Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfer vaart op paalhoofd Gepost op: Mei 12, 2014, 22:18:38
Het gaat om een van mijn beste vrienden, Tim. Een zeer ervaren kiter. Ik ben samen met hem 12 jaar geleden begonnen. Wat er exact mis ging weet ik niet, maar ik heb wel nieuws uit het ziekenhuis.

Hij wordt nog kunstmatig in coma gehouden, omdat zijn longen zijn beschadigd en hij nog niet zelfstandig kan ademen. Wel hebben ze de slaapmiddelen iets omlaag gebracht. Hij wist de in de hand van de zuster te knijpen toen zij het vroeg. En later heeft hij ook nog lichtjes 'nee' geschud toen ze vroeg of hij pijn had. Qua hersenbeschadiging is het ergste scenario van de baan, maar we weten pas meer als hij wakker wordt.
2  Army of KiteLounge / KiteLounge / Appartement Scheveningen in onderhuur juni t/m augustus Gepost op: Mei 13, 2009, 12:03:38
Vanaf 6 juni t/m 1 september gaan wij op roadtrip langs de kust van zuid Europa. Daardoor komt ons 2-kamer appartment tijdelijk vrij midden in de zomer.

Ons 2-kamer appartement is 60m2 in de Banstraat in de mooie wijk Duinoord vlak naast Scheveningen; 10 min. fietsen naar het strand en 10 min. fietsen naar de stad (zie de kaart). Geschikt voor 1 of 2 personen. Het is volledige ingericht, met wasmachine, wasdroger, vaatwasser, internet, de hele mikmak, van alle gemakken voorzien. De huur is 550 ex. (met energie, internet, tv, etc. kom je op ongeveer 650 uit).

Als je interesse hebt stuur even een berichtje of bel naar 0616486440.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: De Nieuwe NKV site is online! Gepost op: Januari 20, 2009, 13:49:51
To Morres,

nog niet alle kitespots zijn up to date. Op deze nieuwe site kunnen regiovertegenwoordigers zelf hun spots bijhouden, waardoor altijd de meest actuele informatie er op staat.

De sponsors zorgen voor extra inkomen, wat altijd handig is voor facilitaire middelen, als boeien, stijgers of andere onkosten. De jaarresultaten voor 2008 zijn nog niet beschikbaar, maar kijk hier voor de resultaten van 2007: http://www.kitesurfvereniging.nl/cijfers-artikel-126.htm. 2006 staat er overigens ook op. De verhoging van de contributie is gedaan omdat het Watersportverbond hun contributie hebben verhoogd. En dit is precies de reden waarom nu de discussie loopt hoe we verder moeten gaan met het Watersportverbond (zie http://www.kitesurfvereniging.nl/nieuws-artikel-549.htm)

Hierover binnenkort meer info!

4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update NKV Kalender 2009 Gepost op: November 18, 2008, 11:15:18
Hoi Marc,

Prima hoor als je er 2 van jezelf en twee van een vriend opstuurt. Dan telt het gewoon als 2 inzendingen. De teller staat nu trouwens op 40. Vind het zelf niet superveel, maar de kwaliteit ligt wel erg hoog. Jammer dat we ze nu niet kunnen publiceren, maar dat komt nog wel.

Ciao!
5  Stijlen / Discussie / NKV / Stuur je foto's voor de NKV Kite-Kalender 2009 Gepost op: November 09, 2008, 23:42:21


Wat is er nu vetter dan een mooie kitesurf-kalender voor aan de muur?
Jouw foto in een mooie kitesurf-kalender aan de muur!

De NKV biedt jou de mogelijkheid om je foto terug te zien op de NKV
Kite-Kalender 2009. Hoe dan? Stuur je mooiste in Nederland geschoten
kite-kiekje naar fotocontest@kitesurfvereniging.nl.

De 12 mooiste foto's krijgen een plekje op de NKV Kite-Kalender 2009
en uiteraard krijgen de makers en de rider(s) (indien herkenbaar) op
de foto een gratis exemplaar van de kalender opgestuurd. De NKV laat
verder voor liefhebbers een beperkt aantal kalenders drukken die tegen
een kleine vergoeding te koop zullen zijn.

Waaraan moeten foto's voldoen?

- grootte minimaal 2480 x 3508 op 300dpi; dit komt neer op een goede foto van een 5 megapixel camera
- foto moet in Nederland zijn genomen
- foto moet in landscapeformaat zijn genomen (dus zonder de camera te draaien)

We willen de volgende informatie over de foto weten:
- wie heeft 'm genomen?
- wie staat er op?
- waar is de foto genomen?
- een klein verhaal dat/ anekdote die met de foto te maken heeft

Je mag maximaal 3 foto's opsturen, dus stuur alleen je allerbeste foto's in! Je kan tot 23 november je foto's insturen.

Groet,

De NKV Communicatiecommissie
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Stemming Topdoek fotocontest Week van de Zee geopend Gepost op: Mei 22, 2008, 16:06:35

De inzending voor de Topdoek fotocontest van de Week van de Zee is gesloten. Iedereen kan nu hun stem uitbrengen op hun favoriete foto.

Deze zondag 25 mei wordt tijdens het Windfestival op IJmuiden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars krijgen hun foto bedrukt op een canvasdoek:

1ste prijs: canvasdoek van 80x120
2de prijs: canvasdoek van 50x90.
3de prijs: canvasdoek van 40x60
Let op! Op de eerste pagina van de fotocontest staan alle eerste foto's van de inzenders. Alle tweede, derde en meerdere inzendingen staan een pagina verder.

Klik hier om je stem uit te brengen! http://www.nederlandsekitesurfvereniging.nl/?location=nieuwsbericht&id=140
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Week van de Zee Windfestival IJmuiden 25 mei reminder Gepost op: Mei 21, 2008, 19:08:10
En vergeet niet dat het oorspronkelijke doel van dit evenement is om het kitesurfen positief onder de aandacht te brengen. Het einddoel van de NKV is natuurlijk om zoveel mogelijk spots open te houden. Dit kunnen we niet zonder de samenwerking met de partijen die veel macht hebben op het politieke beleid. Denk aan de vogelbescherming, provincies, gemeentes en andere milieuorganisaties. Daarom hebben deze kans aangegrepen om met Stichting De Noordzee, een milieuorganisatie, samen te werken. Wordt dit een succes, dan pakken we het volgend jaar groter aan.

Zo hebben we de beleidsmakers van Rijkswaterstaat, de vogelbescherming, provincie enz. uitgenodigd om te jureren op dit evenement. Hoewel deze partijen dit op het moment zien als een verstrengeling van belangen, wordt de geste wel zeer positief ontvangen. En zien zij een dergelijke actie in de toekomst wel zitten. De eerste stappen op een betere samenwerking zijn dus gezet. Dit is ook jouw kans om te laten zien waar kitesurfers voor staan.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Week van de Zee Windfestival IJmuiden 25 mei reminder Gepost op: Mei 21, 2008, 19:02:15

Don't forget! Aankomende zondag is het windfestival "Op Volle Kracht Vooruit!" op IJmuiden. Dit is een festival in het kader van de Week van de Zee. Er zullen allerlei activiteiten zijn, maar ook een dikke wedstrijd! Er zullen verschillende diciplines zijn voor de mogelijke omstandigheden. Bij weinig wind varen we een kiterace, met gemiddelde wind een oldskool freestyle en met veel wind een mega big air! Smiley

Ook is het mogelijk voor lage prijzen clinics te volgen. Je kunt hierbij stunt- of powerkiten en ook blokarten op het strand! Ter plekke kun je jezelf aanmelden voor een clinic, maar wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal instructeurs en materiaal!  Bevalt het je? Dan kun je een goede deal krijgen voor een vervolg kitesurfles

De voorspellingen geven oostenwind maar we hebben bootjes om afdrijvers op te pikken dus maken wij ons daar absoluut geen zorgen over. Met oost wordt de race des te beter, want dan hebben we mooi vlak water Smiley Je hoeft geen potentieel PKRA rider zijn om mee te kunnen doen, de wedstrijd is voor elke ervaren kiter die zichzelf goed kan redden op zee. Deze wedstrijd is juist gericht op niet-gesponsorde riders! Dit is de kans voor de riders die niet op technisch hoog niveau zitten, maar juist op stijl. Deelname kost je €10. Voor de winnaar stellen stichting De Noordzee en Stormchaser een nieuwe Rodeo Rise 2008 10m ter beschikking!

Dus lijkt het je leuk om samen met andere kiters eens een echte wedstrijd te varen en daarbij gejureerd te worden door de jury van het Nederlands Kampioenschap: Schrijf je in!

We hopen je te zien op Zondag 25 mei! Inschrijving vanaf 9.30-10.00
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Foto's Slufter 17 juli 2007: Na wat moeite ook hier te zien... Gepost op: Juli 28, 2007, 16:02:44
Coole pics dude!!

Wie is die koele doed met dat hippe witte boardje??
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Betaalbare boardshorts Gepost op: December 13, 2005, 02:15:58
Ik ga eind januari weg naar Vietnam (of een ander warm winderig oord) voor enkele maanden. Nu heb ik al van alles geregeld behalve wat te dragen daar. Ik verwacht niet dat ik veel andere dingen aan ga doen dan board shorts. Maar die heb ik helemaal niet meer.

Ik ben op zoek naar goede betaalbare boardshorts. Het is alleen off season, is er ergens een winkel die die dingen nu nog verkoopt (of die ze uit storage kan halen)? Of kent iemand een goede website waar je coole shorts online kan bestellen?
11  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Foto's Slufter 6 November Gepost op: November 08, 2005, 23:18:09
Hippe foto's Koert. Alleen jammer dat een paar moves van mij er niet op staan. Dacht wel dat je een zeer hippe foto van mij had gemaakt die je kon uitvergroten en boven je bed hangen. Jammer voor je, ik stuur je wel een andere kinky foto van mezelf.

Mooie zonsopgang foto's trouwens. Ik ga donderdagochtend met Sander bij dauw op stap. Erbij?!
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: uitspoelen met kraanwater? Gepost op: Oktober 31, 2005, 15:27:56
Kite niet uitspoelen met zoet water. Om dezelfde reden waarom ze etenswaren vroeger op schepen in zout bewaarden. Zout werkt namelijk tegen micro-organismen die je kite opvreten. In zoet water, zoals kraanwater, zitten allemaal lekker hapjees voor die beestjes zodat ze vrolijk blijven voortplanten.

Wel belangrijk is om je kite droog op te bergen, anders kan die gaan schimmelen. Bovendien geeft het uitspoelen van je kite in de douche, op het balkon, in de tuin of waarever extra wrijving op het doek en dus slijtage. Er zit ook een UV-werende laag op het doek, die je door hardnekkig spoelen er ook afwast.
13  Algemeen / Buitenland & Travel / Kiten op IJburg Gepost op: Oktober 14, 2005, 14:52:10
Met de Oostenwind van volgende week zat ik te denken aan IJburg. Maar ik las ergens dat het strand afgesloten is in verband met de bouw van een nieuwe set burgerwoningen. Is het hele strand afgesloten? Of kan er nog ergens gekite worden? En is het ondiep? Schoentjes? Obstakels?

Iemand ervaring met de spot??
14  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: aapkes morgen op sluftah? Gepost op: September 15, 2005, 21:49:38
Ik ben erbij. Reken maar dat er morgen dikke bakken komen binnen rollen. Uitlopend op perfect vlak water. We will enjoy!!  YeSS
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Picas, helaas niet van slider Gepost op: Augustus 25, 2005, 14:15:49
No worries Fab, we hebben mooie plaatjes geschoten van de slider. Ik zal er vanavond een paar op kitehigh zetten. Ze komen ook zo snel mogelijk op de Fightfish site.

Was echt een topdag  ThumpsUp. Was echt heel gezellig en nog bedankt aan iedereen die mee heeft helpen sjouwen met de slider!!
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Monkeykites 1000 km downwinder... Gepost op: Augustus 25, 2005, 14:12:24
Jammer jongens, ik heb me net aangemeld. En met mijn mooi verhaal wordt ik zeker uitgekozen.  Joepie

Better luck next year!!!  (hangloose_kitesmiley)
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 5th line Gepost op: Augustus 11, 2005, 11:49:26
Als die kite blijft zweven kan je er niet makkelijk naar toe lopen. Hij blijft dan op 45 graden hangen en dan kan je je lijnen naar je toe trekken. Je kan je voorstellen dat in een plotselinge 30 knopen wind dit geen pretje is.

Je kan het beste je 5de lijn testen op het water. Trek je quickrelease los en kijk wanneer de kite zover omvalt zodat die niet meer vanzelf zweeft, maar niet zover dat die helemaal met zijn rug op het water ligt. Als de trailing edge nog zo'n 10 cm boven het water hangt staat er nog genoeg spanning op de lijnen en kan je binnen 2 seconden weer kite oplaten, mits je dat wilt natuurlijk.

Ik zie veel mensen de laatste tijd schelden tieren op die vijfde lijn. Dat komt vooral omdat Naish niet standaard een stopperknoopje er op heeft gezet. Daardoor vliegt de bar veel te ver je 5de lijn op en rolt je kite om met de 5de lijn er om heen. Idd goed afstellen dus.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gevonden: Zonnebril, Autolozestrand 03/08 Gepost op: Augustus 04, 2005, 13:58:53
Ik had afgelopen zaterdag een cursist die een Oakley (of Oakley-achtige) bril was kwijtgeraakt. Hij zei dat het een echte was, dus als het hem is dan zal die je wel dankbaar zijn. Het was een donkerblauwe bril met donkere glazen.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slingshot bar kwijt op autostrand. Gepost op: Juli 31, 2005, 22:25:52
Hoi Erik,

Ik heb je bar gevonden. Hij lag moederziel alleen op het strand en werd levend begraven door stuifzand, dus heb hem maar meegenomen en van een eenzame en macabere gered.

Ik ben zo goed als elk weekend op het autostrand om les te geven en woon in Delft. Stuur maar een mailtje dan kan je hem komen ophalen of we spreken op het strand af.

Groetjes,

Michael
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Zes surfscholen vragen vergunning op Autostrand Gepost op: Juli 05, 2005, 13:18:58
Het feit dat scholen zich moeten laten registreren om les te mogen geven daar betekent niet dat er meer instructeurs bijkomen. Het is juist goed dat deze actie is genomen om nog verdere groei, dat gevaarlijke situaties ten gevoleg kan hebben, te voorkomen. Ik geef zelf ook les en kite zelf ook graag op het autostrand. Ik begrijp dus precies hoe vervelend het kan zijn als instructeurs in de weg staan, especially met on-shore wind. In die kom kan je geen les geven omdat je daar niet kan staan. Belangrijk is om duidelijk te communiceren op het water en niet lukraak te gaan schelden en tieren.

21  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Faapje op da Slufterrr, morgen vrijdag 1 juli Gepost op: Juli 01, 2005, 13:35:16
Ik mis de Slufter ook Dimitri. Zit tegenwoordig fulltime op stage in amsterdam en kamp de komende week ook nog met een liesblessure (ik probeerde op het water mijn been is in mijn nek te te leggen, maar het bleek dat ik dat niet kan).

Dus heb voorlopig een grote  loser op mijn voorhoofd staan!

De Tering!
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke trapezes zijn relaxed.... Gepost op: Juni 13, 2005, 13:42:04
De Pat Love Kitewire waist trapeze. Veruit de beste op de markt. Schuift nooit omhoog, incl. kite knife en heeft padding achter de spreaderbar, dus hij drukt ook niet op je buik. Check www.fightfish.nl voor prijzen.
23  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Egmond aan Zee of Enkhuizen Gepost op: Mei 14, 2005, 11:53:18
Ja, kwam net terug van stappen. Dat ging goed  %proost%. Nu wat minder  ???

Ik ga lekker douchen en mn gear pakken. Egmond aan zee is zometeen pal side-shore. Nog meer mensen die daar gaan varen vandaag?
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Egmond aan Zee of Enkhuizen Gepost op: Mei 14, 2005, 04:11:43
Beste mensen, vandaag ben ik niet alleen jarig, het gaat ook nog is waaien!! Mijn dag kan niet meer stuk. Ik zit morgen overdag in de buurt van egmond en vroeg me af of egmond aan zee goed kiten is. Of is het verstandiger morgen naar enkhuizen toe te rijden??

Iemand ervaringen met deze spots??

25  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: morgen laat in de middag en avond! Gepost op: Mei 10, 2005, 15:08:46
5 uur 20 knopen en hoog water. Dan is de Slufter niet relaxed. Ik ga naar Oostvoorne voor de wakestylin'
Pagina's: [1] 2 3 ... 5


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.