar. Je zal merken dat hoogtelopen dus echt weer een bewuste inspanning wordt. Verder Goed veel oefeningen doen met je enkel. Echt mega belangerijk dat je precies doet wat de fysio zegt! Op lnage termijn trek je daar je voordeel uit.

Bij is het nu 10 maanden verder en ik spring, loop, en waveride weer als een dolle. M'n enkel is wel wat stijver geworden. Een kite kopen die je dus zachtjes neerzet na het springen is wel lekker dus. In mijn geval ruil ik mijn Warootjes 07 in voor de Ocean Rodeo Rise 08.  De Rise zet je weer zo zacht als boter neer ;-) Errug lekker voor getraumatiseerde enkeltjes!

In je achterhoofd houden dat je vanzelf weer gaat kiten en je richten op andere leuke dingen! Aan het eind van de zomer kan jij weer varen! rustig varen, maar prima!

Succes er mee!
rein
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: IKO instructeurs gezocht voor Bonaire Gepost op: Januari 30, 2008, 19:43:41
He Roan, klinkt goed hoor... maarehh... kom denk ik in juni met hans nog wel ff buurten ;-)
groet,
reinoud
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: omdraaien bridels waroo 2007 Gepost op: Januari 12, 2008, 17:43:55
Veel gepiel, weinig resultaat.. althans dat waren de bevindingen toen wij het omgedraaid hebben... Zou em lekker laten zoals ie standaard geleverd wordt.. het is een 13.. zal altijd wat langzamer zijn...
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: slijtage waroo 2007 Gepost op: December 21, 2007, 02:24:23
He emiel, hoeveel Yarga's heb jij dan voor een beetje dekking?
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: slijtage waroo 2007 Gepost op: December 19, 2007, 04:30:02
O ja!! wacht ff, wat ziet mijn oog nu! Dat hele verhaal van Coolbeamer is KONT!!!! want hij heeft er geen zak aan gedaan! IK was het die de boel omgedraaid heeft en weer naar de originele staat moest terug brengen omdat meneer het maar niets vond!!!

Wat hij zegt is dus inderdaad een fabel.. ;-) maar goed, hij mag blijven dromen over het land der fabelen als ik zo weer op bonaire zit en hij (nog) met zijn blauwbekje in de sneeuw!

Hahaha!
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: slijtage waroo 2007 Gepost op: December 19, 2007, 04:26:26
muhuwhahaha.. koud kunstje?? Pfffff ga der maar aan staan! Heb het 1 keer geprobeerd, daarna noooooit meer! Ga jij maar ff klooien om het knoopje van bridle dat aan de kite vast zit los te maken en daarna weer in elkaar te draaien als je eenmaal de de boel hebt omgedraaid van de achterste bridle! Uit mijn hoofd zeg ik dat het het middelste knoopje is!

Ik bedoel, met veel geduld op een windloze dag op bonaire is het nog te doen, maarrrrr zou mijn energie er niet aan verspillen want ook het extra effect is naar mijn idee te verwaarlozen!

als je echt wil dat je 13 sneller draait, gewoon dirrect aan je stuurlijn trekken en verwachten dat ie gaat stallen.. dan een stukje depoweren tot ie weer trekt, om dan weer full power te gaan varen... wave riden met je 13 is altijd wat lastiger dan met je 9!
13  Algemeen / Buitenland & Travel / trapeze onderdeel verloren Schellinkhout Gepost op: December 10, 2007, 05:59:37
Tja, toch maar ook ff hier plaatsen.. Vorig weekend m'n trapeze haakje verloren. NIet de grote trapeze haak, maar dat ding wat aan de zijkant van je Mystic zit, waarmee je je grote haak vast zet.. strak trekt..

Iemand toevallig zo'n ding op Schellinkhout gevonden?
thnx  ThumpsUp
reinoud
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: die nieuwste Globe ( ook al zo'n deuk in de LE) Gepost op: November 06, 2007, 17:11:48
12 euro per kite om precies te zijn;-)
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe site over kiten op Texel Gepost op: Oktober 31, 2007, 15:14:06
Tja, ik zag al weer dat de KNMI de voorspelling voor vrijdag naar 2 BFT heeft aangepast.. grrrr.. ik hou zaterdag ff in de gaten! Als het bij jullie wat harder waait dan op IJmuiden, kom ik zeker weer naar Texel ;-)

Tja en wat betreft die strekdammen, klopt zoooo dichtbij zitten ze ook weer niet, maarrr je zal maar net ff een probleempje hebben en niet direct uit het water kunnen, of een lijn breken.. schnappie? Ik heb graag zo min mogelijk obstakels downwind.. er zijn een aantal vervelende verhalen geweest de laatste tijd en helaas zijn we onze eigen airbaig!

Maar goed, de golven waren wel errug lekekr bij paal 17 ;-)
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe site over kiten op Texel Gepost op: Oktober 31, 2007, 04:26:57
Hmmm wij waren afgelopen zondag met z'n 5-ven bij ecomare, leuke golven, alleen dikke stroming en die trekdammen liggen wel heeeeeel dicht bij elkaar.. is dat bij paal 17 beter? want zit ff te denken aan vrijdag... kom zelf uit A'dam, maar is 3 voorspelt, als ie iets harder waait op texel, zit ik graag ff in de auto!

Ik hoor het graag! Thnx
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw!! Waroo 2008 video promo Gepost op: Oktober 17, 2007, 00:20:28
ah ook niet bij mij!!! Gedeelde smart is halve smart...
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Downwin(t)&(d)er @ Natural High 3 november Gepost op: Oktober 16, 2007, 16:58:08
eeeh ff vraagje, van waar tot waar is die downwinder dan? Hoeveel kilometer??

thnx!
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: wat voor enkelbrace? Gepost op: Oktober 11, 2007, 19:58:20
@ ruud: He man, loop net wat op je voor. Sinds een maand uit het gips, nadat ik em met kiten heb gebroken.. mediaan breuk, maw, het was de binnenkant die bij mij gebroken was. Te veel druk opgebouwd bij het toeside varen, trok m'n enkel niet zo..

Ik moet zeggen dat ik er wat makkelijker over dacht dan het in werkelijkheid bij mij is verlopen. Ben ook direct nadat het gips er af ging op vakantie gegaan, heb toen aan het eind van de 2de week op super vlak rustig water kunnen varen. M'n enkel was wel gevoelig. Maar goed, ik heb een brace geregeld van "rekstof" met een paar "kruisende banden" die je om je voet en enkel wikkeld, om dan met klittenband aan de brace te plakken. Geeft idd net dat beetje stevigheid om je een veiliger gevoel te geven..

Nah ja, nu maandje verder en gaat steeds beter. Varen  gaat, maar springen en loops landen is een beetje veel gevraagd, hoewel, dat was 2 weken geleden, met een beetje mazzel is er wind morgen avond en ga ik weer ff varen en kijken of ik wat beter kan landen!

Moraal van het verhaal.. als je net begint en veel klappen op je enkel verwacht, stel je voetbanden ook ff los af, zodat je er makkelijk uit schiet! Verder vooral geduld hebben... een maand nadat je uit het gips bent is je enkel een stuk beter! (hangt ook van type breuk af natuurlijk). MOet zeggen dat ik ook veel train om m'n enkel weer in conditie te krijgen..

O ja, mooie oefening: ga op je enkel staan, handen op je rug, andere voet van de grond en met je ogen dicht. Voel het verschil maar eens tussen beide enkelspieren! Dat ga je wel merken ;-) Het is lastig voor je gebroken enkel om het evenwicht te bewaren ;-)

Er is leven na je breuk, maar rustig aan doen is idd wel een goeie! Je moet nog je hele leven met dat ding!

Succes!!
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waroo 20 Gepost op: September 30, 2007, 19:42:02
Hmmmm volgens mij een paar puntjes ter verduidelijking:
Een Bow is een SLE, maar een SLE is niet definitie een BOW..

SLE staat voor Supported Leading Edge.. in feite zijn dus ALLE kites met een bridle SLE kites. De term Bow komt bij de laganeaux broeders vandaan.. (de mannen die het patenmt hebben op alle inflatable tube kites). Een BOW is een BOW wanneer de traoiling edge dezelfde curve maakt als de leading edge (leg me maar eens plat). Cabrinha en Takoon bijvoorbeeld.

Een SLE kite die als zodanig wordt aangeduid is een kite die een RECHTE trainling edge heeft..  zie de Waroo de Naish Boxer en nog een paar..

Omdat de Laganeaux broeders het pattent hebben op de BOW, met een KROMME trailing edge hoeven de merken met een RECHTE trailing edge geen patent te betalen aan ze... Om het beestje een naam te geven hebben ze het type een SLE genoemd...

Wat betreft de maat van de kite. 75 % van de lift van de kite zit em in de snelheid waarmee de lucht over de BUITENKANT van de kite heen gaat. Maar 25 % van de lift zit em in de lucht die IN de kite wordt geduwd... Het werkt hetzelfde als een vliegtuig vleugel.. omdat de luchtmolecullen een langere weg moeten afleggen over de buitenkant van de kite (of bovenkant, hoe je het maar wil noemen.. oficieel de "extrados") gaan ze verder uit elkaar staan. Hierdoor wordt er een verschil gemaakt met de "luchtdruk"die onder de kite door gaat. Die blijft namelijk gelijk, terwijl de luchtdruk boven de kite lichter wordt (de druk wordt minder groot omdat er minder molucullen per cm zitten.. ze worden namelijk uit elkaargetrokken)... de kite ondervindt dus minder weerstand als ie omhoog gaat dan wanneer ie naar beneden zou gaan... Vandaar dat snelheid een belangerijk onderdeel is van de mate waarin je hoog gaat bij springen...

De snelheid van de kite is een van de belangerijkste krachten die een kiter doet voorbewegen... vandaar dat als je een 12 goed kan laten sinussen,je er prima mee kn varen.. moet je er wel de techniek voor hebben natuurlijk ;-)
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tips voor voorkomen los-schieten chickenloop van North bar....??? Gepost op: Augustus 22, 2007, 19:50:08
He Bert,

Ik heb precies het zelfde probleem gehad met de 2006 bar van North. De bar met iron hart. Zomaar uit het niets. Ook tijden shet varen.. werd er gek van! Je moet even goed naar je donkey dick (geef het beestje maar een naam) kijken, volgensm mij helpt het als je de DD een beetje draait.

Als je goed kijkt zit ie namelijk met een soort van stoffen rondje, bevestigt aan je chickenloop.. Je kan je DD helemaal rond draaien..Bij mij hielp het als ik de DD ff netjes draaide. Zie het maar ff zo (ik weet het niet beter te omschrijven) maar als je de chickeloop plat op tefel zou leggen, dan moet je DD ook plat op tafel liggen, aan de binnenkant van de CL.. en niet onder de chickeloop, of aan de buitenkant hangen..

Als je ook een soort "ping" geluid hoort als ie los schiet, dan hebben we hetzelfde probleem (althans had ik, vaar nu met Best).

Voor mij is dit een van de redenen geweest om echt te wisselen van merk.. ik vertrouwde het niet meer. Had natuurlijk ook wel een ander merk bar kunnen kopen, maar was wel klaar met North na 2 jaar gezeur ;-)

Prima vliegers, maar de barren zijn bar slecht ;-)

succes!
De DD moet dus eigenlijk naast je chcickenloop hangen
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiteboard winnen door te stemmen op kiteboard designs.(GEWONNEN UPDATE!) Gepost op: Augustus 17, 2007, 19:38:30
Kun je dan niet ff mijn Nobileetje 555 overspuiten ??? lijkt me errug mooi!
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Voeten schieten uit voetbanden, GEK wordt ik ervan!!!! Gepost op: Augustus 17, 2007, 14:25:47
Tja, ik heb er vroeger ook wel eens aan gedacht, maar uiteindelijk draait het echt om een stukje techniek, maar ook om je voetbanden..

Ik zou echt eerder denken aan een paar andere pads en banden.. een dure maar ZEER comfrtabele oplossing zijn de pads van Spleen. Te kopen bij Flysurfer.

Vaar zelf ook met 555 uit 07, met spleen pads en banden... man man man wat relaxed!

Maarrrrr je moet misschien ook even oefenen met je afzet, wat je zou niet uit e voetbanden moet schieten.. meer grab met je tenen? Of op een andere manier afzetten...

Zou zelf NOOIT voor de optie kiezen om niet je board uit te kunnen schoppen!

succes er  mee!

24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Update ongeluk Slufter 26/07/07 17h00 Gepost op: Augustus 12, 2007, 20:52:09
wow, na jouw verhaal ga ik toch ookw eer anders denken over mijn gebroken enkeltje! Maarrrr.. nog niet aangestipt zover ik lees, je kon je board niet uitschoppen...

iIsschien wel een handige tip voor ons allen... onze straps niet TE strak zetten? Gebeurd mij ook vaak genoeg dat ik met 1 voet er uit schiet.. schop dan ook m'n board lekker uit...

Maareh gheel veel beterschap, mijn gips gaat er 6 sept af en dan mag ik de 8ste lekekr naar Bonaire ;-) Maar wordt dus niet vet tricks trainen.. als ik een beetje kan cruisen ben ik de koning te rijk ;-)
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: waroo 08 Gepost op: Augustus 08, 2007, 15:51:06
Nog ff ter aanvulling:
"The wind picks up, Peter comes in, and eventually, I jump on the finless 133 Float and head out onto the water with the 12m Nemesis HP and the later bridle revision. For a kite that’s going to replace the Waroo Pro it certainly doesn’t handle like the Waroo Pro. I’m not going to tell you it jumps like a rocket ship in 13 knots, because it doesn’t … I can barely hold my line on the water … but jump she does, and despite the wind, she floats nicely...."
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.