Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 42
1  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Zaterdag 16 mei Autostrand vergeten Pat Love bij douches Gepost op: Mei 19, 2015, 11:32:36


Op verzoek van een collega kitesurfer die mij contacteerde

Hi Bart,

Sorry to bother you again but I tried unsuccessfully to register on kitehigh.nl.

Would you mind to put an announcement for me on their forum about the Pat Love Quest harness that I have left, on Saturday May 16th outside the showers of Strand 1 in Oostvoorne?
The harness has a Peter Lynn leash attached to it.

Here are few photos.

Thank you so much.
Kind regards,
Guido Villarosa


Als iemand iets gevonden heeft mail dan direct met de eigenaar:
gacgacit@yahoo.it

2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Instructors van kitesurfcamp.eu at play @ Strand van Oostvoorne Gepost op: Juli 07, 2014, 18:19:06

http://vimeo.com/100101611


De instructeurs van www.kitesurfcamp.eu -een nieuw kiteboard initiatief van www.kitesurfeur.be en www.surfensoul.nl -, grijpen de goede wind aan om zelf nog even het water op te duiken na hun lessen. 

Voor mannen die meer lesgeven dan zelf varen gaat het ze goed af. Dat is mede de spirit waar www.kitesurfcamp.eu voor staat, met zijn allen genieten van deze mooie sport in een internationale setting op de beste plek om het kitesurfen te leren, het strand van Oostvoorne.

Als je meer wilt weten over de kitesurfcamps, check dan onze website.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: asociaal gedrag oostvoorne?? Gepost op: Mei 21, 2009, 19:45:41
Mensen wat een storm ...maar dan in een glas water.

Ik heb een kitesurfschool en kom al heel lang op Oostvoorne.
Nu is het druk...zeker maar toen er nog auto's mochten komen waren er weekend dagen met meer dan 200 kites op Oostvoorne dat was druk.
Toen de playa open was en elke school ging staan waar ze wilde, toen was het russische roulette. Op een drukke dag had niemand een leven, niet de zelfstandige kiters, niet de lessers en zeker niet de instrukteurs , die werden jaren ouder op zo'n dag.
Als ik vroeguh vergelijk met nu dan zijn er weinig tot geen probleme en wij zijn er heel vaak.
Vergeet ook niet dat in 95% van de dagen er helemaal geen problemen zijn omdat het daarvoor gewoon niet druk genoeg is.
Waar we het hier dus over hebben zijn de excessen op een paar dagen per seizoen.

Wat voorop staat is dat  iedereen van het gebied gebruik moet kunnen maken.
Zelfstandige kiters en mensen die les komen nemen. Die lessers dat zijn OOK recreanten dat wordt wel erg snel vergeten.
Natuurlijk als school heb je een commerciele kant, maar je zorgt ook dat recreanten in dit geval lessers, deze sport kunnen leren.

Over het gebied delen een paar punten:
1. Voor ervaren kiters zijn er zeer veel spots
2 voor beginners en lessers is er in de regio eigenlijk alleen oostvoorne
3 als scholen niet als blokken aaneegesloten staan zoals ze nu in onderlinge afspraak doen wordt het een grote puinhoop en kan niemand meer vanhet gebeid genieten. Beginners kunennhet beste links van scholen instappen ze blijven dan ver weg van de palen, ja dat is 5 minuten extra lopen...maar wel veel rustiger en VEILIGER.
4. Achter de scholen ligt als je uitvaart een zee van ruimte, dus kruis op en je hebt nergens last van.
5. als je perse het vlakke water wilt hebben ja daar staan vaak scholen en dan stoor je de lessers die daar een rustige les willen nemen. Je bent nog veel beter als je die trick oefent of inzet in iets choppier water wat in Oostvoorne nog vlak is ( wel eens op zee gevaren, de protours doen niet anders dan in choppy zeewater varen)
6 Als je zo goed bent dat je perse vlak water nodig hebt ga dan naar de slufter of de brouwersdam met hoog of Ouddorp met hoog water. Maar lessers heb je overal. Houd op met huilen je had 12 jaar geleden moeten beginnen toen was alles beter (behalve het materiaal  Grin) en was er veel meer ruimte.Noem 1 spot die je nu niet moet delen met velen. Gewoon uitvaren en de ruimte opzoeken die is er overal maar men maakt er te weinig gebruik van.
7 Als je iets weet van kiten dan wil je helemaal niet bij beginners in de buurt komen, als ik soms zie wat kiters allemaal verwachten van een beginner die een kite net inde lucht houdt en dan gewoon zonder op of om kijken er op een paar meter onderdoor varen. Dat is vragen om problemen en is dan je eigen fout. Toch gebeurd ook dit type incident zeer weinig over een heel seizoen.
8 Er wordt wel erg makkelijk geoordeeld over instrukteurs dit en dat, het is een beetje goedkoop om dat over een forum te doen. Als je een vent bent en je weet wie het is los je het zelf op en niet over een forum. Dat is uit de categorie internet HELDEN en daar zijn er helaas teveel van.
9 Een instrukteur die een lesprogramma afwerkt, die heeft al zijn tijd en energie nodig voor zijn les. De veiligheid organiseren hoort daarbij. Schreeuwen is niet goed, kites expres door lijnen is bizar en niet goed te keuren, geweld of dreigen waar gaat het over... maar er is geen instrukteur die toestaat dat jij de les verstoort door maar onder zijn kite door te blijven varen. Als je kunt varen kun je ook zo oploeven en ver achter de lessers gaan varen, waarom  is jouw recreatieve  belang groter dan het receratieve belang van de lessers die hier bovendien al de hele tijd stonden. Een beetje een egoistische gedachte.

Conclusie na een hele lap tekst:

Het gebeid is van iedereen, en op de erg drukke dagen, houd dan in je hoofd dat er voor lessers en beginners geen andere spots zijn in deze regio.
Oostvoorne is een van de beste spots om het te leren. Goede les is op de lange termijn het beste voor de kitesport in zijn geheel. Zonder een degelijke les gebeuren er veel meer gekke ongelukken, met alle mogelijke verboden en gevolgen vandien. Dus scholen hebben een commercieel belang maar de kitesport heeft OOK belang bij goede scholing van startende kiters. En dat gaat iets verder dan alleen jouw recht op dat supervlakke stukje water op die hele drukke dag.


4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: triest resultaat van vrijdag 8 mei: 1 dode en 1 zwaargewonde.. Gepost op: Mei 12, 2009, 10:27:37
Gecondoleerd, zeer trieste gebeurtenis weer voor alle nabestaanden en ook voor kitesurfend Nederland een zwarte dag.

I
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update Autostrand: PALEN BLIJVEN STAAN Gepost op: Maart 04, 2009, 14:43:46
it kan pas indrukwekkend zijn als het ZW 6 bft waait met 20 graden want dan is het echt druk..

en als er dan wat fout gaat direct aangifte doen bij de politie.

In het ergste geval; de aanklacht: dood door schuld.


Video's die aantonen dat een grote kite gevaarlijk kan zijn zijn er in overvloed daar hoef je geen apart filmpje voor te maken.
Hebben we ook geen tijd voor het seizoen gat zo beginnen en we willen dat het snel wordt veranderd.
Nadruk moet liggen op SNEL en EFFECTIEF handelen.


6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update Autostrand: PALEN BLIJVEN STAAN Gepost op: Maart 04, 2009, 14:25:34
Goed om te horen dat de kitescholen samenwerken en hier ook actief tegen ageren Bart !

De scholen willen zoveel mogelijk een veilige situatie dat is logish.

Op persoonlijke titel moet ik er gewoon iets van zeggen het gaat echt fout en  dan wil ik niet moeten denken daar heb ik niks aangedaan.
Ik doe wat ik kan ertegen maar als we met zijn allen eraan gaan trekken geloof ik erin.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update Autostrand: PALEN BLIJVEN STAAN Gepost op: Maart 04, 2009, 14:18:17
Oostvoorne is een absolute NO GO voor scholen en beginners geworden met de huidige situatie.


Nee Fer, goed dat je weer op dit forum zit bye the way....dat is te negatief.
De praktijk zal het uitwijzen maar doordeweeks voorzie ik geen enkel probleem.
Je kunt als school tegen de prijs van iets verder lopen ver genoeg weg komen van de palen.
Het wordt daar wel drukker en voller en daardoor moet je beter opletten.

Maar de scholen die ik vertegenwoordig kunnen dat zeker aan en zullen veiligheid van hun lessers en andere kiters altijd voorop stellen.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update Autostrand: PALEN BLIJVEN STAAN Gepost op: Maart 04, 2009, 14:01:34
Goed om te horen dat de kitescholen samenwerken en hier ook actief tegen ageren Bart !
Goed om te horen dat de kitescholen samenwerken en hier ook actief tegen ageren Bart !
Ja ik hoor net dat wij als scholen binnenkort worden uitgenodigd samen met de NKV voor verder overleg met de GZH.
Dus dat speelt en veel dank gaat uit naar Andre Knulst die al veel voorwerk heeft gedaan natuurlijk. Hopelijk kunnen we ze met goede argumenten overtuigen en ik wil ze wel laten zien op het strand -hands on- wat er gevaarlijk is aan kitesurfers en palen en zeker beginnende kitesurfers en palen. Maar die palen maken geen ondescheid of je er nu tegenaan klapt omdat je als beginner je lijnen fout hebt aangesloten en de palen staan downwind en te dichtbij of als ervaren kiter bij windkracht 6 toch iets teveel kracht krijgt in een loop en je raakt de controle kwijt en je komt tegen een paal, het ligt allebei even voor de hand.

(Uiit de statistieken blijkt dat de ervaren kiters in de ernstige ongelukken procentueeel gezien hoger scoren dan beginners.Dat heeft Rick Iosi die een database van kitesurfongelukken wereldwijd, me ooit verteld.)
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update Autostrand: PALEN BLIJVEN STAAN Gepost op: Maart 04, 2009, 13:43:43
Laatste ik denk echt dat degene die over de regels gaan dit soort filmpjes moeten zien dan beginnen ze het probleem mischien te snappen
Er was nog een heel mooi filmpje waarbij je iemand met aanlandige wind vlakbij de kant ziet varen en voor hij het weet wordt hij afgeschoten en vliegt op zijn buik over een stuk strand em verdwijnt tussen de bomen.
Als iemand weet welk filmpje ik bedoel hoor ik het graag.


http://www.youtube.com/watch?v=OV5CmC1_rws




10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update Autostrand: PALEN BLIJVEN STAAN Gepost op: Maart 04, 2009, 13:35:41
Nog mooie video van hoe gevaarlijk kites zijn bij fouten of verkeerd gebruik.
Iets waar beginners nu eenmaal gevoelig voor zijn en dat is dus een groot deel van de populatie van het strand van Oostvoorne.

Heren beleidsmakers hier gaat het goed omdat er geen palen staand als beginner die veel fout doet tegen een paal slaat dan ontwkkeld de kite nog exra veel kracht en heeft die persoon al een zeer  zware crash voor zijn kiezen.


http://www.youtube.com/watch?v=yg9Ci3xBUYg
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update Autostrand: PALEN BLIJVEN STAAN Gepost op: Maart 04, 2009, 13:30:12
Wie o wie kan er een mooie video opname van maken?




Dit is niet de video die je bedoeld maar laat wel heel goed zien hoe een vlieger binnen korte tijd zeer veel kracht ontwikkeld en je meesleept zonder dat je loskomt.
In deze video wordt de kiter tegen een duiker aangetrokken bij deze krachten ligt zeer ernstig hoofdletsel vlakbij.
Het gaat hier wel om een deltavliger/kite maar voor ene kitesurfkite geld dit filmpje evengoed.

Dit soort video's zijn eigenlijk de eyeopeners voor de beleidsmakers want zoiets weten ze denk ik niet en houden ze geen rekening mee.


http://www.youtube.com/watch?v=aBOKxxNBpRI

12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update Autostrand: PALEN BLIJVEN STAAN Gepost op: Maart 04, 2009, 12:47:50
Ik ben vorige week gaan kijken op het strand van Oostvoorne.

Die palen gaan ZEKER voor ongelukken zorgen de vraag is wanneer.Ik denk heel snel al.
Eigenlijk hebben de palen in de regio slufter al een slachtoffer op hun geweten.
Roland is helaas bij het oplaten van een kite met zijn hoofd tegen een paal op de slufter gevlogen en direkt overleden.Hebben we lokaal een duidelijkere les nodig over hoe dodelijk palen kunnen zijn bij kiten ?
De beleidsbepalers voor het strand kennelijk wel. Hoe zouden die denken 3 keer is scheepsrecht ?
Sorry ik word nu iets te cynisch.
Voor wat ik over de veiligheid van kitesurfen begrijp is het zo dat in alle ernstige ongelukken die ik ken en kik ken er wel een paar, het zo is dat omdat dat harde object er was en er regelmatig kitesurfers bij in de buurt kwame, er uiteindelijk iemand tegenaan gevlogen is.
Ook op het autostrand zijn er al breuken geweest doordat mensen tegen een van de palen is aangevlogen dus het is nu wachten op het volgende grote ongeluk.
Dat kunnen we niet doen. Nederlanders zijn een stelletje makke schapen en de overheid is nooit aansprakelijk te stellen en staat dus eigenlijk boven de wet.Toch moeten we dit veranderen, wat ze gewoon doen is jouw of een mede kiter zwaar te verwonden door hun besluit om palen te plaatsen. De palen waarvan iedere kitesurfer en expert kan vertellen dat het een onverantwoorde beslissing is en gevaarzetting door de ovberheid.


Komt bij dat de palen rechthoekig zijn wat bij een crash ertegenaan extra snel ernstig letsel zal teweeg brengen omdat de druk als je tegen de scherpe hoek aanvliegt op een heel klein oppervlak terechtkomt en dus zeer hoog zal zijn veel hoger dan bij een ronde paal. Ze hebben echt nergens rekening mee gehouden.
Ik zou het willen vergelijken met langs een motorrace circuit een vangrail zetten, dat is gewoon bijna misdadig.

Ik heb meerdere malen met de GZH de gevaarlijke situatie doorgenomen maar het besluit is gevallen en men wil het niet veranderen.
Kennelijk telt een verwoest leven niet voor deze mensen en is befehl ist befehl veel belangrijker ?
Of is er sprake van totale onkune en desinteresse ?
Ik denk dat verder ook meespeelt dat een niet kiter zich niet kan voorstellen hoe snel en hoeveel kracht een kite in een fractie van een seconde kan opnemen. Dat kon ik ook niet tot het me een keer zelf overkwam en ik met mach 2,een 30 meter over het strand scheurde op mijn buik.Ik was toen beginner dat is meer dan 10 jaar geleden de lokatie was het autostrand dus het huidige strand van Oostvoorne, gelukkig stonden er geen palen anders had ik het zeker niet naverteld. Ik denk dat degene die besluiten nemen het vergelijken met bijvoorbeeld windsurfen maar de risiko's liggen totaal anders.

Ik ben niet zo cynisch dat ik vermoed dat er een groot complot achterzit om het strand via een ongeluk te sluiten, maar ik schrik wel van de desinteresse en besluitlloosheid tot nu toe. En als je de situatie rond de palen wilt beoordelen kom je met allemaal ambtenaren kijken die allemaal niks weten van kitesurfen. Dus zonder expertise kom je iets nog een keer beoordelen we zouden ze allemaal aan een kite moeten hangen bij windkracht 6 en de bar flink naar een kant trekken en even vasthouden...dat heren is de krachttoename waar we het over hebben en die gevaarlijk kan zijn in de buurt van palen. Snappen jullie het nu ?????

Wat kunnen we doen ?
1.Het NKV lekker haar werk laten doen, er vind op korte termijn overleg plaats.

2.Via de tv en kranten publiciteit zoeken. We hebben een goed verhaal, een door de overheid gecreerde onveilige situatie die ondanks dat ze daar door EXPERTS op gewezen worden in stand wordt gehouden.
Dat gaat erin als koek.

3. Als belanghebbende kan iedereen een bezwaar indienen tegen deze levensgevaarlijke palen.

4. De kitesurfscholen die inmiddels verenigd zijn zijn ook volop bezig samen met de NKV om dit probleem aan te kaarten en we beraden ons op verdere legale akties.

5. We kunnen de beleidsmakers nu al aansprakelijk stellen voor eventuele ongelukken die gaan komen.
Als we dat onderbouwd doen ligt hun aansprakelijkheid toch lastiger bij een ongeluk en gaan ze mischien iets veranderen.

Dus blijven we die passieve nederlandse klagers of staan we op de overheid is er voor de nederlanders en niet omgekeerd en gaan we iets doen ?


13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: workum dicht in hoogseizoen? Gepost op: Maart 04, 2009, 12:04:59
pf, die vergunning vind ik ook nergens op slaan
Vergunningen voor kitescholen vind ik een goede zaak.
Kitescholen zijn uiteindelijk toch altijd commerciële instellingen. De locaties waar wij kunnen kitesurfen hebben allemaal een recreatieve bestemming in het bestemmingsplan. @ Mirns heb ik het al een keer meegemaakt dat een Duitse school hele stukken water met boeien afzette / markeerde. Kwam je te dicht in de buurt dan werd er geroepen "Achtung Schulungsgebiet" oftewel wegwezen. Dat probleem hebben de locals toen ff snel "opgelost"   Grin maar toch.......

Ergens zit er een fout in je redenering ik zal het uitleggen.
De kitesurfscholen hebben een commercieel belang maar de lessers die hebben een recreatief belang.
Dus kitesurfscholen recht tegenover de recreatiev kitesurfers zeten klopt niet.
De kitesurfscholen dienen een commercieeel belang en via het geven van lessen een recreatief belang voor degene die lesneemt.


14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / kitesurfinstructeurs gezocht Gepost op: September 02, 2007, 02:53:22
We zoeken per direct instructeurs voor het begeleiden en geven van kitesurflessen en voor het begeleiden van strandaktiviteiten voor het 2007 seizoen (tot begin november) en voor de seizoenen erna.
Onze aktiviteiten vinden plaats in de regio Zuid Holland (Oostvoorne).

Kijk op onze website voor alle informatie over ons: www.surfensoul.nl


Wat bieden we:
-zeer goede en regelmatige bijverdienste.
-arbeidscontract
-Een kostenloze interne opleiding tot KNWV gecertificeerd kitesurfinstructeur
-afwisselend werk in een relaxte setting, op het strand.
-korting op aanschaf van eigen materiaal.

Wie zoeken we:
-Mensen die de ambitie hebben om instructeur te worden
-Mensen die ervaring hebben met het geven van sportinstructie
-KNWV instructeurs of IKO instructeurs of instructeurs die ervaring hebben met het geven van kitesurflessen.

Hoe gaat het verder
Mail ons je gegevens door:
-met een korte beschrijving van je ervaring en relevante opleiding(en)
-of je eigen vervoer hebt
-waar je woont

mvgr,
Bart Kisters
Surfensoul kitesurfschool
info@surfensoul.nl
mob 0614527861 na 19.00 uur


Graag geen reakties onder deze topic plaatsen bij vragen gewoon even bellen of mailen.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Instructeurs gezocht (per direct) Gepost op: Augustus 29, 2007, 12:16:24
We zoeken per direct instructeurs voor het begeleiden en geven van kitesurflessen en voor het begeleiden van strandaktiviteiten voor het 2007 seizoen (tot begin november) en voor de seizoenen erna.
Onze aktiviteiten vinden plaats in de regio Zuid Holland (Oostvoorne).

Kijk op onze website voor alle informatie over ons: www.surfensoul.nl


Wat bieden we:
-zeer goede en regelmatige bijverdienste.
-arbeidscontract
-Een kostenloze interne opleiding tot KNWV gecertificeerd kitesurfinstructeur
-afwisselend werk in een relaxte setting, op het strand.
-korting op aanschaf van eigen materiaal.

Wie zoeken we:
-Mensen die de ambitie hebben om instructeur te worden
-Mensen die ervaring hebben met het geven van sportinstructie
-KNWV instructeurs of IKO instructeurs of instructeurs die ervaring hebben met het geven van kitesurflessen.

Hoe gaat het verder
Mail ons je gegevens door:
-met een korte beschrijving van je ervaring en relevante opleiding(en)
-of je eigen vervoer hebt
-waar je woont

mvgr,
Bart Kisters
Surfensoul kitesurfschool
info@surfensoul.nl
mob 0614527861 na 19.00 uur


Graag geen reakties onder deze topic plaatsen bij vragen gewoon even bellen of mailen.

16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurflessen, waar de beste? Gepost op: Augustus 21, 2007, 03:14:23
www.surfensoul.nl  en lees dit ook eens:

http://www.surfensoul.nl/nieuws/homepage/hoe_een_school_te_kiezen_.html
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: lek plakken met stopleak of slime ??? Gepost op: Augustus 07, 2007, 04:36:11
nee dat talkpoeder deden ze in de tube om het lekje te vinden en 2 gasten beweerden dat de talkpoeder dan ook vaak de kleine lekjes van binnenuit dichte.


18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / lek plakken met stopleak of slime ??? Gepost op: Augustus 07, 2007, 04:27:10
Kites plakken is niet mijn favoriete bezigheid..ik heb er een bloedhekel aan.
Ik kan het inmiddels vrij aardig maar... nu gebruik ik met mountainbiken wel eens een spuitbusje met stopleak of slime.

In het ventiel spuiten, oppompen en je lek is dicht.

Heeft iemand die spullen al eens geprobeerd met een kitesurftube ?

Las verder in een oud forumtopic over kleine lekjes: iets over kleine gaatjes en talkpoeder, dat talkpoeder in de tube , die gaatjes dicht.
Heeft iemand daar ervaring mee en hoelang gaat zo"n reaparatie mee ?

Ik zoek dus een methode om zonder de LE eruit te halen een klein lekje te dichten.
Suggesties ?



19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: slufter morgenvroeg? Gepost op: Juni 19, 2007, 20:02:03
wat voor wind is er voorspeld ben vandaag te lui omzelf te kijken Smiley
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 5e lijn Gepost op: Juni 19, 2007, 20:00:32
wat ook een goede snelle opstap is naar kitesurfen is leren mountainboarden, heb je een matras van 4/5 meter voor nodig of een van de 2 genoemde nasawings.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 5e lijn Gepost op: Juni 19, 2007, 19:57:38
wi je leren vliegeren met een powerkite neem dan een nasawing lk 190 of als je bij windkracht 2/ 3 al druk in je kite wilt de lk 250 , maar deze houd je niet meer met 60/70 bft bij een stevige 4 bft.
is niet stuk te krijgen en goedkoop kijk op marktplaats of nieuw bij een vliegerwinkel.

trapeze kopen en bar met depowerkoord, de nasawing 2 lijns vliegen en leren vliegeren.
kunt de nasawing ook 4 lijns laten en dan moet je handles erbij kopen heb je iets meer depower en kan hij iets sneller draaien en kun je hem makkelijk achteruit landen. Voor het leren vliegen van ene kitesurfkite kunje hem zoals gezegd beter op een bar vliegen dan moet hje hem 2 lijns vliegen, is makkelijk te maken laat je maar voorlichten in een vliegershop.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 5e lijn Gepost op: Juni 19, 2007, 19:45:54
"Ik denk dat je me niet helemaal goed begrepen hebt! Ik ga niet kiteboarden!!! Ik ga gewoon kite-en!!! Voorlopig nog niet het water op dus!"


Je hebt het zelf niet goed begrepen;

tubes gaan erg snel stuk op het land en kunnen je soms behoorlijk liften of voortslepen, op het land kan dat pijn doen of erger, zeker bij harde wind.
Op het land vliegeren met een kitesurfkite is gewoon dom.
Leer vliegeren met een matrasvlieger en neem een les bij een kitesurfschool als je wilt gaan kitesurfen.
Geld verdien je zo terug door snelle en VEILIGE start.
Veiligheid is erg belangrijk en wordt door de scholen ruim aandacht aan besteed. Zelf het wiel uitvinden moet je met een kitesurfvlieger niet gaan doen, het is geen sport van vallen en opstaan maar soms van vallen en nauwelijks of voorlopig niet meer opstaan.

Veel plezier met oefenen.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Overdrijven wij of de media niet een beetje Gepost op: Mei 13, 2007, 19:33:19
Overdrijven is niet goed, aandacht besteden aan ongevallen wel, daar leren we allemaal iets van en als door de aandacht 1 ongeval voorkomen wordt is dat zeer positief.
Discussies wat gevaarlijker is of even gevaarlijk lijken me zinloos.
Kitesurfen is geen gevaarlijke sport, maar straft onwetendheid en onkunde wel hard af met harde wind

Bart
www.surfensoul.nl
lid NKV veiligheidscommissie
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Ongeluk Kite surfer slufter Gepost op: Mei 13, 2007, 19:15:14
Stijgwinden en versnelling van wind tegen duinen en dijken zorgen voor veel lift ongevallen met kitesurfkites.
Als je dat weet sta je niet met harde wind je kite tegen een duin te starten waar de wind opstaat. In combinatie met teveel voor de wind oplaten van de kite (hoe je daartoe komt in 7/8 bft is mij een raadsel, mischien zo zonder les overgestapt van vliegeren met matrassen die je vaak start vol in de wind naar kitesurfen, maar dat is speculeren...) is dit een opeenstapeling van fouten die leidde tot het ongeval.

Dit gebeurd veel sneller met harde wind dan met minder harde en een grote kite in de lucht.Het gebeurd ook alleen als je je kite hoog in het windraam hebt staan.Bijvoorbeeld recht boven je. Dat is de laatste plek waar je hem wilt hebben bij lift gevaar.

In mijn ogen iets waar in de les door een school aandacht aan wordt besteed, het liefts via een duidelijk veiligheidsmanual. Met de NKV commissie veiligheid willen we werken we aan een landelijke invoering van een theoriemanual over veiligheid en veiligheidsles als onderdeel van de kitesurfopleiding. Dat voorkomt niet alles maar wel zal hopelijk het aantal de ongelukken uit onwetendheid verminderen.

Dat houdt verder geen verband met dit specifieke ongeval, maar is meer een algemene opmerking.

Om meteen naar de scholen te wijzen zoals sommigen doen is niet helemaal terecht, je hebt scholen die aan veiligheid wel (ruim) aandacht besteden en andere doen er minder aan. Had de persoon les gehad en waar , was er aandacht besteed aan veilighied was het hem verteld over stijgwinden, het likt me niet, als je een kite vol in de wind start heb je geen les gehad of je hebt erg slecht opgelet.
Maar dat ligt ook gedeeltelijk aan de klanten die willen het liefste binnen 1 les alles kunnen en leren en dat is onmogelijk. Kitesurfen is gewoon een sport met een veiligheidsaspect en daar moet in de lessen aandacht aan besteed worden.
Maar als je geen les neemt en geen fora leest, bereikt die info je niet, dus ongelukken uit onwetendheid en onkunde zullen altijd blijven. Het enige wat hem mischien had kunnen helpen waren andere kiters die hem aanspraken toen ze zijn gestuntel zagen, sociale controle zeg maar, maar dat is een net met grote gaten....

Sterkte aan de kiter in kwestie, hoop dat alles goed gaat en je je les geleerd hebt. Je hebt wel 2000 engeltjes op je schouders gehad. Je zal hopelijk de enige zijn die even tussen de slufterwindmolens doorvliegt....


gr,
Bart
www.surfensoul.nl
lid NKV veiligheidscommissie

25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: vaarstijl 666 Gepost op: Januari 12, 2007, 05:37:11
ik heb er een te koop kijk bij de ads voor meer info.
129cm, nieuw en voor 475 euries verwisselt hij van eigenaar.

Pagina's: [1] 2 3 ... 42


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.